Mar 29, 2013

Masa..Masa..bagi seminit

Assalamualaikum wbt...

untuk sekian kalinya aku rasa masa 24jam adalah terlalu singkat.. siyesli, tak cukup masa untuk bergila macam dulu..

waktu kerja, setengah hari aku dah habiskan masa aku dengan kerja yang tak termaktub dalam fail meja aku.. lepas lunch, sambung keje sendiri.. balik keje, banyak benda menanti.. 

kalau dulu tiap minggu aku berjimba sakan perabis duit dan masa, skang tak lagi..

kalau dulu hujung minggu aku kerap membuta, skang sengkang mata

kalau dulu hujung minggu aku keje makannnnnn je, skang jadual makan dah tunggang langgang..

kelmarin je, aku lupa yang aku tak makan lagi.. malam tu rasa lapar baru teringat yang aku belum jamah makanan..

macam tak ada life skang.. tak ada masa lepak dengan kawan².. nak rehat pun aku rasa membazir sangat masa aku nanti..rasa sayang dengan masa.. sebab baaaaaaanyak lagi keje kena langsaikan.. bz betul.. kalah kak mah..


btw, skang ni aku curi masa sikit untuk update blog.. sikittttt je.. sat g sambung keje balik.. penderaan mental betul sampai berat badan pun dah turun banyak.. sedey.. sedey..




notakecik : sabar menanti sehingga bulan Jun datang..maka berakhirlah derita sebagai pencacai.. biadap!!
Read More

Mar 28, 2013

Motor ke..kereta ke..sama je

Assalamualaikum wbt...


mendung...sat g hujan la ni.. pagi tadi hujan.. asal aku pas basuh kete, mesti hujan.. hujan rahmat... 


balik karang kalau hujan, sure lambat sampai umah.. semalam pun aku berhangin dengan kete ni.. lampu dah elok ijo, wat lek wat cool je dia... rerupenya, ngah OTP.. mau tak marah aku.. nak troll orang belakang pun agak² la.. sampai turn aku terus kunen.. owhh, rasa nak gantung kasut kat leher je..


tu kes lembap yang pertama.. ni lembap yang kedua.. seketul motor yang wat lek kat tengah jalan.. acane aku nak memotong beliau tanpa segan silu??? encik adik, nak nyanyi..nak melalak.. nak meraung tu suke hati ko la.. tapi jangan la tetengah jalan.. hakak terpaksa mempolo anda beberapa belas kilometriko... hakak meraung di dalam kereta sambey nyanyi lagu rahimah rahim tahuk!!!

Baik motor..baik kereta..lori..bas..kereta kebal dan segala binatang berkaki bulat di atas jalan raya, kalau pemandunya spesis lemah gemalai, memang 20km/j je dia tekan.. hakak ni spesis tak suke akan kelembapan, jadinya akan meroyan sendirian.. 

tolongla..tolongla...berpada sikit.. banyak kali hakak hapdet pasal ni kat blog.. sampai yang baca pun naik menyampah... mintak mahap ye semua.. 




orang kalau dah buat silap, seboleh mungkin nak mengelak diri kan.. bagus sangat... 




notakecik : yay, kad ungu dah sampai..mekaseh adekkkk ipar
Read More

Mar 27, 2013

Susah Senang

Assalamualaikum wbt..


nampaknya, seminggu sekali la aku update blog.. ramai dok tanya mana aku pegi.. tak kurang gak yang rindu kat aku.. ehhh, rindu bebetul ke memain tu?? aku pun rindu korang jugak.. korang la kawan aku kannnn...


lately ni banyakkkkkkkkk sangat benda aku kena buat.. bukan aku sorang la yang buat,  ada gak yang tolong, adik beradik aku, family aku...sedara mara aku.. lebih² lagi encik beliau.. rasanya ada la sorang dua kawan blog yang aku dah bagitau sebab apa aku sebok mak jemahhhhh sangat.. dan baru aku tau macam mana rasanya,tak menang tangan weyhhh...


