Dec 4, 2013

Lama dah aku sabar weyhhhhh

Assalamualaikum wbt...


Sedang merengse a.k.a meroyan.. ehh, yeke ni? pape je la..

aku ni pengguna setia Celcom..ok, setia lahhh sangat!! tak ada la sampai seploh taun aku guna Celcom ni.. tapi at least bertahun².. sejak bulan 8 hari tu, macam ada masalah je dengan line aku ni.. aku ada buat aduan thru emel.. pada aku senang macam tu.. sebabnya kalau aku call, takut termaki.. takuttt.. so that, aku tunggu la balasan dari pihak Celcom.. dia anta emel akan bagi feedback within 2 hari waktu bekerja.. 

aduan aku bertarikh 24/08/2013.. feedback yang aku dapat pada 03/09/2013.. so, kira la berapa lama baru dapat?? ya Allah...geramnya.. bukannya nak bagi feedback apa, just soalan².. okla, tak apa lagi.. masa tu aku memang dah give up nak bagi feedback..

dan hari ni aku dah sangat bengang.. enpon tak ada line secara tetiba.. memula line tenet masih H lagi..pastu tukar 3G.. tukar pulak ke E..last sekali tuleh, "emergancy call only".. jadahnya hoi!!! 5kali aku restart fon.. 3kali aku off fon.. punnnn masih jadi perkara sama.. so, aku off fon sejam lebih, barula ok.. dan² la bateri fon aku dah tinggal separuh gara² on off fon ni..grrrrrrrrrrr

tolongla sesape yang keje kat Celcom ke, kawan keje kat Celcom ke..tolongla bagitau kat pihak berkenaan yang servis korang ni makin lama makin teruk.. aku ni kenkadang bayar bil 2kali dalam tempoh sebulan, tapi servis teruk.. takkan aku nak tukar lagi.. dah la aku ni "ibu" plan.. bencinya!!!!!


sebelum ramai kata fon aku yang bermasalah, ni aku nak kasi terang sikit.. masalah yang sama turut berlaku ke atas husband aku, akak aku, kawan akak aku, husband akak aku.. kalau tak mention gini nanti ramai yang komen kata enfon aku yang problem.. bukannya nak baca habis, main hentam je..


nape aku buat entry ni?? sebab aku nak sesape yang ada kaitan dengan Celcom ni celik mata sikit.. bukan sesuka hati aku nak mengadu domba servis ni, tapi tolongla baiki.. mana tau dengan cara ni korang bagi feedback cepat sikit ke.. lagi satu, bil online tu tolongla update..






notakecik : bagila tunjuk sikit sang matahari..sobs...sobs..

14 comments:

  1. dia igt kta guna line dia freeeee je kot! Celcom ok lgi klu Maxis lgi hareeemmmm T__T

    ReplyDelete
  2. uhuk..
    akk dulu dengan maxis..
    skang celcom pun ngok jugak ek..
    tula bila dah banyak user..
    servis plak main teruk..
    akk pakai berukband celcom pun line kadang2 takde..
    padahal pakai yg rm98 higgit tuh..

    ReplyDelete
  3. haa tak nak la guna celcom lagu ni. sabar dear, call maki pun tak guna yg kesian operator la kan, tulis jer surat ke newspaper, baru pantas dorang reply.

    ReplyDelete
  4. Ada network problem lah tu... Kome tentu pernah dengar kabel telefon kena curi... sekarang nie, pencuri dok fokus pulak kat stesyen pemancar

    ReplyDelete
  5. bukan celcom je.. maxis pun kerap jadi cam ni skang.. geram kan..

    ReplyDelete
  6. Dlm prtimbangn utk tukar ke celcom ni...adess..:)

    ReplyDelete
  7. Celcom mmg selalu problem, mintak tukarlah kot

    Dear klu nak pavlova boleh wasap ye 012 337 6648 tima kasih

    ReplyDelete
  8. kite pon pengguna setia celcom. -_- yang guna prepaid maam kite ni pon kadang-kadang ia buat masalah. huhu

    ReplyDelete
  9. Dah pernah pakai celcom & maxis. Dedua mcm harun. Skang pakai umobile.

    ReplyDelete
  10. Akk pakai celcom...takde plak masalah... Tatau la...sabar tina.. Kang menurun ...

    ReplyDelete
  11. maxis pun gitu ..klu kat rumah tu kadang ade line kadang tu langsung tak de ... seb baik prepaid tp pakai more than 10 years dah pun .... lantak

    ReplyDelete
  12. sabar kak,,
    sy pun kadang2 x de line. geram jugak huhu

    ReplyDelete
  13. hoi sabar woi!!!..*nak soh sabar jugak??hihi...:D

    ReplyDelete
  14. IbuNoey pun tengah bengang kat celcom nih..pk nak tukar line lain..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com