Jan 31, 2013

aku dah ada gejala itu | seram

Assalamualaikum wbt..

tak ada sape pun bgtau pasal booking online tu kan.. sedey mak.. *nanges tepi jambatan*


dah 2minggu rasa tak sedap badan.. pening kepala.. memang ada megren, tapi takkan boleh kata tiap² hari.. bila jumpa doktor, kata stress.. bosan pulak dengan alasan tu.. stress jadahnya..

bangun pagi, perkara pertama yang berlaku kat aku, bersin tanpa henti siap tukar² baton antara kedua lobang idung yang berskala besar ni.. kendian, kuar la "peluh" lepas penat bertukar baton.. puihhh!!!

dah 2 minggu gak la ada sindrom ni.. benci.. tisu aku dah habis berbungkus², berkotak²... idung jadi kembang setaman.. lobang makin membesar.. *sila banyangkan*

so, malas fikir banyak..maybe aku ada resdung.. maka tadi tanpa melengahkan masa yang ada, terai la gugel "tanda-tanda resdung" tapi yang pertama kuar "tanda-tanda hamil".. ramai rupenya yang gugel tanda-tanda hamil kan.. hehehehe..

yes!!! memang ada.. *lompat bintang patbelas*

Tanda-tanda resdung:
  • Hidung tersumbat  
  • Lendir daripada hidung dan tekak
  • Muka berasa sakit dan berat terutamanya pada bahagian antara mata
  • Sakit tekak berpanjangan dan berulang-ulang
  • Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan akibat gejala di atas
  • Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya.
  • Hidung berair
  • Rasa sakit di sekitar pipi dan bahagian atas gigi yang biasanya disebabkan jangkitan pada Maxillary sinus.
  • Sakit di bahagian dahi, di atas kening yang berkemungkinan disebabkan jangkitan dan keradangan di bahagian frontal sinus.
  • Sakit di bahagian belakang mata, di atas kepala yang disebabkan jangkitan pada bahagian Sphenoid sinus.
  • Sakit di sekitar atau belakang mata disebabkan jangkitan pada bahagian Ethmoid sinus.
  • Rasa sakit dan tekanan pada bahagian muka diikuti dengan keadaan hidung yang sentiasa berair adalah simptom paling utama bagi penyakit sinusitis.
  • Pening kepala.
  • Banyak lendir dalam hidung dan tekak yang berwarna kuning pekat atau kehijauan.
  • Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang.
  • Demam atau rasa tidak sedap badan.
  • Kurang deria rasa atau bau. => melampau sgt ni..kakaka
  • Kelesuan.
yang aku highlight tu la yang selalu jadi kat aku.. hebak!!! memang seram la weyhhhh... dulu bangga sebab tak ada resdung..skang ketakutan.. ok, boleh masuk fear factor...kahkahkah

untuk pagi ni je, dah nambelasratus kali aku bersin.. dah berapa byk yang tempias agaknya?? euwwww


acane ni..acane ni... tsk..tsk..tsk..


notakecik : tina, no seafood anymore!!! *sebat diri sendiri*
Read More

Van Jenazah

Assalamualaikum wbt..

Ok, pasal semalam tu, aku dah ok dah.. cepat tak aku ok?? wakaka.. aku memang ni, ngade.. orang jawa kata, mentel.. *lempang lelaju*

hari tu kan, aku ada nampak van jenazah.. lampu tu menyala².. masa berdesup laju, aku pasan kan sesuatuuuuuu... *seram tak?? seram tak?*

bukan pasan jenazah tu mangun dan lelambai kat aku..tapi pelik dan hairan bila langsung tidak diberi laluan.. kalau ambulans, polis, bomba segala tu, senang je orang bagi laluan kan..

van jenazah tu rasanya nak cepat.. yela, mana boleh lengah²kan hal urusan jenazah ni.. nape korang tak bertimbang rasa beralih ke tepi sikit.. tak kan nak bunyikan siren lak..

maybe kalau yang bukan islam tak faham.. tapi kan dah bagi signal.. ke tepi...ke tepi.. *cara ucop wilcha sambey buat gaya tangan* ok, tak lawak..

aku siyesli, jujur kabor.. nampak van jenazah, vulu roma terus tegak berdiri.. seremmmmm gitu.. apatah lagi nampak tempat mandikan jenazah tu.. 

kalau pegi masjid putra, nak amik wuduk mesti nampak sign bilik jenazah *kalau tak silap*.. tu pun rasa semacam.. ok, merepek!!! *lempang lagik*

ingat ye..bukan ambulans, kereta polis dan bomba je patut diberi laluan..

 
sumber : Google
gambar van jenazah negara mana ni?




notakecik : heyyy korang semua.. ada tak mana² web yang boleh booking online tanpa menggunakan kad kredit.. aku mana ada kad kredit semua tu.. plssss.. minta tolong ye..
Read More

Jan 30, 2013

Penat

Assalamualaikum wbt


hari ni mood tak berapa baik.. tak tau nak cakap macam mana

tapi tolong la faham..berhenti la ajukan soklan puaka kat aku

bosan tau x.. penat!!

tak meminta untuk faham, cukup sekadar kalau berada di tempat aku

apa kau rasa?

marah? sakit hati? sedih? putus asa?


kalau rasa tak ada jawapan, doakan yang terbaik..cukup

lantang sangat..

penat



*nangis dalam hati*





notakecik : manusia memang senang menghukum.. suka jadi hakim tanpa sedar kebajikan diri sendiri terabai.. sibukkan kain orang lain, kain sendiri rabak depan belakang..
Read More

Dah masuk kuar balik

Assalamualaikum wbt..