pasal keje lak, tak leh aku duk diam..ada je benda kena buat.. set up projector la.. printer problem la.. buat itu.. buat ini.. aiyakkkk... badan aku ni kalau boleh dibahagi², aku buat dah.. ni pun aku ngah cari orang yang pandai mengurut.. urut tradisional.. ada tak?? ada tak?? 


bila macam ni, nampak la sape yang boleh rasa susah senang sama² dengan kite.. terima kasih semuaaaaa...


btw, makin lama makin berbulu mata haku nengok orang² besar kat opis ni.. istighfar banyak²...


okeh, nanti ada masa aku update lagik.. manyak kije lorr





notakecik : one step closer

Read More

Mar 20, 2013

Mula..mula..mula..merepek

Assalamualaikum wbt..


whoaaaaaaa...rindu gilak mau merepekness kat cni.. *ok, ayat klise*.. nyampah.. kakakaka..


sepanjang bulan ni, 3 entry je aku berjaya buat.. giler kejam betul.. hari ni la aku ada sedikit kelapangan waktu.. kalau tak, memang jangan harap la nak mengadap blog.. dalam pada malas pun, ada lagi BE masuk.. syukur Alhamdulillah.. masa aku ektip kemain, seketul pun tak ada.. aku malas, berduyun be masuk.. ko dah kenapa???

bila dah lama tak mengadap blog ni, rasa macam baru nak mula buat blog.. kengkonon newbie gitu la.. nak mulakan entry pun tak reti.. mende tah... banyak entry korang yang aku dah ketinggalan.. jauhhhhhh sangat..

skang ni, Sabtu dan Ahad aku tiada lagi istilah berjimba.. banyak benda nak buat.. hari tu pegi majlis ilmu.. minggu ni balik kampung ada urusan.. jap..jap.. tadi aku ada dah nak tuleh apa, ni dah ilang.. haishhh..


sepanjang 2minggu ni, banyak benda berlaku.. berlaku kat aku, kawan², family... pasal keje tu, aku dah boleh la terima.. pasrah je la.. itu la nasib seorang kulikutif.. sabar..sabar..dan sabar.. hari² encik beliau nasihatkan aku untuk sabar.. mekaseh awak..

pasal kawan khianat tu kan..Allah dah bayar cash kat dia.. memula aku cakap padan muka, tapi macam tak baik.. jahat mulut aku ni.. kesian gak la.. moga dia sedar pas apa yang dah jadi..

mekaseh jugak untuk Kak Fiza.. siap offer suh anta resume kat dia.. wuwuwuwu.. kak, pinjam bahu.. nak nanges ni.. keje tu tak pasti dapat ke tak.. yang pasti aku dapat pertolongan dari kawan².. sikit sebanyak, ada moral support.. terharu koooo....


tadi tetibe bos jepun aku tegur mata.. dia kata mata palesu aku cantik...wiwiwiwi.. kembang idung aku.. kakakaka.. dia ni over peramah..rajin menegur sampai mata aku pun dia pasan.. tah pape..


ok, dah habis merepek.. cam biasa la.. 


notakecik : sedikit demi sedikit Allah swt bagi kekuatan kat aku.. tak mampu nak menangis.. senyum je yang aku mampu sampai kawan pun tegur, "tina ni gelakkkkk je..ada masalah ke xde masalah, macam tak ada pape..".. hahahah..aku suke ayat tu!!! satu aku ingat, musuh yang tengok kite mampu senyum setiap masa, lama² dia akan putus asa.. eh, betul ke ni?
Read More

Mar 14, 2013

Tekanan emosi

Assalamualaikum wbt..

