Dec 26, 2013

Ku Pendam Sebuah Luka

Assalamualaikum wbt..


hamboihhh, tajuk kemain.. ko mampoo buat entry tiru tajuk lagu?? tajuk je la mampu, buat entry kebabom tak mampu.. sengal.. dah la jarang update blog khennn.. pape je la.. 



terkadang bila kita rasa sakit..nak luahkan kat sesape cukup payah.. paling ko percaya harusla family.. no satu dah tentu emak.. tapi kalau ada suami/isteri, dah tentu diorg la "mangsanya"..

jujur aku mengaku, kenkadang aku sendiri susah nak luahkan masalah aku.. susah giler².. terasa hati, sakit hati, kecik ati, marah, emo..semua tu kadang² aku lebih suka diamkan.. cara terbaik bagi aku, abaikan je.. lelama ilang la..


tapi betul la, ramai orang skang suka pendam.. malu kot nak luahkan.. memang orang keliling mudah cakap, "luahkan je, nanti ko akan lega".. tapi ko tau tak nak mulakan mukadimah "mulakan" tu sangat la payah.. nak susun ayat tu mengalahkan nak buat pendahuluan dalam karangan masa exam..


salah luah..jadi salah faham..bila jadi salah faham, boleh timbul rasa bengang.. macam tu la lebih kurang..


tapi rasanya, adalah lebih baik ko slowly terus terang.. tak dalam masa terdekat pun, amik la masa.. kalau ada rasa tak berkenan, cakap.. even aku ni kenkadang kisah berbulan lepas baru aku berani cerita.. pedih woooo hati ni..


kan best kalau ada pakar motivasi peribadi.. wakakaka.. apa tina, ko hengat ko tu sape hah??? ada cermin besar kat umah kan, sila belek diri sendirik ye.. LOL




notakecik : biasala manusia, suka amik yang "salah faham" dulu.. dah termalu, baru terima kisah sebenar.. normal what!!

14 comments:

  1. singgah sini.... betul tu nak mula dan meluahkan sangat payah...

    ReplyDelete
  2. KDG MMG MCM NAK MULAKAN TU YG PYH ... TKT LAIN YG DILUAH .. LAIN YG DIPAHAMNYA ... TAK LUAH PULAK .. LG SERABUT KEPALA..

    ReplyDelete
  3. ai jrg luah2...trs marah2 pastu minta maaf sbb kurang ajor..selesai masalah...haha

    ReplyDelete
  4. ada benda ko kena pendam, ada benda ko kena luahkan.. kalau tak ko depress.. haha..

    luah memlalaui blog pun boleh.. make it indirect.. nak direct pun boleh..ikut suka hati..

    luahkan pada orang yang kaki simpan rahsia.. jangan luah pada broadcaster.. karang satu donia tau..

    selamat meluahkan perasaan

    ReplyDelete
  5. Akak skang nie dh xnk pendam xkisah la psl ape..sakit sgt3 bile pendam..sesetgh bende nak luah tp xleh nk luah direct sbb melibatkan byk hati walaupun yg sakit, 1 hati jer..sooo try luahkan dlmbentuk kiasan..hehe

    ReplyDelete
  6. Singgah.sini..yup luahkan kalau tak pon tulus dlm draft je hehehe

    ReplyDelete
  7. sama lah perangai kite kak. kadang2 tak reti nak buat luahan perasaan ni. sudahnya pendam je. huhuhu.

    ReplyDelete
  8. Ngape ko tina? Lempang laju2 nak....??haha...

    ReplyDelete
  9. lg2 nak meluahkan benda yang boleh sebabkan orang tersinggung. haha. last2 kita yg menjeruk rasa. hoho.

    ReplyDelete
  10. kemain tajok beliau...mak beria jeee nak baca..bahahaha...

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum tina. kena banyak bersabar, jaga lintasan hati tu. tengah mengandung ni tak baik pendam2. heee. semoga sentiasa sihat :)

    ReplyDelete
  12. nak luah pun kena tengok orang jugak kan, ada banyak jenis yg tak boleh terima luahan ni, meh la kita luah luah kat sini jer hehehe.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com