Bila pas hari gaji, mesti berebut² orang bayar segala mala utang piutang.. masa tu la ramai tercongok depa mesin ATM, cash deposit.. 

malam tadi feeling² kat jerman macam mama JJ, kuar pakai sweater ko.. siap ada hood lagik.. bertapa dalam bank, ropenya tak ada ekon.. budus sangat.. berlecak ketiak aku.. 

kuar duit kat ATM, masukkan duit kat cash deposit.. ada 4ketul mesin cash deposit.. 3kali cubaan untuk setiap satu mesin tapi hampagas asbestos semuanya gagal.. dah elok dah kuar kat sekerin tu sama ada DITERIMA atau tak.. gegeh haku tekan diterima, kuar balik duit tu..

mula la aku berzikir, beristighfar segala..menyumpah je tak..duit tak mo masuk jugak.. hoi mesen, kau tau tak berapa ramai yang Q belakang aku.. 

tak kisahla mana² bank pun, tolongla check mesen² korang tu.. duit penuh ke, duit yilek ke.. nyusahkan aku.. kau tau tak kalau aku stress aku buat apa?? makan!! makan nasik kul 10malam.. aku punya la pantang makan nasi waktu malam.. benci betei..


notakecik : saya bermohon MD dan GM meeting molek, dapatla coti semenggu laye cineee nanti!!
Read More

Jan 29, 2013

Keladi Selatah | Pelik

Assalamualaikum wbt..

susulan entry aku pasal jualan kerepek tadi..aku ada cakap pasal kerepek keladi selatah kan.. ingat tak?? ingat tak?? kalau tak hengat, pegi baca semula.. paksaan nih!!! wakakaka..


si mek Cik Eka kata tak pernah dengar.. meh mak nak share sikit.. orang kat Johor sebut keladi selatah.. tapi masa aku beli kerepek tu, tuleh keladi Sarawak.. jap tepek gambo..

 
sumber gambar : Google

 
rupe lebih kurang je macam keladi.. tapi saiz dia kecik sikit.. kaler dia macam apa yang korang nampak tu la.. sedikit bervulu.. hehehehe.. sedap direbus.. memang superb.. rasa manis² gitew.. 

tapiiiiiiiiiiiiiiii, kalau buat kerepek lagi superb..nah amik ni
yay, inilah dia kerepek keladi selatah.. ni sekali hadap boleh habis.. agaga.. orang kampung memang makan yang pelik², so jangan pelik..

superb giler.. rangup kalau korang simpan dalam bekas kedap udara.. LOL.. saiz kecik kan.. kalau kerepek keladi biasa tu, sape tak pandai makan, memang akan rasa mereyam mulut.. yang ni tidak ye.. keladi selatah susah nak cari dan harganya agak mahal sikit.. arwah atuk aku dulu buatkan kerepek ni khas untuk aku, skang mak aku lak yang buatkan.. wikiwiki..


ni kuih cakar ayam.. tapi bukan ayam yang buat.. dibuat daripada keledek.. sedap!!! tapi manis pulekkk.. spoil la.. tapi tetap sedap.. *dasar nafsu buaya!!!*

okla, tu je.. banyak pulak cakap aku hari ni.. wakakaka..


notakecik : mood kejeeeee..kemari kau!!
Read More

Kerepek...kerepek..kerepek.. | Batu Pahat

Assalamualaikum wbt..

ok, berdasarkan kepada tajuk di atas, saya akan mengetengahkan isu kerepek.. orang Johor memang terkenal dengan pembuatan kerepek.. *skema ko tina*.. entry ni banyak gambar tau.. mohon jangan bosan, kalau bosan, klik je pangkah tu.. LOL

 ni dekat dengan pintu masuk.. siyesli aku meroyan tengok..wakaka
nampak tak pempuan berbaju ijau tu.. tu akak aku, tak habis pantang lagi dah berjalannnn je.. sian dak Labu kena usung ke sana ke mari..