Sekian lama aku tak jenguk blog.. tiap kali nak jengah, ada je anasir busuk yang mengacau
Penat tak terkira
Tahu kenapa aku nak cari kerja lain???
Ekonomi makin meruncing

Tahu kenapa aku makin sepi dari blog??
Aku..dan kawan2 aku dikerah tenaga habis habisan
Buruh kasar??
Lebih kurang
Tiap hari aku mengadu sakit badan
Orang besar cuma pandang sambil senyum sinis

Apa agenda diorang??
Mengenangkan ini punca rezeki aku, aku biar
Pasrah kepala dipijak
Redha tenaga dikerah

Mereka tak berada di situasi kami
Mereka cuma kata itu kerja senang
Tahu tak kerja tu layak untk tenaga lelaki???!!!
Pandang guna mulut memang tak jadi apa
Cuba pandang, dan sama2 rasa apa yang kami rasa

Tahu tak tiap pagi kami menyumpah seranah???
Kadang rasa keberkatan rezeki tu tak ada
Sebab ikhlas dah hilang

Emosi aku sangat tak stabil
Mujur ada kawan2
Sokongan dan kata semangat tak putus
Dan hari ni aku kalah
Air mata jatuh
Hati bertambah parah

Terima kasih kepada orang2 besar yang berjaya pijak kepala kami
Kami ni memang kuli...kuli batak anda *sujud kaki*




Maaf ye semua
Maaf juga untuk sesiapa yang anta chat kat FB, anta wassap, anta mesej, wechat
Sesungguhnya aku memang tak ada masa walau sesaat untuk khayal dengan teknologi itu
Balik rumah adalah masa untuk rehat sepenuhnya
Cebisan masa yang ada untuk menjayakan perancangan aku
Mohon dipermudahkan segala urusan
Mohon binaan ini nanti kukuh
Mohon..mohon...



Notakecik : minda dan emosi tercabar... tapi aku tetap diam...sabar..diam..sabar..

Published with Blogger-droid v2.0.9
Read More

Mar 11, 2013

Rezeki ada di mana-mana

Assalamualaikum wbt...

Yay...yay...*lompat bintang patploh kali*... kegilaan aku mai dah.. wakakaka... mahap ye uols..

entahla, pas episod kena khianat dengan "kawan" sendiri tu.. aku jadi lebih bertabah.. dan malam tadi, puas aku berborak dengan si dia.. pertikaikan kenapa "kawan" buat macam tu.. tak apa la, ni waktu dia.. aku anggap semuanya dah selesai walau masih berbekas kat hati.. terima kasih ye "kawan".. 


sekian lama aku tak tengok pun akaun nuffnang aku.. sebabnya, malas sangat.. apatah lagi nak update blog ni.. jari ni rasa menyampah nak ketuk keyboard.. siyesli.. dan tadi pepagi buta aku sesaje check akaun nuffnang dan ALHAMDULILLAH ADA LAGI SATU BE yang melekat kat blog.. Alhamdulillah... dalam pada blog aku sepi tu pun, ada jugak seketul lagi yang masuk..


aku percaya satu je.. dalam pada kita susah, kelak ada senang yang kita dapat.. betul tak?? 

entahla, pada aku kan, kalau kawan buat silap..jangan ko khianat.. tak salah rasanya untuk menegur.. betul tak?? tegur salah kawan.. tegur cara elok.. hurmm, biarla.. lepas biar lepas..


dan Alhamdulillah..satu lagi rezeki bakal aku dapat... mohon dipermudahkan.. kawan² semua doakan la ye.. tak dapat la nak share sebab masih dalam proses lagi..


skang ni, aku masih menanti rezeki lain.. rezeki untuk dapat keje baru.. terus terang aku dah malas nak keje kat tempat skang.. menyampah.. sakit hati.. dalam pada aku sebok datang keje..buat keje.. kadang² rasa tak ikhlas tu ada.. kalau aku hilang kewarasan, maybe aku dah bersikap kurang ajar.. tak apa la.. Redha itu tak ikhlas.. pasrah itu menyerah..


okla..aku menaip ni pun masih ada perasan marah berbekas kat hati.. sebelum entry ni jadi entry carutan, baik aku berundur.. nanti dah ok, aku sambung semula..




notakecik : kadang² nak melalui jalan mudah tu akan banyak halangan.. aku masih bertabah dengan halangan² ni.. mohon diberi ketabahan yang berkekalan
Read More

Mar 7, 2013

Kawan

Assalamualaikum wbt...


