Jan 8, 2014

Cerita-cerita mengandung

Assalamualaikum wbt..


Nak cerita perihal aku preggy ni..tapi takut menunjuk² katanya.. dah nak buat macam mana, blog ni pun kira macam diari aku gak..

Alhamdulillah, sepanjang 26minggu ni, tak ada alahan teruk.. cuma bila perut dah memboyot ke depan ni, aku jadi cepat letih.. over sensitif.. sakit badan.. sakit pinggang.. tak tau la korang pun ada pengalaman sama macam aku atau tak..

yang pasti, skang aku rasa perut aku sangat mengeras.. sakitnya jangan katala.. since semalam petang.. balik dari check up, terus rasa macam ni.. susah nak explain kat husband bila dia tanya sakitnya macam mana.. tidur sangat tak lena.. bila beralih je kedudukan tidur tu, perut jadi tegang sangat².. Allahurabbi, nak nanges rasa..

kena pulak semalam injek kancing gigi.. sakit perut..sakit lengan, rasa kebas.. angkat benda berat pun jadi sengal semacam je tangan kiri ni.. tu yang emo je.. sesikit wassap husband mengadu sakit itu la..sakit ini la.. maafkan saya encik..

skang, baru tau macam mana pengorbanan seorang ibu yang mengandungkan kita.. belum lagi bila baby dah kuar nanti.. ni aku baru sorang anak.. kalau 2 3 4 5 6 anak nanti macam mana la agaknya...

kaki setakat ni memang tak bengkak..cuma aku perasan jejari aku dah start kembang.. tangan pun sama bila jam tangan ni rasa ketat semacam.. sudahnya kena cari semula tali jam nak sambung bagi panjang semula.. lebih kurang 2bulan lebih je lagi nak meletup.. bila ramai tanya, "tak takut ke?", aku sendiri confuse dengan perasaan tu.. aku lebih kepada excited sebenarnya.. mihmihmih...

entry aku yang lepas ada bagitau pasal barang baby mahal.. ramai yang share info.. mekaseh ye.. suh pegi Reject Shop, Mom n Baby expo.. tapi mengenangkan aku makin malas atau hakikatnya kaki aku dah start sakit bila banyak jalan dan berdiri lama, aku prefer shopping online.. tapi still ada hati nak terjah MidValley ujung bulan ni.. ekspo bay pertama dan terakhir kot.. so, ada sesape tau online shopping barang baby yang murah tak? muehehe..dasar pemalas, normal la ni kannn..




notakecik : baby sangat aktif time aku nak tidur..adakah ni petanda bila beliau dah kuar nanti beliau akan aktif pada waktu malam?? confuse mami ni nak oii..

22 comments:

  1. betol akak pasal excited tu..kalau pikir byk sgt nt asyik takot jek acano nk tido kan..better pikir baby yg comel lotey nk kuar tu..hehe take care mak buyung!!

    ReplyDelete
  2. akak pon dah lupa cane pengalaman mengandung 11 thn yg lepas...nie klu mengandung plak, mau lebey manja dari tina..hahahaha...take care dear..

    ReplyDelete
  3. shopping online ok je..tapi akak lagi suka pegi beli belah sendiri.. tapi takde maknanya nak pegi sampai midvalley expo tu.. err.. pegi masa anak 1st je.. anak yg lain pegi kedai baby je.. hahaha..

    apa pun good luck.. make sure minum susu supaya kurang lenguh dan tak jadi kejang..

    ReplyDelete
  4. adik eka malam tadi baby dia mengeras setiap 15 minit sekali.

    rasa macam nak beranak katanya. Pergi hospital. Doc check. Sekali scan, alhamdulillah takde pape. baby nak buat saspen ibu dia je .

    smoga akak selamat melahirkan aby comell

    ReplyDelete
  5. jap je mase berlalu..lg 2 bulan je dah nk bersalin..xsabar nk tgok baby tina ;)

    ReplyDelete
  6. hmmm nk komen pe ek ... normal kot ape yg ko rasa tu sbb bdn ko kecik cam ai pastu makin sarat mmg itu la rasanye .... hehehe

    ReplyDelete
  7. Brixton hicks kot tu tina
    Sakit ala2 nak beranak dah tp sbnrnya belum
    Haa gitu.. Haha!
    False alarm la kire hihi

    Hati2 bila soping online tu ye.. :)
    Kang tak sedar dah 'surut' :p

    ReplyDelete
  8. Normal tu beb..nnt dah sarat lg laa...
    Mengeras smcm jer haa...

    Kak G start beli ms preggy 3bln..awal x? Ekeke..x suka beli online psl tkut kualiti kain x kena dgn taste..;)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum tina. kalau g expo mid jangan lupa roger sheila tau. semoga tina sihat selalu.. yeayy baby tina nak kua dahhh ;)

    ReplyDelete
  10. Ai rasa my 2nd pregnancy ni sintom tu lebey kurang uols gak maybe sebab kertuuu dh kot sbb dulu 1st pregnancy x de sakit bagai maybe muda lg kot...but ai mmg prsn pregnancy ms muda lg easy for me.

    But ai still like shopping jejln n melaram gituew....masuk 3rd trimester yg rasa x best sket sbb makin sarat gituew....but bab tidoq paling x suka...tidoq nk kalih or nk bangun ya ampun sakitttt ooo mcm pinggang nk tercabut ...1st time rasa gituew taw....๐Ÿ˜‚...but biler dah kuaq my princess ni rasa nk preggy lagik....voley gituew❓❓❓ ngeee ✌️๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  11. Blh je nk sopink online tp kot xblh nk rsa sendiri kain dia tu kot..hehe..jgn bli byk sgt..bb cpt mmbesar..

    ReplyDelete
  12. online shopping ni kekurangannya ialah kadang2 kualiti kain nya tidak seperti yang kita fikirkan.

    ReplyDelete
  13. setiap pengalaman mengandung tak sama. enjoy :)

    ReplyDelete
  14. bukan selalu dapat pengalaman ni kan kak. hehhee

    cepatnya masa berlalu. macam semalam je baru jumpa akak dalam bilik pakai baju pngantin kaler purple. now lg 2 bulan dah nak deliver baby. -_-

    ReplyDelete
  15. assalam,

    salam ukhuwah dari bunda...

    ReplyDelete
  16. jg diri baik2 ya.. yui doakan semua dipermudahkan..

    p/s: if minat nak ansur brg kemas tu leh gtau n leh reserve kan =)

    ReplyDelete
  17. Kejap jer yer tina. Tak lama lagi tu. Nanti dah hujung2 nnt lagi mencabar...hehehe...Sebb tu syurga dibawah telapak kaki ibu.

    Tak yah fikir sgt pasal takut tu. Relax jer. Tak sabo nak tgk bb kamu ☺☺

    ReplyDelete
  18. semoga semuanya selamat..hehe..seronoknye nak dapat baby xlama lagi..

    ReplyDelete
  19. tahniah, semoga baby lahir nanti dlm keadaan sihat :)

    ReplyDelete
  20. takpe kite suka baca diary camni. hahaha. kalau asyik baca fakta je boring la :P

    ReplyDelete
  21. wahhh dah tak lama la u, haa tak perlu takut, eksaited itu perlu ok. All the best dear, I that day pun tak beli apa2, so tak tau nak rekemen apa hehe. rajin2 kan lah diri shopping yer ;)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com