Feb 6, 2014

Breast Pump | Mana yang terbaik?

Assalamualaikum wbt....


Untuk entry lepas tu, terima kasih banyak² ye korang semua..ramai yang bagi feedback.. so, aku dah hilang pening..cuma skang tambah kemengantukan.. tak tau nape lately ni tidur aku tak pernah aman.. dah terlelap, pastu mesti ASYIK TERJAGA.. itu normal ke untuk ibu mengandung?? mengah dan nafas lak makin pendek.. wuwuwu..bertabah la..


Ok, pasal breast pump ni, aku bukan la nak share sangat sebab aku pun mana ada pengalaman.. even skang ni pun masih berbelah bahagi sama ada nak beli atau tak.. takut bila dah beli kang, kecewa susu sikit.. takut tak beli kang, susu banyak.. pening sekali lagi..

tapi skang aku just survey je la dulu.. dan untuk pilihan terpaling senang menyenangkan kepala otak aku, aku pilih manual breast pump je kot.. KENA LEBIHKAN KUDRAT la yang manual ni.. ada la beberapa jenama yang aku berkenan lepas baca beberapa review dari mommy² yang dah pernah pakai.. Avent.. Medela.. Autumnz.. Unimom Mezzo.. Tommee Tippee..ok, aku survey jenama² tu je.. kang banyak² aku jadi pening arrrr.. tapi hati macam lebih berkenan kat Avent since botol susu pun dah beli cap Avent.. *ada kaitan ke??*

Avent : ada dua pattern.. hah, aku dah failed tang ni.. harga lebih kurang je..atau sama je.. ramai kata suction dia ni kuat sikit.. tapi still meletihkan jejari dan tapak tangan.. tapi annnn, macam berkenan dengan gambar yang no. 2 tu.. ok, nanti fikir lagi..
 



Autumnz : Murah sikit berbanding cap Avent.. part ni tak ramai yang bagi review.. tak tau lak ngape.. tapi macam best gak..


Medela : yang ni ada member suggestkan kat aku.. pun macam best.. mostly kata breastpump jenama Medela Harmony ni ringan untuk dibawa kemana-mana.. harga pun boleh tahan la.. tsk..tsk..tsk..


Unimom Mezzo : yang ni adik ipar aku yang suggest... katanya bagus plus harganya pun ok.. tak terlalu mahal.. okla untuk aku yang golongan marhaen ni.. LOL.. ramai kata suction dia tak menyakitkan.. hurmm, akan dipertimbangkan..

Tommee Tippee : yang ni tak banyak review aku dapat.. review botol susu banyak la.. bentuk botol susu jenama ni memang comel.. suke gilak!!!!




so, korang pandai² la pilih ye.. kalau nak tau lebih lanjut, better cari banyak² review.. yela, lain orang lain pandangan.. aku sendiri masih berbelah bahagi nak pilih yang mana.. semua jenama aku tunjuk ni bajet tak sampai RM200.. jimat dah kat situ.. tapi kalau rasa agak malas, belila yang electric pump.. lagi best beli la yang double pumping.. senang keje ko.. kekekeke..





notakecik : makin menjadi² selera nak tidurrrrrrrrr memanjang ni lahaiiii

18 comments:

  1. heeee.... akk blm survey lg...huhu

    ReplyDelete
  2. Akak pakai avent (manual) & medela swing (letrik). Dua² best ☺☺

    ReplyDelete
  3. yg ni xdak pengalaman..sbb masa az-zahrah dolu dia x bf...pastu nenen bengkak bom, pueh dok tuam dgn tola suam..lelama air susu kering camtu jeee...rugi je, kan...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum tina. sheila pun confius gila pasal ni. rasanya better pakai manual dulu. tengok keadaan lepas bersalin camne. kalau susu tak kencang kena beli electric pump kot. nanti tina dah beli, beritahu ye bagus ke tak? tgu review daripada tine boleh ek. hehe

    ReplyDelete
  5. Kesian mummy...takpe bljr tido kurang lena sbb ada baby nanti tido pun lebih kurang gitu tau ..hehe..pump elektrik tu mmg senang tap harga..;-)
    http://susuibu2u.blogspot.com/2011/06/medela-dan-avent-breast-pump.html

    ReplyDelete
  6. Kesian mummy...takpe bljr tido kurang lena sbb ada baby nanti tido pun lebih kurang gitu tau ..hehe..pump elektrik tu mmg senang tap harga..;-)
    http://susuibu2u.blogspot.com/2011/06/medela-dan-avent-breast-pump.html

    ReplyDelete
  7. Cik mah beli yg autumz masa expo..set lengkap..sngt berbaloi...autumz n avent lebih kurang...cik mah beli yg manual je...

    ReplyDelete
  8. I dulu pun pakai yang manula jer yang, murah jer rm80 hehehe untuk try2 kan, takder la rasa membazir sangat kalau tak guna pun. Masalahnya si budak Jelita tu takmo yg dipam, dia nak fresh dari ladang, seb baik la i full time kat umah ngan dia, kalau u kerja mmg kena usaha lebih la hehehe. all the best.

    ReplyDelete
  9. same la tina, kite skrg pn salu terjga tgh mlm. perut tak selesa ke posisi tido yg xkena kot..

    psl breast pump tu ade blogger sugges kat kite brand snow bear. tgk review mcm bgs jgk. plus hrga pn affordable tuk letrik pump. single pn jadi la

    ReplyDelete
  10. cam aku dulu beli spectra ... pastu ssh nk bw merata sbb berat .. hihi ....

    tp utk manual ramai kate besh avent la

    ReplyDelete
  11. hai. salam kena dari nina. :)
    mom to be yeaa. sama la kita. nina ritu survey punya survey fall in love with Ameda. harap2 ameda pilihan nina yg tepat. hukhukhuk. pening kn ni pilih. byk sgtttttt

    ReplyDelete
  12. Alamak... Akk xpakai breast pump la.... Adik aka beli yg letrik nya tu, paling senang... Kelair pun banyak...

    ReplyDelete
  13. Heheheh....personally paling best medela range..evwn harmony pon suction best....spectra 3 berat....
    Freestyle mmg best even mahal...tp masih berbakti even umurnya dah 5 thn...
    Jangan risau ye...yg penting menepati keperluan.

    Kat blog sy takder info breast pump...huhuhuhu
    Tp kalau pemakanan tu byk la....

    ReplyDelete
  14. kawan office sy kebanyakan guna yg electric pump,
    deorang kata best and sennag^^

    ReplyDelete
  15. ni boleh jadi rujukan kite ni di masa hadapan. hehee

    ReplyDelete
  16. Huwaaa..ada byk jenis..pening jgk even kawin pon blom..hihi

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com