Lama aku diam...malas rasa nak mengadap laman sosial.. jangankan jengah, jeling pun rasa tak mampu..ralat.. malas... tapi tak apa, mana ada orang kisah

Terlalu terbuka..terlalu rahsia..dua2 payah... terlalu baik, terlalu jahat pun sama payah..

Sikap terlalu percaya diletakkan di bahu kawan.. terlalu baik terhadap kawan..
akhirnya makan tuan... skang tak perlu guna istilah "rambut sama hitam, hati lain2"..
Nanti ada yang kata, "eh, ada je rambut perang"..
Lantak...
Kawan khianat kawan
Ops!!! Terasa??
Susah juga percaya kawan
Walau bukan seratus peratus aku letak percaya tu
Hujung kata, makan aku..
Aku tak dendam, cuma rasa kurang senang
Nape tidak berdepan??
Rasa enak tikam belakang??
Tak apa..pasrah..redha...
Itu dah bahagian aku...
Ibarat kata, "barang yang lepas jangan dikenang"
Apa pun, terima kasih kawan atas pengkhianatan tu..
Aku masih mampu senyum dan ketawa...
Sakit pun sekejap je...




Masih percaya akan ada pelangi untuk aku...mohon bagi ruang...






Notakecik : jangan sampai aku benci istilah bersahabat.. itu semua dusta!!!

Maaf semua sebab aku dah rasa hilang selera nk ngadap blog..

Published with Blogger-droid v2.0.9
Read More

Mar 4, 2013

Hilang Kereta

Assalamualaikum wbt...

heyyy, aku langsung tak sempat nak jengah blog kome².. bz.. senin la pulak kannnn..

ekceli pasal hilang kereta tu, aku la yang mengalami.. Sabtu lepas sendirian berhad ke Mines.. sebab dah lewat, maka jammed.. owhh, bengang.. kena lak parking kat MIECC.. aku pepura la mahir, masuk la kat B2.. naik ikut lif.. pegi masuk The Mines lalu jambatan.. 

niat nak membeli belah kat Big Bad Wolf pun terbatal sebab nak membayar pun dah beratur panjang giler babas.. letak balik buku tu.. rugi!!! 

biasanya aku memang ingat mana aku parking.. leka bermesej, aku turun ikut tangga.. bagus sangat.. sampai petak parking, dah sudah.. kete Alza pulak.. so, mana kete aku?? puas aku tawaf.. siap ada kereta follow aku sebab nak parking.. mahap!!

siyes aku dah nanges.. wakakaka.. jumpa lak kawan aku, borak jap kasi cover nanges ni.. sambung sesi pencarian.. try la tekan alarm kete, senyap!! 

dan baru aku pasan level tu adalah B3.. mende ni hoiiii.. dah 15menet aku pusing, rupenya salah level.. miahaha.. buat malu la hoi... 

skang ni, kena amik gambar tiang ke..gambar pintu ke.. pape je la.. dulu kerek, macam boleh ingat semua.. tapi siyesli aku tak biasa dengan parking kat MIECC tu.. dang!!!

malu saya..malu!!



notakecik : banyak betul keje hari ni..
Read More

Pembalasan

Assalamualaikum wbt


Pembalasan orang selalu kaitkan dengan karma.. tak tau nak percaya ke tidak.. tapi nak tak nak, benda ni kadang² wujud..

pembalasan ni kadang² tak perlu tunggu dihimpunkan di padang mahsyar nanti.. kat dunia ni pun Allah bayar tunai.. tak ada guna kredit kad ke apa.. TUNAI.. CASH.. 

tak kisah la apa² kesalahan dan dosa sekalipun.. ia akan tetap dapat balasannya.. 

aku percaya tu je.. nak lari ke mana sekalipun, kalau dah "terpilih", akan kena jua..


okbai




notakecik : kerja...kerja.. fokus..fokus
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com