 nampak tak?? ko nak beli semua ni pun boleh.. kalau tak silap, ni kerepek ubi pedas.. RM8.00 untuk setengah kilo.. murah kann



 ni gambar dari pintu masuk.. biskut pun ada.. kek ada.. cuma aku kecewa sebab tak ada kerepek pisang tanduk.. *nanges tepi pintu*


 pembantu aku.. nengok apa aku beli.. sebakul kerepek.. tu bakul baju tau.. phewww.. penuh tuuu


 hasil tangkapan aku.. 4jenis kerepek, 5batang bahulu gulung, 50ketul kuih bangkit, sebalang kuih cakar ayam.. semua sekali RM50.. aku rasa budak tu salah kira.. sebab aku kira semua sekali RM55.50.. dia kata diskaun.. siap dapat kerepek percuma.. yay!!!


ni bahagian yang jual bulky punya.. kalau orang nak kenduri kawen ke hape, memang pegi sini.. sebungkus tu kalau tak silap 10kg.. aku nak amik gambar bebanyak pun serba salah.. pacik tu usha je.. takut la dia marah.. miahaha..

ni la kedainya..

ok, sebenarnya ini bukan kedai..tapi lebih kepada kilang... situ la kilang, situ la kedai.. semuanya fresh lagik.. bungkus dan terus jual.. harga paling mahal kat situ aku tengok, 500g RM8.00.. tu pun yang jenis kerepek yang unik sikit.. macam kerepek keladi selatah.. pernah dengar? pernah makan? sedap woooo....

kalau ada sesape berkenan nak beli kerepek ni, lokasinya kat KAMPUNG PARIT LAPIS LAMAN, PARIT SULONG, BATU PAHAT, JOHOR.. kalau rasa nak suh aku belikan, aku caj lebih.. muahahaha.. doploh menet gak dari umah aku..

okla, dah panjang sangat dah ni.. nanti aku buat entry pasal kerepek keladi selatah ni.. kot la ramai yang tak tau, aku kasi tau.. :P


sekian..


notakecik : teringat² kuih cakar ayam kat umah tu.. gulp..

Read More

Lihat Pinggangku, Ramping kannnnn

Assalamualaikum wbt...

Heyyyy..lama betul aku coti.. hari ni baru masuk keje.. sama je kot macam korang kan.. Rabu halfday, Khamis until Isnin coti, hari ni keje..otak tepu..wakakakaka...

Hari tu kan aku ada share pasal Jom Fiesta kat UKSB kann.. mak pegi ok.. ni semua adik aku punya pasal.. menyebok ajak aku yang dah sedia malas.. maka Jumaat lepas *hamboih, dah basi cerita ni* aku dan adik aku ke sana.. gerai pertama aku nampak, jualan majalah.. tak terasa nak pegi..

terus ke booth Mangga sebab nak jumpa kawan aku.. borak².. jalan².. pegi booth AidiJuma.. rembat tudung selai.. siap!! jalan lagi.. sambil kak Shikin (Mangga) berceloteh dan buat kuiz, sempat la aku hambek gambar...
ni la suasana kat sana.. harusla tak ramai orang, waktu solat jumaat...


ni kat pentas utama.. rasanya kat utusan princorp ni..

dan, dalam pada aku duk melepak bawah khemah ni..katanya ada demo masakan.. maka oleh kerana aku ni wanita rajin ke dapur tapi malas masak, teruja gitu nak tengok.. ingatkan chef mana la.. rupa-rupanyaaaaaa...

boleh cam tak???

cam???

ni la yang buat jamu Mak Dara tu.. Ibu Halimah.. guess what, umur dia 68tahun.. tapi engko nengok pinggang dia!!! perghhh, ramping gilos.. meroyan kejap aku nengok.. dengan pakai high heels yang lebih kurang 5-6 inci.. slumber je catwalk kuar dari kereta.. mantop!!!

 
 sumber gambar : Google

siyesli dia sangat peramah.. siap bagi tips macam mana nak menten body macam dia.. kurangkan minum ais, kurangkan makan pedas², kurangkan makanan berminyak, masin, manis.. rajin²kan minum air suam.. rajin bersenam.. 



sekian..



notakecik : tak ada keje ni... :(
Read More

Jan 27, 2013

Tayang body

Assalamualaikum wbt...

Sejam setengah yang lepas, aku baru je sampai Bangi... balik kampung, ngantor adik aku tu la... berbisa rasa badan ni.. semalam balik kampung, hari ni balik sini dah..

Dan tadi, aku drive memang slow.. mengantuk dan hampir terlelap tahuk.. benti kat Ayer Keroh, minum sat baru leh sambung drive.. tu pun memang tak lebih 100km/j..

Alhamdulillah, xsesak macam biasa.. tapi kenderaan memang banyak... dalam pada aku masih mengantuk, aku jeling cermin sisi.. nampak motor RR kaler merah stiker kunen.. laju gak.. berdesup gitu lalu sebelah... bawak awek ye,tu yang penting..

Tapi....bleghhhhhh...kemain terselak2 baju awek dia.. tak tau nak kesian ke hape.. tonggek usah cerita la.. pada aku, apa salahnya kau pakai jaket.. tertutup sikit badan tu.. ni tidak, merata kau tayang body..

Dari mengantuk, terus segar bijik mata ni... wakakakaka...  bukan la terliur ke hape, cuma terkejut.. malu woooooo....

