Apr 30, 2013

Politik punya hal

Assalamualaikum wbt...


puas dah aku tengok kat laman sosial skang, orang duk pum pang pasal politik.. aku tak kesah pun.. walau kadang² nyampah gak khususnya bila balik² orang yang sama duk share pasal politik.. rimas.. tapi nk buat macam mana, ngah hangat kannn.. 

itu satu hal.. hal lain yang timbul bila pasal politik, adik beradik...sedara mara.. ipar duai.. bergaduh tak ketahuan hala tuju².. puncanya, BEZA FAHAMAN POLITIK.. tak payah la emo sangat.. apa faedah yang kome dapat?? 

bukan itu saja, siap kabor kalau pangkah parti pinggan mangkuk ni, boleh jadi anak derhaka.. wahhh!!! tanjat gegirl tau.. paksaan suh pangkah parti hari jadi padahal nak pangkah parti pinggan mangkuk cap arkopel.. hati berbelah bahagi.. diluah mati mak, ditelan mati bapak.. sudahnya kemam je la sampai ngences².. 

politik pun politik la jugak.. tapi jangan emosi berlebih².. dapat apa?? berbeza fahaman politik sampai nak putus saudara?? kejam kan.. 

pastu pasal berbeza fahaman politik ni la duk laga²kan sesama negeri.. penat la tengok.. ada satu aku tengok kat internet, orang ni duk laga²kan orang johor dan kelantan.. nahh, terang² aku sebut.. aku elok je kawan dengan orang kelantan.. so jangan la cuba nak pecah belahkan.. duk mengutuk sesama sendiri.. yang tengok tu, tepuk tangan lompat bintang patbelas..

politik orang skang penuh emosi.. berkempen la cara aman.. jangan ikut emosi.. nak sokong pihak mana, sokong la.. nak pangkah mana pun, pangkah la.. jangan duk merepek yang bukan² sampai jatuhkan macam² hukuman kat orang lain.. 


dah..dah..tak nak cakap lebih².. kang tak pepasal kena sekeh.. sesia je..




notakecik : jap sejuk..jap panas.. pffttt
Read More

Apr 29, 2013

Bersyukur

Assalamualaikum wbt...


Mencuri sedikit masa nak update blog.. 


Jumaat tu balik kampung.. see, semakin kerap balik kampung untuk uruskan banyak hal dan Alhamdulillah, tinggal perkara² kecik je yang tinggal..

semalam masa otw balik sini, kami hampir berlanggar.. aku tidur² ayam tapi bila dia brek mengejut, terus aku bangun.. sedar² dah berhenti kat tetengah lane highway.. dalam keadaan hujan lebat menggila, ada kereta bertembung dan kete tu maybe breakdown.. klu aku yang drive, rasanya aku dah langgar dah... cuak sangat².. belakang kami banyak lagi kereta, bas lagi.. 

pagi tadi lak, dua kali mengelak kereta yang tetibe bertukar lane tanpa bagi isyarat.. yang ni pun aku hampir tersembam kat dashboard.. nak marah pun tak guna, bukan dia dengar.. aku pun salah gak sebab tak pakai sit belt.. 

bersyukur sebab tak ada apa² berlaku.. tapi tu la, malang tak berbau.. mohon dijauhkan la.. 



arghhhhhhhhhhh, bz la!!!


okbai



notakecik : pinjam tangan
Read More

Apr 24, 2013

Pos Laju yang Lambat

Assalamualaikum wbt


Bertemu kite lagi...yeah!!! 

sejak tukar dept. ni, keje melambak².. tak cukup tangan kaki semua.. tapi tak apa, aku suke.suke.. ngeh..ngeh..ngeh..

begini.. ni citer pasal pos laju.. aku hari tu mintak encik beliau poskan satu dokumen ke kampung.. dia dah selamat poskan hari jumaat.. guna POSLAJU... sekali lagi, guna POSLAJU.. Sabtu kan diorg keje, sepatutnya sampai ke kampung hari sabtu.. dan macam tu la jugak diorg khabarkan kat aku.. tapi sampai isnin xde nampak batang idung surat tu.. 

semalam aku buka web pos laju, kat track n trace.. ko tahu ke mana hala tuju surat tu?? ke Kluang.. umah aku kat Batu Pahat.. jadah hape pegi sana pulak.. padahal sabtu dah ke batu pahat, pastu yang menggedik ke Kluang tu buat mende pulak.. ok, dah habis satu hal..

