Feb 12, 2014

Baby Laundry Detergant

Assalamualaikum wbt..


Tu diaaa..entry penuh dengan entry ibu² je.. sekadar perkongsian.. mana tau ada yang korang tak berapa tau..aku sharekan.. yang aku tak tau korang lak share, kat ruangan komen.. feedback dari korang amat aku hargai..


Since kandungan dah nak masuk 3weeks..masuk 8bulan dah.. erkkk, nape macam cepat sangat ni?? so skang aku baru terasa seramnya..hahaha..

masa kandungan aku 27weeks tu, aku memang dah mula mendobi baju² baby, barut, bedung, booties, mitten, tuala... sebelum mendobi, gigih mak buyong ni gugel sabun.. hah, nak basuh baju baby pun kena gugel dulu..

yela, kulit baby kan sensitif, takkan nak guna sabun basuh baju kite² ni kan.. review terhangat untuk sabun cap Pureen.. siyesli sangat wangi, dah macam bau baby pun ado..

ni la sabun khas untuk cuci baju baby.. tergoda jua dengan cap Pureen.. beli kat Giant.. harga kalau tak silap RM17.90.. ni aku beli yang paling kecik.. ok, pasni boleh beli yang besar..


siyesli sangat wangi.. so time melipat baju anak, terasa macam anak ada kat sebelah gitewww.. alahai, tak sabarnya nak tunggu awak kuar wahai anakkkkk..

dalam diam, banyak gak baju kamu si kecik.. *boleh pulak dia duk menendang masa aku menaip entry ni. suka lettewww mami dah cuci baju dia..kekeke* sampaikan suami boleh tanya begini, "amboi, banyak baju.. apsal tak beli baju raya dia sekali, pastu beli baju skolah.." aku rasa macammmm, "nganjeng ke apa ni??"

Pape je la.. pagi tadi dapat lagi parcel.. macam biasa, beli barang baby, diapers bag dan rompers je.. dah boleh packing baju baby masuk dalam beg ke belum ye..?? hahaha, gelojoh!!




notakecik : usaha tanpa henti insyaAllah membuahkan hasil walaupun kadang² terpaksa menebalkan muka.. ada aku kesah??

19 comments:

  1. Assalamualaikum tina. heee bestnya! sheila terbeli yang serbuk punya. wakakaaaa! gelojoh sangat kita. hihi. btw better kemas beg siap-siap yanggg. nanti dah tiba waktu, senang. Syoknya, nanti jadi geng dengan baby HS tau (",)

    ReplyDelete
  2. Normal tu...perasaan seorg bakal ibu hanya diri sendiri yg faham dan tahu...betapa excitednya...no words to describe it.....:-)

    ReplyDelete
  3. Normal tu...perasaan seorg bakal ibu hanya diri sendiri yg faham dan tahu...betapa excitednya...no words to describe it.....:-)

    ReplyDelete
  4. Beli barang baby jer lah lpas ni ☺☺

    ReplyDelete
  5. adik akak pon pakai detergen pureen gak...brand anakku x bape sesuai...ntah, akak pon xtau...ms az-zahrah dolu xde plak beli detergen yg spesifik...kulit dia tahan lasak...hahahaha..tu cita 12 thn lampau laa...

    ReplyDelete
  6. seronoknye..semoga segalanye selamat ye..

    ReplyDelete
  7. baik kemas je kak. prepare awal2 tak kelam kabut. hehee :D

    ReplyDelete
  8. kalau dah ada tu, packing jer masukkan dalam beg terus, pastu nnt kuarkan belek2 masukkan yang lain or tambah more bajus in there sebab akan rasa macam tak cukup jer muahahaha. I apa pun tak buat lagi ni, almaklum la, rasa macam dah ada experience kekononnya, walhal malas dan penat2, kang langsung tak larat nak mencari barangan baby huhu.

    ReplyDelete
  9. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  10. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  11. huuu...xsabonye nak tunggu 7 8 bulan..nak membeli gak barang baby....heeee

    ReplyDelete
  12. excited nak basuh baju2 baby tu.. tapi awal lagi kalau nak basuh2 pun.. just beli sikit2 je dulu.. kang nak beli sekaligus al-botakla pulak kang.. hehehe

    P/s:1st time dtg n singgah follow sini :)

    ReplyDelete
  13. 'well prepare' nampaknya...bagus bagus

    ReplyDelete
  14. hai tina :) blogwalking here..actually ada link kan u punye post pasal cincin merisik...tup2 nak jadi mak da rupe nye :) semoga selamat sume...done following. www.ohmywedding-omw.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum mizz..seronoknya x lama lg akan ada baby yer...:)

    ReplyDelete
  16. Seronokkan...bau bj bby je pun dah wangi..ni kan pulak bby...boleh dh tu packing...

    ReplyDelete
  17. haha memang suma laki keje perli bini beli brg anak banyak kot. Nak buat mcm mana, geram kot tgk brg baby

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com