Aku tau ramai yang komen entry aku tapi aku tak datang balik komen entry korang kan.. siyes aku tak punya masa.. mahap banyak2... nanti aku mai blog korang ye..

Notakecik : sunyi!!!!

Published with Blogger-droid v2.0.9
Read More

Jan 25, 2013

Terdesak

Assalamualaikum wbt..


ok, kite cerita straight to de point je la ye.. 

siyesli aku tak paham dengan spesis yang suke meraih perhatian... dalam masa sama aku rasa macam beliau terdesak.. heyyyy, aku asik nak eja TERSEDAK je...


gini, clash dengan pasangan.. maki hamun kat facebook.. cerita semua keburukan bekas pasangan.. pastu kabor hidup single lagi bahagia.. helok sangat la tu!!! 










24 jam kemudiannnnnnn









"saya dah single..rasa nak berduaan pulak.. ada sape yang sudi??"


aku rasa macammmmmmm.....erkkkk.. hapekah mohtip anda menghaplod setatus sedemikian ghope??? 

terdesak maybe... dan haku yang membacanya hampir tersedak membaca setatus anda itewwww....

maka anda kecewa tak sampai pun berhari2 lamanya... 

okbai




notakecik : pemanduan hari ini benar2 teruji..hujan lebat menggila.. seram dibuatnya
Read More

Jan 23, 2013

Kayuhan Ceria @ Putrajaya

Assalamualaikum wbt..

Lagi sekali PPj buat aktiviti.. kalau sebelum ni Langkah Ceria Putrajaya, kali ni mengayuh pulak.. ayuh!! *hamboihhh tina, hover*

KAYUHAN CERIA @PUTRAJAYA

korang nampak tak?? nampak tak?? nampak tak cabutan bertuah dia tu.. 

so, kalau nak join..call je nombor yang tertera ye..

sekian...


notakecik : update laju²..nak balik.. yay!!!
Read More

Hakikat | Pengalaman

Assalamualaikum wbt...

heyyyy,mak bizi hari ni.. plus hari ni nak halfday.. maka lelaju hapdate.. even ada 2 entry duk dalam draft, tak tau acane nak publish.. senang kata, tak tau acane nak habiskan..


nah Lelaki, nengok ni

wakakaka..memang pun.. mahap ye, aku tau tak kata semua..

sekolah rendah berlawan sape bawa pensil paling banyak.. siap bergaduh lagi.. naik nyampah aku.. mujur tak bertumbuk je.. tapi pernah la kena tumbuk curi dengan sorang budak lelaki ni, aku bantai balik pakai kasut.. hambek ko!!

naik sekolah menengah, seketul dua je bawa pen.. untung la kalau bawa, kadang² rembat kawan punya.. haku ni malang duduk sebelah meja lelaki.. selalu diorg songlap.. mula kata nak pinjam, terus jadi harta.. sebab apa tau jadi harta, DIA GIGIT PEN TU SUPAYA AKU TAK MINTAK BALIK.. keji perangai..

masuk U, memang sajeeeeeee buat muka kacak *kata kauuu*, pastu muka inesen untuk pinjam pen.. bila ditanya mana pen sendiri, jawab dia, bawa pennnnnnnndrive je.. hoi, tak lawak la!!! punnnn buat rete sdn bhd.. cantek muka kau.. ko hengat beli guna bulu hidung ke??

tapi benda macam ni la jadi kenangan.. ohhh, rindunya zaman muda² dulu..


sekian..



notakecik : tak menang tangan!!
Read More

Jan 22, 2013

Suprise tak menjadi

Assalamualaikum wbt...

Semalam master mind si Wani sebok nak buat suprise kat Nani.. aku memula tak mo ikut sebab malam kann.. balik kompom lewat.. tapi dipujuk², menjadi jugakkk...

bukan main hebat plan nak baling tepung bagai.. jenuh nunggu mangsa balik keje.. dengar je munyik orang buka pintu, padam lampu.. mangsa masuk, terus baling tepung.. aku perati dulu.. tapi mangsa ngah penat, maka pembaling tepung dan penyergah memasing kena marah.. adessss... silap daaa.. makanya, suprise LANGSUNG TAK JADIK!!!

 hambek!! sesuka hati aku edit.. miahaha.. degil, suh pakai tudung xmo..akak kan kata nak letak kat blog.. maka dengan kuasa veto yang ada, akak edit jadi bunga matahari.. yang bunga pink tu la orang yang dirai.. 
SELAMAT HARI LAHIR NANI!!!


 Kek resepi rahsia untuk Nani..


dominos pizza sebagai hidangan utama dan kek² resepi rahsia.. memang saje bagi lemak diternak dengan jayanya malam tadi.. pastu balik umah, membongkang macam king kong.. 


next time aku nak prank kaw² la.. buh tepung, serbuk kunyit sikit, telur....pastu goreng.. miahahaha...


sekiannnn..
Read More

Banana | Bodoh

Assalamualaikum wbt..