tadi aku call pejabat pos kawasan..surat tu dah sampai sana lak.. pastu boleh pulak orang tu bagitau dengan gaya nyah ckit, mintak aku pegi amik sendiri kat pejabat pos.. aku pun, what deeeeeee??!!! 

kena la call adik aku mnta dia pegi pejabat pos dan kutip surat tu.. pos laju hantar ke rumah..hantar ikut alamat yang tertera.. lainla aku buh alamat P.O Box ke apa.. tak apa la, amik je.. nak tunggu diorg anta, mau makan tahun.. konon, DIJAMIN SAMPAI ESOK.. ni masuk lusa tulat tonggeng tak sampai gak.. phewwww 

so, kepada pihak Pos Laju, sila baiki mutu perkhidmatan anda.. teruk sangat la!!! buat cara macam Pos Laju.. seb bek khidmat pelanggan pihak anda ni bagus..

sekian..



notakecik : saya berjaya bertukar menjadi seorang yang penyabar.. yeah!!!
Read More

Apr 18, 2013

Baru

Assalamualaikum wbt...

entry aku ni pending sengah jam lebih tahuk.. ada je yang mengacau duk pompang pasal politik.. bosan!! bosan!! hah, rasa nak nyanyi lagu Stacy pulekkk...

sejak semalam, aku dah tukar department.. tapi aku sendiri tak sure kekal atau sementara.. aku dah rasa macam bola pulak skang.. ke atas.. ke bawah.. ke depan.. ke belakang.. siyesli menguji sabar dan emosi aku.. sangat psiko.. 

aku tak update blog bukan sebab malas.. tapi sebab otak aku penat.. hati aku sakit.. tapi sabar je la.. 

so, kat dept baru ni, aku rasa hepi.. wakakaka.. sebab aku bukan duk main ofis lagik.. tak mengadap bos lagik.. hati manyak sinang.. sebelum tu, nak mohon mahap kalau ada sesape anta chat kat fb.. aku jarang buka.. mahap la sangat.. 

skang ni aku nak kena biasakan diri pulak dengan suasana baru.. agak senak gak.. nak atau tak, kena jugak.. pasrah.. 

feeling baru yang melanda aku skang ni lak, mengada melampau.. 

ok, idea ilang dah.. bikin spoil la...


okbai




notakecik :  makin hari makin sayang.. wink..wink.. ^_^v
Read More

Apr 15, 2013

Misi Terakhir

Assalamualaikum wbt...

Hurmm, hari tu kata nak update selepas patbelas hari kan.. aku tak sure dah berapa hari aku abaikan blog.. malas nak kira..

semalam ada misi pencarian yang terakhir.. kat kawasan Nilai la.. balik BP nanti tak sure apa lagi aku hangkut.. wakakaka.. beliau yang dulunya nyampah nak berlama² bila shopping apatah lagi nak jenjalan di persisiran pantai sambey makan cekedis kini berubah.. separuh dari masa 24jam kami habiskan skang ni.. dah beli itu, ini pulak yang tak ada.. aku rasa macam..heyyy, apa otak ni, pelupa memedang??!!.. ye, otak yang bersalah.. LOL

tak paham nape sesikit aku nak ke Nilai 3 tu.. beli frame la..langsir la.. bunga telur.. goodies bag..jadi tolong hentikan idea nak ngajak aku pegi Nilai 3 lagi, habis duit!!! pity him sebab kena melayan kerenah aku.. tapi dalam masa sama, aku dah tolong beliau pilih langsir rumah "kami".. so sweetttttt.. *lempang*

eh..eh..nak citer ni.. semalam masa lelepak dalam kete sambil makan pisang goreng, cermin tingkap kete kena ketuk.. aku rasa macam seram sikitttttt.. ada lak mamat ni datang jual barang.. hey, kalau jual tali pinggang, pen, wallet..itu perkara biasa.. ni dia jual SAMSUNG GALAXY NOTE, kaler putih.. terus aku pikir jahat.. "mesti dia curi atau terjumpa atau dia penyeluk beg atau terambil whatever la..then dia jual..".. ini andaian jahat tau.. kalau fikir positif, maybe dia nak beli barang kawen atau langsir rumah, pastu tak cukup duit maka terpaksa jual enpon sendiri.. logik tak?? pas mamat ni blah, cecepat suh encik beliau lock pintu.. yeeee, dah ada orang ketuk baru nak kunci pintu ye!!! bagus sangat..

