Dec 12, 2013

Pencinta Kucing

Assalamualaikum wbt..


Gara² kucen mak aku yang kat kampung tu dah beranak dan sekali kuar empat ekor, maka aku terpaksa amik 2ekor.. ikutkan memang tak sampai hati sebab masih menyusu badan.. since my hubby kata mereka comel dan beria beliau cari sangkar kucing, amik juaaa... untuk keselamatan kucing² tu gak sebab kalau bapak kucing tu nampak, confirm kena ngap.. 


sejak bila aku jadi penggemar kucing ni? sejak dulu lagi..sejak kecik.. dulu siyesli aku siap tidur dengan kucing.. pastu kecewa sungguh² bila kucing tu hilang... sedeyyyy.. maklum la, kucing kampung.. bukannya kita tambat dia kannn.. harusla lepaskan beliau untuk kesenangan beliau bersosial..


kali ni memang duk dalam umah je.. kan sebelum ni aku ada buat entry pasal kucing yang tetiba datang umah mintak makan tu.. boleh lak dia takut dengan yang kecik ni dan dah jarang² datang umah.. merajuk mungkin.. hurmmm... pape je la meow..


ni dia..perkenalkan kucen² baru kami yang perangainya buat aku dan husband selalu geleng kepala..


yang ni terrrrpaling mengada².. 

nak duduk kat riba orang.. tengok je la muka dia tu, rasa nak kemekkan je.. weyhh, riba tu aku punya la.. hahahaha.. 


yang putih ni agak behave sikit..sikit je la.. kena mabuk dia, terkinja² tak tentu pasal.. tak pahammmmm


tengok..macam sangat penyayang kannn.. macam baekkkk je... tapi jangan tertipu... 











nahhhh buktinya.. kan aku kata jangan tertipu.. kunen tu suka sangat menyakat.. gerammmmmm je aku tengok.. rasa nak piat telinga dia, tapi aku tahan je.. dedua ni sama je nakalnya.. kalau sekor diam, sekor menyakat.. lantak ko la.. tapi kalau dah sampai menjerit, memang aku marah.. 



tapi aku ni malas nak meleset sangat dengan budak berdua tu.. husband je la rajin melayan.. ngah preggy kan, tak berani lak.. takat pegang² boleh la.. 






notakecik : mengantuknya lahai... 

14 comments:

  1. arhhh comelnyer anak kucing..da lame nk bela kucing balik tp takot terbiar je nnt..sobsss

    ReplyDelete
  2. nice and chomel.. anak kucing boleh diasuh, melentur buluh biarlah dari rebungnya

    ReplyDelete
  3. ni klu az-zahrah tgk kak tina dia ada kucing cumil² camni, kompom laa merengek soh akak mtk...ari tuh dia soh abah dia belikan sekoq...abah x bg, mtk plak hamster...busok wehh!!!..akak x suka, bulu tuh buat akak rimas..

    ReplyDelete
  4. comellll. kat rumah pon abah ada bawak anak kucing baru (2,3 minggu lepas). comel mmg comel, tp datang angin kucing tu iyak sepah2, sabar je lah. :)

    ReplyDelete
  5. comel sangat !! :D tu la ramai yg dulu suka kucing tp jd xnak syg kucing sbb ada peristiwa hitam la. kucing mati la..hhilang la. sedih dia mcm putus cinta. mehehe.

    ReplyDelete
  6. comeynya..elok kalau bela kucing ni..sebab haiwan kesayangan Nabi kan..IbuNoey pula tak reti sangat nak bela haiwan ni..kejap jer mati..

    ReplyDelete
  7. hehehehe... cute la... Apa nama kucing awak tu?

    ReplyDelete
  8. memang comel anak-anak kucing tu.. tapu Ros ni penakut sikit dengan kucing :)

    ReplyDelete
  9. dulu pun pencinta kucing masa kecik2..bila kucing mati terus sedih membawa ke tua dah x membela kucing

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com