Serba serbi salah aku nak buat tajuk gitu.. demmmm.. mahap ye semua²..

Malam tadi celebrate besday Nani..kt umah beliau la.. haku orang luar saje nak menyemakkan majelis.. masa makan² tu, duk borak pasal banana gara² pizza pisang.. kan hade iklan kartun pastu nanti ada lagu coet ♫banananaaaaaaa♫ gitu... ada kann.. 

ok, apa kaitannya dengan tajuk entry ni.. kerana ini ↓↓↓
apa kau merepek ni syaitannnnnnnnnnn... *dialog seniman bujang lapok*

sape fiza?? apa kaitannya dengan banana?? kalau satu je xpe, ni 3sekaligus.. apa yang kau carik senarnya ni.. nak je aku azankan telinga kanan orang yang cari ni.. voley??? bagi insaf kejap.. 


nah aku bagi video comel banana yang dinyanyikan oleh makhluk Despicable Me.. aku suka gilak tengok bedeo ni.. nengok la korang.. nengok tau!!!


best giler... miahaha..


sekian..


notakecik : bibir sakit..akibat gelojoh makan, tergigit bibir sendiri..
Read More

Aktiviti untuk Kamu di hujung minggu

Assalamualaikum wbt..

Esok last day keje, pastu coti.. jyeah!! tapi aku hairan apsal senin keje.. haku tak kira, aku nak coti jugak.. dulik.. *mende ko tina pepagi meroyan???*

okey, aku pasti ramai yang sambung cuti kan.. jemahat keje, tapi korang coti kan.. so, kalau tak ada benda nak buat, meh aku sajes satu benda baaekkk punya..

Sape tau Utusan Karya Sdn. Bhd??? alerrrr, yang buat mag tuuuu.. lokasi kat Bandar Baru Bangi je.. depa ada anjurkan JOM FIESTA.. sape free, datang la..
JomFiesta
 klik untuk paparan lebih jelas

nampak tak hari sabtu tu?? nampak tak?? okey Cik Mot, sila la datang.. ada aren ajis tuuuu.. mihmihmih..

Ok, kat bawah ni aku listkan beberapa pertandingan yang ada.. aku rasa ni anjuran majalah Harmoni..
Sape tererrrr giler men congkak, meh join ni.. baca lanjut kat gambar ni hokey.. aku selalu main kat tepon gabak aku ni je.. dah tentu aku menang sebab aku suka kira dulu.. miahaha..

Hari Jumaat pulak, ada pertandingan batu seremban.. hah, yang ni haku lemah.. tangan kecik, kalau kena batu yang bebesar gabak, acane aku nak cekau??
 


Pastu hari Sabtu, ada 2 aktiviti.. sape rasa hubby diorg sporting, meh ajak dia main mekap².. hubby mekap wife.. wahhh, so suwittttttttt..


Dan ini, kalau ada anak dalam umur lingkungan yang tertera, tacap la anak² tu.. join pertandingan ni lak.. haku nak suh anak buah aku join la.. dah la beliau comel macam haku.. miahahaha...
 sebelum tu, nampak syaratnya?? beli majalah Harmoni dulu ye.. alerrrr, bukan mahal punnn


panjang pulak entry makkk.. sekian, okbai


notakecik : lambatnya mau cuti
Read More

Jan 21, 2013

Sepang ~ Nilai 3

Assalamualaikum wbt..

sekali lagi, mahap ye untuk beberapa blog yang memang aku tak boleh baca apatah lagi nak tinggalkan komen.. ampunnn..

Ahad semalam, encik beliau kabor nak ke LCCT, kete kawan dia rosak.. pastu suh jumpa kat mekdi Kota Warisan.. oleh kerana lama tak menggatal *LOL*, aku pun bersiap ke sana.. mencekik hashbrown + milo suam.. tetibe kawan dia ajak ke Sepang F1 Circuit.. ada apa??

encik beliau bertujuan nak ke Nilai 3.. cari barang kawen.. wakakaka.. jangan percaya ye.. sampai kat Sepang F1 Circuit tu, aku dah confuse dah.. ada event apa senarnya.. aku nengok bersepah superbike.. aku tak tau nak kategorikan sprint test ke, hape ke.. mahap, gambar tak ada.. tak kenan aku nak tangkap gambar bagai.. tambah lak, berdesing telinga aku ni..

panassss..kendian ke Nilai 3.. cari barang rumah la.. carpet..cermin besar.. frame.. langsir.. pengajaran ke Nilai 3, jangan pegi kedai yang dah ada NAMA.. tak dapat bagi contoh, bahaya.. memang la dia buh harga mahal.. siyes.. pegi je kedai² kecik..jauh lebih murah..

macam tu gak beli barang kawen.. jangan la duk pegi ke kedai yang dah gah namanya.. mencekik leher wooo... aku tau satu kedai ni, harga berpatutan.. tapi lupa nama kedai.. hewhewhew

pastu, nak harga murah, pegi hari biasa.. weekdays.. ko bayangkan.. kawan aku beli karpet harga RM120, yang mana aku beli kat kedai biasa² je, saiz sama, bervulu² jugak harga RM80.. banyak tak beza?? boleh isi minyak kete tau duit tu..

