Sep 26, 2013

Pengalaman | Buku Merah Jambu

Assalamualaikum wbt...



ek eleh...baca tajuk pun tau la... agaknye kot korang yang golongan mak² kata gitu.. kekekeke.. normal la kan.. sense of ibu²..


okla, ni cerita pengalaman orang pregnant anak pertama dan 1st time buat buku merah jambu.. call untuk appointment dulu.. tanya berapa minggu dah.. dia kata 10minggu ke atas dah boleh buka buku.. 

tarikh sepatutnya aku pegi.. tapi waktu tak sepatutnya aku datang.. appointment kul 10.30pagi..aku redah kul 8pagi.. seb bek cik misi tak marah dan aku dapat excuse sebab aku baru nak buka buku.. kalau tak, memang tak ada la dia nak awalkan giliran aku..


masuk² je, kena urine test.. kemain kejap.. nak beratur kat toilet lama.. cessss.. pastu, kena gi makmal.. sah aku tak tau mana.. mujur encik hubby setia temankan aku.. aku tersilap bila masuk makmal yang semunya golongan warga emas.. wakakaka.. patutla len macam diorg nengok aku.. hah, tang amik darah ni, mahap la aku tak nengok pun.. takut pitam kat situ je.. banyak gak cik misi amik..


siap tu lak, kena g check up.. timbang berat, ukur tinggi.. well done tina bila ko ni underweight rupenya.. cuma 38.5kg.. wakakaka.. nasibla, nak buat macam mana kannn.. selera makan aku memang ilang terus masa awal preggy ni.. dan oleh kerana kes bleeding hari tu, aku kena rujuk ke doktor.. part ni tak best.. sejam setengah kot aku tunggu nombor aku naik.. yang menenangkan aku dah tentu encik hubby.. aku dahla lapar masa tu.. siap suh cik misi check nombor aku ada ke tak.. okla, dalam tu scan hape bagai.. baby Alhamdulillah sihattt.. Mami suka!!!


siap ni, kena masuk klinik gigi pulak.. last step tina..last step.. kat situ check gigi..cuci sikit..dah siap!!! seb baik... masa tu pun dah kul 12pm.. lama jugak aku bertapa kat klinik tu.. skang, baru la aku paham macam mana rasanya ibu² mengandung kena pegi check up.. sakit masa menunggu giliran je.. okeh, pasni hubby tak yah teman.. anta je...


perasaan nengok buku pink tu sendiri...rasa nak belek tetiap masa.. paling syok bila encik hubby tengok gambar scan tu.. explain kat dia mana kepala, mana badan.. aku pun eksaited.. tapi tu la, awal lagi usia kandungan ni.. aku sangat² tak berani nak over eksaited.. cuma doa banyak² moga semuanya baik belaka...

due date 12/04/2013.. sebulan kendian anny kami yang ke satu.. wiwiwiwiwi





notakecik : harga  minyak ron95 bakal naik lagi?? syabas betei!!! terima kasehhhhhhh
Read More

Sep 25, 2013

Dah sedia macam-macam

Assalamualaikum wbt..


sejak-sejak tau diri ni membawa satu lagi nyawa..mula la menjalar cari banyak info kat internet.. kengkonon cari makanan berkhasiat untuk ibu mengandung.. bila start buat buku merah jambu.. hurmm, tah pape lagi la.. siap donlod game sudoku yang hakikatnya aku tak reti main.. 


hari tu akak opis ada bagi sample susu ibu mengandung.. bukan bagi pun, aku yang mintak.. wakakaka..muka tak tau malu gak aku ni.. susu mamil mama.. menerai la kat umah.. odap jugak rupenya susu ni.. apa lagi, terus pegi beli.. memula plan nak beli susu anmum terus kensel.. tah pape je aku ni..
sumber : google

gini la rupe susu tu.. sehari minum sekali..*yela tu*  moga berguna la untuk baby.. aminnnn...



