Feb 28, 2014

Akhirnya air muncul jua

Assalamualaikum wbt..


Semalam belek² jadual catuan air area taman aku.. start semalam ada air sampai pagi² esok.. Alhamdulillah.. memula agak tak yakin.. betul ke ni?? yela, 3minggu beb air tak ada, lain lak rasanya.. kalau setakat 3hari tak apa la..


Dan sampai je rumah, sah air dah ada.. sesiap penuhkan segala mala tong yang ada.. suami aku la yang buat sebab dia balik awal.. lega sikit.. boleh la masak² sikit.. cuci² dapur sikit.. mandi pun tak payah la nak hangkut air.. tapi yang tak bestnya, shower lak tak kuar air.. maybe tekanan air rendah.. mungkin la..

bila aliran air tak deras macam masa ada air, maka saluran air kat bilik air tu agak sumbat.. dah membelila asid.. tak apa la, alang² tu kasi bersih semua.. senang..

hari ni rasa nak sental habis-habisan.. moga larat la balik keje nanti.. rumah pun dah ibarat stor air aku nengok.. tak apa, sabar..dugaan ni..pasni jimat sikit la, tak yah la anta baju ke dobi lagi.. ngeeeee...



sila klik gambar untuk tumbesaran

kul 9pagi esok kena tutup dahhhh..sooo, ujung minggu yang tiada air kekdahnya... tak apa la.. malam ni sesiap mendobi baju.. 



notakecik : membahang...panas..rimas..terik..wuwuwu..@_@

10 comments:

  1. Assalamualaikum tina, alhamdullilah. semoga bekalan air pulih seperti biasa. sheila pun kena be prepare. risau tiba2 air takda. hihi

    ReplyDelete
  2. sian tina...umah tina area bkt changgang kee...sbb cikgu tuisyen zara pon dr situ gak...mengeluh jee klu mai umah...siannnn..

    ReplyDelete
  3. er, mak buyung jgn angkat2 air ye.. bahaya..

    ReplyDelete
  4. Alhmdulillah..ada jgk dah air even sat2 pun kan sis..

    ReplyDelete
  5. apo laie kak, simpan stok air banyak sikit. hehee :D

    ReplyDelete
  6. Allhamdulillah. Dpt gak merasa mandi air pancut kat toilet tu...ehehehe.

    ReplyDelete
  7. Yesss!! Alhamdulillah. Kamu yang takder air, kami kat sini yang rasa rimas tau, pasai kesian ngingatkan kamu tu berbadan dua, dengan panasnya cuaca sekarang. At least dah boleh lega sikit la skang ni kan.

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah dah ade air kn kak,,lame tu 3mggu

    ReplyDelete
  9. huih...xde air sehari dua pun seksa betul rasanya..inikan pulak 2 3 minggu...

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com