satu lagi, sehabis mungkin kau tawar harga.. kalau rasa masih mahal pada korang, acah² kuar kedai tu.. confirm dia panggil balik dan tanya korang harga yang korang nak.. macam semalam, karpet tu harga RM240, dia bagi RM200..aku cakap kurang lagi.. dia tak nak..ok, aku pun nak kuar kedai.. terus dia panggil aku... dah la panggil ADIK.. wakakaka.. so, finally kami dapat RM180..


tapi kan, aku lupa nak amik gambar karpet cun tu.. kaler merah hitam.. seksi kooooo.. perangai aku skang payah nak snap pict, pastu menyesal sebab tak ada gambar.. *sila tampar*


sekian, tips berguna jika ke Nilai 3.. *berguna la sangatttt*



notakecik : nampak sangat aku tak ada keje..hapdate blog je... muahahaha
Read More

Memang tak boleh buka, apatah lagi nak baca

Assalamualaikum wbt.. 


Berdirinya saya di sini adalah untuk meluahkan rasa kecewa terhadap internet di opis.. *jujur betul*


Semenjak kena blocked untuk beberapa laman web yang kami gemar layari.. macam Facebook, Twitter, Youtube, segala web untuk mendownload.. kami mamtik kutuk kat opis.. nampak.. nampak.. nampak sangat suka bertenet kat opis kan.. dah nak buat macam mana, keje bukan banyak pun..


ok..ok..straight to de point je la ye.. setakat ni, beberapa blog yang dah berdot my memang aku tak dapat buka.. sebagai contoh, blog H, blog Mila Ahmad, blog zilamanaf, blog pinkummi, blog coklateyes.. ni yang ada dalam bloglist aku tau..


aku bagi contoh la ye..

nampak tak?? nampak tak?? mende ala nama tu la kami punya perisai..


kalau nak baca pun, sama ada waktu lunch sebab masa ni bapak segala web boleh buka.. atau pun melalui enpon aku je.. tau je la, aku ni malas.. nak tunggu aku jengah blog korang, memang tunggu aku balik umah.. kalau rajin.. ngeng betul la..


baru bercita² nak tukar domain.. tapi dah terbantut macam tuan blog ni sebab permasalahan ni.. kalau buka thru pc, laju sikit.. guna fon leceh la..


so, harap mahap la kalau jarang², kadang² aku masuk blog kome² tu ye.. bukan tak sudi, tapi ngakkk buleh..

sekian..




notakecik : baru baca pasal penipuan pembelian online.. licik betul yang membeli tu.. edit printscreen transaksi maybank2u.. peniaga dah rugi almost 20k.. phewwww
Read More

Bowling | Kaki Bangku

Assalamualaikum wbt...

Kemorning semorang.. Aku tak tau la apa masalah opis ni sebab ekon langsung tak de feel.. pepagi aku dah berpeluh.. sabar je la..

ok..ok..hari minggu yang lalu, aku habiskan masa dengan aktiviti pertama.. tournament bowling.. maka aku yang kaki bangku ni pun nyebok nak main jugak.. siyes, aku memang xreti men bowling.. ke longkang sudahnya..  tapi kalau suh aku lari pecut 100meter..aku boleh.. kehkehkeh.. maklumla, orang pendek kan..


Sabtu 19/01/2013 bertempat di Kompleks Warta, Bangi.. *mendeeee tah men kat Warta tu*

 okeh..memang menjadi tradisi kaum wanita amik gambar kasut.. nengok, betapa tak cantiknya. kasut.. dahla kasut saiz 4 sikit.. ngam² untuk kami berempat.. tu pun ada yang terkopak, tersengih kerang.. pastu lagi mau cakap suh kami makan banyak, nanti besar kaki tu.. danggggg


ni la kengkami yang main.. aku yang mana?? harusla yang oren macam tungau tu.. kakakaka... tak pernah seumur idup aku pakai tudung kaler gitu.. gila ko tina!!


ni la partner bidan terjun aku.. memang langkah kanan ko Nani.. sepatutnya aku berganding dengan kak Zizah.. tapi beliau ada kes kecemasan, terpaksa tarik diri last minute.. tak apa kak, akak akan kecewa gak men dengan saya.. miahahaha...


acara dah tamat, sesi lepaking sajo.. 

keputusannya, aku tempat last.. no.5.. bangga seyhhh.. wakakaka... sorry nani, akak memang tak pandai main, tapi oleh kerana game ni free, maka gedik nak masuk gak..miahahaha..

masuk 2game, aku dah mula bosan.. siyes, aku tak suka sangat men benda yang sama...melibatkan tangan dan jari kecik aku.. sakit tahuk.. kembang jemari pendek aku, cincin pun jadi ketat semacam.. 


sekian cerita dari bowler longkang.. :P


notakecik : berhagak sikit kalau nak costdown!!!
Read More

Jan 18, 2013

1st come, 1st serve

Assalamualaikum wbt...