Pastu, siap beli kismis.. hari² wajib makan.. kena amalkan.. nak beli gak kurma.. tapi belum terbeli lagik.. tak apa, slow².. skang ni verangan nak beli baju-bajuan ibu mengandung pulak.. tapi macammmm...nantila dulu.. even seluar jeans mostly aku dah tak boleh nak pakai.. sudahnya lipat dan buh dalam kotak.. gitewwww..


paling best bila ada kawan aku tanya, "dah beli baju baby??".. hehehe...harusla belum.. awal lagi kot.. ramai gak prihatin sebab share ekspo untuk ibu² dan anak² ni.. masih teragak² nak pegi.. nanti² la dulu kannn... perut kecik lagi..nanti ada lak yang pandang serong macam kes aku nak beli maternity pants tu.. sedap pilih², datang adik manisss ni sapa aku.. "kak, ni seluar untuk orang mengandung".. lantas aku belek perut sendiri.. yela, kecik lagi.. maka terus berlalu.. nak marah pun tak guna.. cuma agak tak sopan la ko sapa pelanggan macam tu.. tak apa la nak...pelan² ye.. nanti lelama besarla kamu dalam perut mami ni..


bab mengidam...tak ada sangat.. maksudnya tak ada la sampai beria ngences² nak makan something tu.. cuma air tebu peberet aku membuatkan aku meleleh air liur.. kena tahan bebbbbbb...

dan skang ni otw sebok survey barang² keperluan.. survey je dulu.. belum boleh beli.. survey harga, kira bajet...baru la tak membazir.. ye tak????




notakecik : ntah berapa ratus juta kali la lagu ni nak main kat radio.. jemu lak lelama.. puja sangat artis luar.. haishhhh!!!
Read More

BumbleBee Malaysia

Assalamualaikum wbt..


hari ni makin hangat pulak kes bini mat yo tu ye.. tak pasal² pakcik guard tu pemes emes.. satu kes lagi yang aku tak puas hati, kes mati kat kem PLKN tu.. masuk situ nak jadi gangster ke hah budak??? cap jari kat ic xkering lagi dah membunuh orang.. geram la aku..


tengokkkk, kan aku dah lari topik.. sedia maklum kat Putrajaya tu kan selalu ada aktiviti.. dan tiap hari Ahad ada Santai Dataran Gemilang.. rasanya baru 2kali aku gi sana.. 1st masa MaulidurRasul.. 2nd masa Ahad lepas.. retisnya bintang idola kecil.. mahap la, hakak tak kenal..


aku ke sana pun sebab bawa mak aku berjalan..pastu anak buah aku sebok nak mandi kolam.. tambah lak encik hubby wassap gambar sesuatu, lagi terkinja la nak gi sana..



nate ni la yang bebudak tu nak nengok.. suh amik gambor takut lak.. katanya si robot tu menggeget.. wakakaka... pape je la.. aku hambik gambar pun macam sesegan gitu.. laki aku dah gelak je.. ok foine...



ni pulak MJ dan Capten America versi Malaysia jugak..


ekceli yang belakang tu bukanla kolam mandi.. cuma air pancut yang mana budak² sangat teruja nak main kat cecelah tu.. yang kesian ada mak yang kena percik air sebab ada dak laki ni gi pijak air pancut tu.. ya Rabbi, ko ni kannnnnn... 


okeh, dis wiken ada aktiviti masak² dengan masterchef selebriti.. sape nak mai nengok syura ke, fazli ke, mai la.. aku malas..kakakaka...



aku ngah warm up nak ektip berblog balik.. mohon rajin ni melekat lelama la ye..




notakecik : nak tidurrrrrrrrrr je rase...cehhhh
Read More

Sep 24, 2013

Bahaya Laman Sosial

Assalamualaikum wbt...


Tergerak hati dan jari nak buat entry ni sebab makin tak paham dengan perangai manusia skang.. taksub sangat dengan laman sosial.. boleh nak taksub, tapi kalau boleh elakkan la perkara yang mendatangkan pandangan negatif..syak wasangka..perbalahan atau apa² yang buruk.. seeloknya, kongsi je perkara yang baik.... 


hari ni lak...pepagi kecoh pasal bidio isteri Matyo bergaduh dengan pak guard.. mana sense of hormat pempuan ni pun aku tak tau la.. dah la gitu, bangga lak upload kat fb.. motip?? nak orang sokong tindakan ko? ok, malas cakap lebih².. fikir²kan la ye.. tapi, betul ke itu isteri matyo??