pastu, terpaling bengang bila dah tempah langsir tu, pasang kat umah, terlebih pulak.. umah setakat 9kaki, ko order 10 kaki.. bijak ko tina.. huh!!


masalah keje masih mengganggu emosi.. selesai satu masalah, timbul masalah lain.. serasa nak benti keje dan apply jadi JAGA je.. sakit jiwa aku dapat bos kuku besi gini.. sabar je la..


hari ni nak merajinkan diri jengah blog korang.. okbai



notakecik : penat otak lebih penat berbanding penat badan...
Read More

Apr 9, 2013

Gelombang..

Assalamualaikum wbt...


Hari ni baru keje.. semalam bercoti uruskan hal kat peribadi dan Alhamdulillah dah selesai.. mekaseh kawan sebab tolong dan tak perlu tunggu nombor giliran.. wakakaka.. 

balik kampung, macam² kaler bendera tersebar koooo.. biru ada, hijau ada, putih ada...semua ada.. maklum la, dah nak dekat² ni, gelombang makin kuat la.. ye dak??

cuma aku tak berapa nak paham kat sini.. ngape blog aku ada dalam bloglist blog yang kuat politik?? heyhhh, blog mak ni blog merepek je tahuk.. tetibe je kan.. sah² blog mak kaler pink.. *eh, ada kaitan ke?*


suka ati la.. bukan ada mende pun dalam ni.. 

btw, skang aku ngah operasi mendelete gegambar kat dalam blog.. buat sikit dah ngantuk + bosan.. banyak betul entry aku.. jenuh nak godek satu².. nantila, rajin aku sambung lagi..

okbai



notakecik : mengantuk..mengantuk...
Read More

Apr 4, 2013

Akhir akhir ini

Assalamualaikum wbt..


Penat aku pektis mengetuk keyboard ni.. menjana minda nak luahkan kat entry.. payah gak kan.. piraaaaahhh tina, kata blogger tegar.. entry seketul seminggu.. miahahaha..

lately ni..aku rasa something jadi kat diri sendiri.. busy tu dah tentu.. yang lebih penting, aku suka senyum sensorang..sengih sensorang.. miahahaha.. ok, ini memang gila.. hormon tak stabil mungkin..efek dari darah manis.. LOL   *sepak laju²*

pastu, lately ni jugak bateri enpon aku mesti ngam² sampai waktu nak tidur.. phewww... makanya, hari² kena tambah air bateri.. boley?? budus...

lately ni, aku banyak cakap..suke membebel..suke merepek.. wutever!! ini lagi gila... sampaikan encik beliau akan geleng kepala tengok perangai aku.. tahan la encik, nanti kite serumah, encik akan tau la perangai saya.. wakakaka... *lempang sedas*

akhir² ni jugak, aku nengok pokok belimbing buluh depan umah berlaku perubahan... setahun lebih aku menyewa kat situ, baru ni la beliau nak berbuah.. kenapa?? kenapa?? kenapa nak berbuah waktu aku nak pindah.. tapi aku yakin aku sempat memetik bunga di taman belimbing buluh sebelum aku nyah dari situ...
nampak tak betapa rimbunnya mereka.. btw, ni aku cecuri snap pict dari dalam kete.. sebab pokok ni jiran yang punya.. kakakaka...


heyyyy, esok balik kampung lagikkkk.. tu diaaa, akhir² ni pun aku makin kerap balik kampung.. 


sambung keje lagik.. tunggu patbelas hari lagi untuk entry terbaru.. okbai





notakecik : kawan yang khianat kawan itu perkara biasa..tapi bila tabur pasir dalam periuk nasi kita..lagi laaaaa biasa.. tak perlu jadi kawan la macam tu.. jadi lawan pun tak hingin, buat tambah dosa je.. 
Read More

Apr 1, 2013

Ini macam

Assalamualaikum wbt...



curik masa lagik..


ni apa yang aku rasa skang kat tempat keje aku.. btw, bukan aku sorang je.. kebanyakan kuli kat tempat keje aku skang rasa benda yang sama.. sampaikan ramai yang berhenti... tsk..tsk..tsk..
sumber : SINI


boleh faham tak?? boleh tau tak apa maksud tersirat??


aku dah sakit mental dah.. tekanan emosi...

sekian..okbai



notakecik : bosan..bosan...bosan...
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com