Kite datang kedai makan..tercanguk lama tunggu orang datang amik order..

Pastu datang orang lain selepas kita.. terus waiter ke tempat dia amik order..

Apa kite rasa??

Bukan nak komplen, tapi sebagai orang berniaga, patut tau macam mana nak jaga hati pelanggan..

Tak marah pun, tapi bengang sikit sebab macam endah tak endah je..

Sekian..

Notakecik : mujur makanan dpt cepat

Published with Blogger-droid v2.0.9
Read More

Servis sangat Lembap

Assalamualaikum wbt..


Sebenarnya kannn, dah laaaaaaaaaaama sangat nk buat entry ni.. tapi takut ada yang terasa..

sape keje gomen sini?? sila angkat mouse.. 

kisahnya gini.. masa aku balik kampung hujung bulan doblas hari tu, aku hantar nenek aku pegi klinik kerajaan kat pekan nuuuu..  nenek aku warga emas.. dan dia memang ada kad rawatan tu.. ok, masa tu 31 DISEMBER 2012, HARI ISNIN..HARI BEKERJA!!!

masuk klinik, ada tulis kat kaunter tu, suh letakkan buku rawatan kat dalam bakul yang disediakan.. kebetulan masa tu ada lagi 2orang yang menunggu.. jam menunjukkan 8.30pagi

letak, kendian aku duduk.. nenek aku memang dah duduk la awal lagi.. kau tau tak, aku cuma nak amik no giliran je.. SEKALI LAGI, AMIK NOMBOR GILIRAN je.. tapi dia amik masa dekat SETENGAH JAM untuk aku dapat nombor.. padahal CUMA 3ORANG yang menunggu.. 

korang tau dia buat apa?? berborak..citer pasal makan².. berborak lagi..dan berborak..berorak.. berborak sampai aku naik menyampah dengar.. TAPI TANGAN TAK GERAK BUAT KEJE PUN!!!! memang dah hilang sabar.. dan nak tau tak proses checkup nenek aku habis kul brape?? kul 11pagi.. dari kul 8.30pagi-11.00pagi.. hebat..

ok, AKU TAK KATA SEMUA SERVIS GOMEN LEMBAP, tapi kebanyakan yang aku nampak memang macam tu.. duduk di bahagian kaunter, jangan la tunjuk sangat sikap sambilewa kau bekerja tu.. berborak sakan.. gelak ketawa.. senda gurau.. nenek aku dah terbatuk² ko tau x??? 

tak yah kata, "eleyh, kau tak keje kaunter boleh la cakap macam tu"..

sape kata?? aku pernah keje kat customer servis, kat iCentre..bila pelanggan datang atau call, sehabis mungkin layan dia..memang bukan kat kaunter, tapi bila melibatkan pelanggan, kite kenala berhemah..

maaf banyak² kepada semua orang gomen.. AKU TAK KATA SEMUA PUN.. HANYA SEGELINTIR JE.. tapi rasanya ramai je mengeluh tentang ni.. 

faham, kerja banyak..tapi ada tak korang ikut Piagam Pelanggan?? Etika bekerja??

sekian keluhan dari mak jemah


notakecik : asal hari Jumaat, blurr tak tau nak makan kat mana.. blerghhh
Read More

Sate Ikan

Assalamualaikum wbt..


Hey uols, malam tadi masa jenjalan kt downtown tu, kunun nak beli karipap panas².. bila nengok kemain ramai yang beratur tunggu turn, maleh pulak.. nampak tak.. nampak tak.. nampak tak betapa aku seorang yang bukan penyabar..

tetiba aku hairan tengok kedai sebelah dia.. sebungkus benda alah bulat² kemain banyak tersusun.. pastu macam tuan gerai tu bakar² something.. ok budak jakun, tu sate ikan.. tau pun pas nengok tulisan kat depan gerai dia.. sebelum ni beli tak ada pulak rupa gitu..

4 cucuk RM1.00.. murah gak.. walaupun ada lagi murah.. oleh kerana haku tamak haloba, haku order RM2.00.. 8cucuk uolss.. perut kecik, tapi kuat makan.. adik aku tunjuk muka pelik dia.. pahtu tanya lagi, "Kak, sedap ke ni?".. hey, sedap hokeyyy
 

sumber gambar : pacik Google

balik umah, tanpa membuang waktu, haku makan sate ikan.. tapi adik aku dah mendahului dengan 1cucuk.. tetiba dia kabor, "sedap la kak"..

yela, kat johor aku tak jumpa pulak sate ikan ni..

sudahnya, adik aku yang bedal banyak.. hampeh luuuu...


sekian kisah secucuk sate ikan..


notakecik : rinduuuuuu sangat kat fon sendiri.. sobs..sobs..target skang, HTC Butterfly!!!
Read More

Downtown | Peplum

Assalamualaikum wbt...
 
