Feb 27, 2014

Cekik Darah

Assallamualaikum wbt..


Dengarnya hari ni kat area rumah aku akan ada air berdasarkan jadual catuan air yang pihak Syabas sebarkan kat web tu.. Alhamdulillah..setelah 3minggu tak ada kering, tangki kering kontang, ada jugakkk.. tapi sejauh mana kebenarannya, tengokla kul 4petang nanti.. moga² benarrrrr...lama weyhhhh tak mandi guna shower... *panggggggg*


semalam berbelanja sesikit mengikut selera anak tekak laki bini.. ternampak la air minuman yang 5liter tu.. tengok je, bukan nak beli sebab air minuman banyak lagi stok.. sekali hamek ko rege dia... RM4.50 sebotol.. air minuman je kot, bukan air mineral.. cekik darah bak hanggg.. sebab apa aku kata cekik darah??? sebab aku ada beli air minuman brand yang sama, isipadu yang sama, kedai lain, harga lain..baru RM2.99.. so??? melampau tau.. agak² la..

Pastu, tong air yang Ben Ashaari beli katanya RM59.90 ehhh.. abg kena tipu banggg.. boley?? kat area umah aku baru RM45.. nampak tak..nampak tak??? menangguk di air yang keruh..silap haribulan kau dapat buaya.. ehhhhh..

yang pasti, aku suka kedai dobi yang tetiap minggu jadi tempat wajib aku laki bini datang anta kain baju busuk kami.. memula anta dulu RM15.. bila dah berkali² anta, dia letak harga RM10 je.. padahal sama je berat kain baju kami.. terdesakkkkk weyhh.. untung kedai dobi.. kekeke..

dah, pasni jangan lak korang ngengada tetiba buka kedai tong air pastu letak harga memahal..memang aku bako.. pastu jangan nak tunjuk rajin sangat duk bakar sampah depan umah ke hape, beragak sikit ye..





notakecik : makin tak larat.. wuwuwu

9 comments:

  1. Mahal tu. Memang cekik darah dan amik kesempatan betul.

    ReplyDelete
  2. Semua nak mik kesempatan kan..tak patot kan

    ReplyDelete
  3. fuhh. ada je orang yg nak ambil kesempatan dalam kesempitan. memang cekik darah tu kak namanya.

    ReplyDelete
  4. Sian mak buyong...seb bek putrajaya xde catuan air...

    ReplyDelete
  5. heishh macey macey, nak kaya cepat tu deme tu. biaq pi depa, nnt time depa dapat susah, baru depa tau.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum tina. alahaiii amik kesempatan la depa ni. sabar ye.. semoga apa yang terjadi ni memberi hikmah buat korang semua.. in shaa Allah. rumah sheila pun dah start nak catu air Y____Y

    ReplyDelete
  7. takutnye ... aku pun takut la tkt tmpt kami plak kena .....
    jom sama2 berdoa dan solat hajat utk trn hujan ...


    kerajaan sila buat pembenihan awan segera ... jgn berkira sgt ngan peruntukan ... rasa2 ade awam buat je .. percubaan jd alhamdulillah tak jd cuba lagi ....
    dah ramai ni yg sakit2 sbb udara terlampau tercmar

    ReplyDelete
  8. betul2 cekik darah die punye rege ek kak, ,ish xpatot tol

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com