tadi lak, ada sorang ni duk haru pasal opismet.. ujung² status dia tulis, "hatekelantanese".. hoiiii, perlu ke?? tak semua orang Kelantan gitu.. dah nasib ko la dapat opismet yang tak paham bahasa.. majoriti opismet aku orang kelantan, ok je aku nengok.. even husband aku pun berdarah kelantan pun tak ada la menjengkelkan aku.. semuanya ok.. cuma bergantung pada sikap seseorang..


yang fan JDT lak, punya la tak de akal gi letak kat page mana tah, listkan perkara yang dibenci.. benci Kelantan, Terengganu, Pahang dan Budu.. ya rabbi.. makin buat gini, makin berbalah la orang Melayu.. bila macam ni, diorg mula la fikir negatif.. ko hengat ada ke yang nak fikir rasional?? tak ada..


skang boleh nampak kan... sebabkan laman sosial ni la sesama Melayu boleh bergaduh.. hey, pelissla... buka mata dan minda tu sikit.. tak payah nak balah.. kadang² pasal bola pun nak gaduh.. 


haishhhhhhh...geram la aku.. wat lek wat cool dah la beb.. 


hurmmm, apa tah yang aku nak sampaikan ni...
ehhh..silap gambar... mahap..mahap..



jyeah..ni baru betul.. 






notakecik : teringin nak makan macaron sampai terbawa² ke mimpi.. jadah hape tah ni..

Read More

Sep 21, 2013

Cuti-cuti Family | Cameron Highlands

Assalamualaikum wbt...


kengkonon nak update entry sejurus naik keje pas cuti lama hari tu.. pendingggggggggggggg je la.. tensi gak.. nak menaip, ada jeeeeeeeee keje yang kena buat.. demm..


Sempena cuti panjang minggu lepas, aku dan family aku ada trip ke Cameron Highlands.. kiranya ni adalah kali pertama aku ke CH dengan family.. mak aku tu, teringin nak ke sana.. tapi spoil sebab asal petang je hujan.. sampai la ke malam.. sejuknya ya rabbi... sabar je la.. mak aku naik sana je, terus kena flu.. kekeke..


oleh kerana hujan, aktiviti menjelajah CH pun tak berapa giat dijalankan.. kuar pagi je.. balik apartment sebelum kul 5.. sebab waktu tu la hujan mula rintik².. nak pegi pasar malam pun rasa lemau je.. kalau ikut hati aku, nak je redah.. tapi sebab bawa ramai kanak² riang, maka tak leh la..

tempat pertama sesampai ke CH adalah apartment.. kekekeke.. yela,letak barang dulu.. rehatkan badan.. adik aku lak pening sebab jalan tapah tu kan macam ular kena palu.. dia tak biasa..  lepas rehat dan lelap mata jap, pegi ke Big Red Strawberry.. kat pekan Brinchang.. ladang strawberry ni la yang aku duk nak sangat pegi sebelum ni.. tapi malang, tak leh petik strawberry.. katanya bukan musim.. hurmmm..suka ati la..

 tak rasa bersalah pun duk bertenggek kat situ.. padahal mak budak dah kecuali yang tengah tu.. encik husband geleng kepala je mampu.. hahahaha.. mahap sayang...


kenkanak riang yang terkinja² sesampainya ke CH kecuali yang tecik tu.. belum pandai jalan lagik.. penat aku jejerit suh duk diam.. stress baby aku agaknya sebabnya mami menjerit macam tarzan..



hari kedua...pepagi dah mendaki.. ke Ladang Teh Boh Sungei Palas.. ni masih tak cukup lagik.. sang lelaki semua tak mo enterprem.. ok foine...


 mohtip gambar ini?? keterpaksaan...wakakaka.. sian laki aku.. kena paksa snap pict dengan aku.. 


 nahhhh..terpaksa duk asiang meja.. penuh gila² masa ni.. dan mujur naik awal pagi.. 



orang terrrrrrpaling eksaited.. setiap kali snap pict, dia suh cecepat upload gambar dalam FB.. pape je la mak.. kekekeke...


 menuruni bukit ni aku jalan dah macam orang berpantang.. aku ingkar nasihat doktor.. kalau ikut, mana boleh travel jauh.. mana boleh panjat tangga tinggi sangat ni.. mana boleh banyak jalan.. semua tak boleh kecuali duk rehat je.. 


nape tah pokok teh ni aku rasa macam tak cantik.. bukan ke sepatutnya merimbun?? ni togel je aku nengok.. 