 
Malam jemahat malam tadik..aku yang tak pernah² drive sendiri ke downtown memberanikan diri ke sana.. tau je la, dengan sesak, susah nak parking.. phewwww... semua hadek aku punya pasal..
 
 
sesi penjelajahan dan tawaf tamat.. sepanjang sesi penjelajahan tu..banyak benda yang aku tengok peniaga ni up to date.. hebat korang.. suka makkkkk

peplum sana..peplum sini.. peplum lagi.. dan lagi peplum.. tapi ntah nape haku tak ada napsu nak membeli walau sehelai.. 

well, sape duk area Bangi, Kajang, Putrajaya..pegila downtown Jalan Reko.. peminat peplum mesti meroyan tengok.. ehh, kat pasar malam Putrajaya pun banyak.. ok, tu je nak kabor..



weyhhh, menatang listen tu tak habis lagi ker?? bosan la.. isu orang menghina Islam tu tak ada pulak orang nak cerita.. tuuu, si Patrick Teoh yang lantang sangat tu.. tak marah pulak korang.. baca SINI..



sekian, okbai


notakecik : esok tournament hoi!!!
Read More

Jan 17, 2013

Jom Bercuti!!!

Assalamualaikum wbt..


kemain tajuk ye ko Tina.. miahahaha...


Aku hari tu ada nengok kat emel, ada la best deal untuk pegi bercuti even 2hari, tapi berbaloi sangat dengat harga.. maklum la, aku suka subscribe macam².. Groupon, LivingSocial, MyDeal.. hah, nampak!! kan saje nak semakkan emel sendiri..


then, bila Cik Mot kabor dia ada beli kupon untuk bercuti kat Gold Coast, Australia Morib, terus dengan gelojohnya aku cari.. 
 
 
 
Gold Coast Morib Resort 
RM198 for 2D1N.. murah kan?? tapi kena beli kat SINI..


aku verangan nak beli.. tapi masa bila aku nak pegi?? tak nak la jadi macam trip pegi KK aku minggu depan yang aku terpaksa cancelkan.. burn gitu je tiket flight.. tsk.. tsk.. *nanges tepi tasik*


ehhh, ada lagi..



Bukit Merah Laketown Resort..
 
yang ni lak RM228 for 2D1N.. ok la tu.. beli SINI..


 kebanyakannya ada waterpark.. sesuai la untuk mereka yang suka mandi manda kat tempat macam tu.. aku xgemar.. LOL..


kat Groupon, LivingSocial, MyDeal dan beberapa web lagi, banyak je kupon yang dia tawarkan.. dan tak semestinya untuk vacation je.. makan.. kereta.. gajet.. aksesori.. pakaian.. servis.. spa.. etc..etc..etc


TAPI!! kena ingat bahawa kena berhati²..  ada gak yang hanya indah khabar dari rupa.. =)
 

sekian...
 

notakecik : nak honeymoon kat mana ye?? *tetibe* wakakakaka
Read More

Fenomena Bukan Listen

Assalamualaikum wbt..


Sudahhhhh..tiada lagi listen..listen..listen ye.. 


kali ni mau cakap fenomena tentang makanan..


Dulu, orang taksub dengan MACAROON termasuk haku ni yang mana sanggup beli online.. sedap gak la.. nak buat tak reti la.. plus, oven lak tak ada.. pahtu skang, bersepah jual kat mall..even pasar malam pun ada...kot  =)
 
 sumber : Google

Kendian,  PAVLOVA mula mengaburi mata semua orang..haku jua.. niat nak membuat langsung tak tertunai sebab ngenangkan ramai kabor pavlova ni manissss.. ok kensel, jaga pemakanan.. gitewww
sumber : lea-oven


Dalam masa sama, didatangi RAINBOW CAKE bagi menyaingi pavlova tadi.. warnanya yang macam macam ada tu sangat menarik.. punnnn haku tak terai lagik.. sebab aku bukan penggemar kek..
sumber : Google


Dan kek juga la yang tergedik² mengendeng masuk carta hati semua orang.. apa dia?? dah tentu la RED VELVET gitewww.. pernah rasa sekali.. sama je kot macam kek lain.. dasar buta seni la aku ni
sumber : Google


selepas orang puas kedarah segala kek dan manisan..datang pulak yang baru.. fenomena DURIAN CREPE pula melanda.. haku terjebak jua.. tapi bagi peminat tegar durian, maka kureng la rasa crepe² ni.. Mango crepe la, oreo crepe la, cempedak crepe la, strawberry crepe, blueberry crepe..ok foine..
sumber : Google


so, lepas ni hagak² makanan apa lak yang jadi fenomena?? 


tetibe laparina nengok segala makanan ni kan.. ok, muktamad.. jemahat ni nak membaking.. lama benor oven dan mixer aku tak exercise.. mari!!!


sekian..


notakecik : payah betul kalau ada penyakit lupa ni.. lupaaaaaaaaaa memedang
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com