turun tu, singgah kat pekan Brinchang.. pasar baru nak buka.. so semua barang yang kami beli dapat harga murah.. sempat jugak beli kaktus untuk adik aku.. aku?? tak beli pape pun.. blurr gitu.. cuma beli bantal untuk sandar dalam kete.. alas pinggang katanyaaaaaaa....


hari ketiga..jalan² kat Tanah Rata je sebab putus asa masa otw ke Brinchang.. jammed nak mammmm kata kooooo... tapi tak apa la sebab dah perabih duit untuk shopping sebelum nak balik tu.. 


rasanya macam tak puas sebab faktor cuaca.. tak boleh jalan sangat.. tak apa, lenkali plan baekkkkk punya.. cuma tak nak pegi CH lagi.. masing² pening.. kakakaka.. kite g pulau lak la ye..



bukan selalu kita dapat spend time dengan family.. waktu² macam ni la yang terbaik even tak complete satu family.. susah senang sama².. ketawa nanges sama².. 




notakecik : moga tak putus ikatan ini..
Read More

Sep 12, 2013

Penghuni rumah baru | Jaga-jaga

Assalamualaikum wbt..


Sebelum aku nak bercuti esok..maka aku up satu entry.. motip?? suka hati..


memula preggy dulu, umah aku didatangi kucen yang ntah dari mana².. balik keje, tercongok kat tepi pagar.. pegi dapur, ada lak yang ngiau² kat lorong belakang... pegi keje, datang sekor bergesel² mintak makan.. ikutkan hati, nak je amik.. 


memula aku cuma bagi kopok sekeping tetiap pagi.. makin lama makin lekat lak kat umah.. nak sangat duk umah aku kannnn... sudahnya encik hubby decide untuk mandikan beliau.. baru part shampoo, dah cabut lari.. belum bilas lagi la woiiii... gerammmmmm je aku nengok dia.. dah kena kutip kat umah jiran tu..


gigih tau ni beli whiskas sebab dia macam dah jemu makan kopok ikan, nasi gaul dengan ikan bilis... udang laju lak dia telan.. udang goreng kunyit belen lauk aku tu..


begitula pesen beliau makan.. suh duduk, baru nak duduk.. kalau tak, mau makan berdiri.. pastu, ntah baca bismillah ke tak.. 


lepas makan...dah kenyang...meleset kat sofa la..kaki orang la.. rimas tahuk!! muka kemain comot.. ntah main apa ntah, balik keje je mesti ada kotor.. mandi tak nak pulak.. grrrrrr


ni bukan termenung...tapi duk dengar suara kucen lain bergaduh.. padahal encik hubby upload bunyik kucen dalam fon, pastu saje kenakan dia.. hahahaha.. kemain dia usha luar.. macam berani...


kalau ikutkan, nak je bergomol dengan kucen ni.. tapi sebab fikir aku ngandung, memang tak boleh la.. encik hubby pun tak bagi.. setakat nyakat dia je boleh la.. gosok² kepala dia je.. nak letak kat pangku, sangat takut.. 


oleh kerana aku taksub dengan kartun Oggy, terasa macam nak namakan kucen ni Oggy.. tapi bila nengok kartun Puss tu, macam kena lak dengan dia.. kaler sama.. satu lagi, kucen ni pasif la sangat.. kemain aku guna reben nak suh dia kejar ke hape, dia buat tak tauuuuuuu je.. aku yang penat.. yang penting, dia takut dengan hanger!!! hahahaha... 


okla, tu je sebenarnya.. nak kenalkan penghuni baru umah.. hikhik



notakecik : cepatla balik oiiii... dah tak ada mood nak buat keje ni..
Read More

Sep 10, 2013

Berubah | Insan

Assamualaikum wbt...

Kalau ko rasa tetiba ada angin ribut taufan kena kat diri ko, apa ko nak buat??
Kalau aku la,aku lari laju-laju
Tu pun kalau larat

Tapi kalau ko rasa ada perubahan yang berlaku kat keliling ko macam mana lak?
Macammmmm...terpulau..
Ok,tak baik syak wasangka
Itu contoh je
Aku ni memang tak suka nak buruk sangka
Apatah lagi nak fikir bukan-bukan


Kadang-kadang manusia ni suka silap percaturan
Yela,macam contohnya beri kepercayaan kat seseorang
Seratus peratus kite percaya
Ye...percaya yang mana ko boleh kongsi macam-macam perkara
Tapi silapnya, akan datang orang tu lalang
Kita ni jadila berpatah arang berkerat rotan
Hamboiiiii...betul ke tidak aku bubuh tu


Jadi manusia ni kadang-kadang kena ada sifat selfish
Pertahankan hak sendiri tu tak salah kan
Apatah lagi kalau tak ada orang kat belakang


Macam aku skang ni,suami la yang jadi orang paling penting
So,aku percaya dia je
Itu contoh.....


Kite ni nak menabur budi biar kena tempatnya
Macam nak menabur benih,kena pada batasnya
Terlebih tabur budi,parah tau
Kena lak dengan manusia lupa diri
Sakit..


Susahnya nak jadi baik kan....













Notakecik : moga percutian nanti dapat release tension
Read More

Sep 9, 2013

Isnin yang super duper bengang

Assalamualaikum wbt...


Pepagi hari ni memang menguji kesabaran betul.. baru mood nak ok bila masuk keje, datang malaun masuk opis duk tinggi² suara sergah.. aku sangat pantang.. ko tinggi suara tu kat akak aku la gila..

finally aku menjawab.. pastu pandai pulak suh aku cakap sopan dengan ko.. ko nak orang sopan dengan ko, so please la sopan² bila bercakap.. bercakap macam kita ni tak ada maruah.. yess, ko bos, tapi apa ke bangang sangat prinsip yang ko pakai.. "orang bawahan wajibulghunnah hormatkan ko, ko tak perlu hormatkan orang bawahan".. so, orang bawahan ni layak kena pijak lenyek ke???

Semua pekerja ada hak nak amik cuti yang dah diperuntukan kepada pekerja.. since ko dah sign borang cuti, ko xde hak nak tarik balik atau suka² nak suh pekerja cuti hari lain.. tak paham la!!! dan ko sebagai bos, SEPATUTNYA KO TAU HANDLE KERJA DAN TUGAS PEKERJA BAWAHAN..bukannya tunjuk² mengarah je..

so skang, still super duper bengang tahap gaban.. marah malaun tadi sampai aku nanges.. sian baby aku.. mesti terkejut dalam perut ni.. jangan la nak kurang ajar dengan pekerja.. bila kite menjawab, ko kata kite kurang ajar.. bila tak menjawab, ko pijak lumat².. aku dengan akak aku sampai tak makan waktu rehat tau buat kerja.. masa makan pun kucar kacir.. tu untung la kalau makan.. pernah sampai waktu balik kami tak makan kejarkan keje yang melambak² ni.. so, plss treat us as a human, not animal..

korang yang berpangkat bos tu, tolonggggggg la tunjukkan sikit rasa hormat kat pekerja bawahan.. kalau pekerja bawahan kuli batak ni tak ada, korang jugak yang susah tau tak.. sape nak fotostatkan kertas..sape nak buat keje remeh.. ko hengat bos ada ke yang nak buat keje pencacai ni?? sowila, entry ni ditaip masa hati ngah mendidih.. jadi la entry emo..


senang je nak dapat rasa HORMAT dari orang lain..BERI HORMAT PADA ORANG LAIN KALAU NAK DAPAT RASA HORMAT TU.. 





notakecik : mohon baby baik² saja..
Read More

Sep 4, 2013

Jom beli barangan berkaitan mata online di Glassesonline.com

Assalamualaikum wbt..


phewww...lama giler nak buat entry ni.. dah masuk bulan 9 baru nak up.. sampai contact lens yang ada pun dah nak expired dah.. hahaha.. opss, apa lak kaitannya???

sebelum raya hari tu ada masuk satu web Glasses Online untuk beli barangan berkaitan mata online.. ada terberkenan satu contact lens cantikkkk.. kaler grey giteww.. kununnya dapat sebelum raya, tapi kecewa sebab dapat pas raya.. yela, aku order pun dah lambat.. salah sendiri.. 

so, naik je keje terus ada nampak bungkusan.. yess, nama aku.. contact lens dah sampai.. ni hah, aku pilih kaler Misty Grey cap Freshkon.. sebelum ni aku pakai Blincon punya.. yang Freshkon ni lembut wooo... tak terasa sangat.. eh lupa lak..nama web ni, Glassesonline..


kat Glasses Online ni bukan je jual contact lens..contact lens nak berkaler ada, tak nak kaler ada.. pilih je.. cermin mata ada.. sunglasses ada.. sunglasses ni banyak jenama dan mostly jenama terkenal.. bukan cap ayam hokey.. cap Ray Ban, Oakly, Emporio Armani, Giorgio Armani, Elizabeth Arden, Gucci etc...etc..etc.. banyak lagi la..

membeli kat Glasses Online...setiap pembelian akan dapat potongan harga , korang akan dapat free shipping.. ada pulak guanrantee return selama 30 hari.. mana tau korang tak berkenan, leh return, tapi dalam keadaan yang korang terima.. jangan korang dah jahanamkan pahtu nak pulangkan pulak..


terrrrrrrrpaling best, kalau beli kat Glasses Online nihhh, korang dapat DISKAUN 20%... yesss, tak syak lagik.. tak percaya?? nak nengok ni kengkawannnnn...
nampak tak?? nampak tak??

nak beli?? okey, senang je..
pegi ke web : GlassesOnline.com.my

klik login

register kat new customers

proceed register tu then submit..

dah sudah..boleh la korang menyopping dengan jayanya tanpa ragu²... senang kannn


kendiannnn..ada berita baikkk punya.. khas untuk pembaca blog aku ni, kalau korang membeli dan menyopping kat sini, akan dapat 20% diskaun lagi woooo.. dengan syarat, guna la voucher ini..

yess, guna voucher ini ye.. code dia : GOmizztina20



ni lak contact lens aku yang hari tu.. Freshkon..


ni lak hasil aku memakinya.. memula memang payah sikit sebab terlalu la lembut.. finally ok gak..
tak berapa nak nampak lak kan.. sowi, model tak cantikkk.. kekekeke


ok, kasi zoom sikit..
amacam, ok tak..


encik hubby kata, ok je.. dia tak berapa suka aku pakai cermin mata.. katanya macam makcik².. ok foine.. pakai je la contact lens.. skang ni ngah tunggu masa nak beli baru je..


so, tunggu apa lagi.. pergila shopping skang.. pilih mana berkenan, dan beli!!!


okbai


notakecik : tak sabar nak holiday..maklumla, belum pegi honeymoon lagik.. sahdisnya
Read More

Sep 2, 2013

Bunga Api Bukan 31Ogos

Assalamualaikum wbt...


Ya Allah, payahnya nak mulakan.. jari macam dah kaku.. otak macam dah beku.. makin malas.. 


Hari tu encik roomate ada ajak pegi tengok bunga api.. tapi bukan untuk malam ambang merdeka.. tak kuasa nak bersesak..tunggu kul 12 malam.. baik aku tidor.. tu pun berdentum² dengar sampai umah aku.. padahal bukan duk Putrajaya pun.. 

so, malam esoknya, ke Putrajaya la kami.. seawal pas maghrib dah kuar.. semua tempat dah boleh kata penuh.. jalan dah banyak tutup.. sudahnya ke parking berbayar la kat PICC.. seploh hengget sebijik kete.. boleh la dari bersesak² berdouble parking kat tepi jalan.. ko bayangkan, sampai sana kul 8.30.. bunga api start kul 10.. jenuh nunggu.. duduk kat tepi bukit.. tak ada tempat bersandar.. pinggang dah nak patah rasa.. sian baby aku.. hukhuk.. ada kaitan tak?? ye la, maknya berembun kat tepi bukit..



nah, 2keping gambor tak berapa nak cantek view dari PICC.. bangunan KPT, KPK dan Pullman.. 


rupenya malam tu bunga api dari Korea.. tapi harap mahap, tak ada pun gambar bunga api tu.. malas pulak nak ngambik+kamera cap enpon je mampoo.. orang lain kemain pakai DSLR bertripod bagai.. 


bila bunga api berdentum² tu, satu je aku bayangkan..
"macam ni ke keadaan perang kat negara² Islam sana??" 

kite kemain seronok² kan.. hurmmm...


okla..nak berundur dulu.. entry tak ada motip.. okbai..



notakecik : sakit perut..tetibe mengeras tu memang biasa untuk ibu mengandung eh?? kompius la aku..
Read More

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com