Feb 19, 2014

Kekurangan Tidur (Ibu mengandung)

Assalamualaikum wbt..


Cerita mengandung lagik..takkan pernah jemu.. sebabnya banyak feedback aku dapat.. TQ uolssss.. sowi tau, sesikit update.. anak pertama kooo...


Lately ni siyes aku sangat² kurang tidur.. sampai mata pun macam mata panda.. lebam bawah mata.. tidur macam waktu² biasa.. tapi bila start baring je, aku rasa mengah..kurang napas.. kiranya macam baru lepas berlari gitewww... try tarik napas dalam² mana tau pastu ok, punnnnn tak ok gak.. penyudahnya, aku tidur bersandar.. baru la elok, tapi pastu hazab la tengkuk aku ni.. belum lagi part asyik terjaga boleh kata every 2hours.. paling terharu bila nak tidur je, husband tepuk².. ohhhh, macam baby rasanya.. LOL

Then aku cuba ubah waktu tidur.. tidur awal sikit sebab bila menjelang lewat malam je aku mengah.. tapi macam tak ada pencapaian bagus je.. still kerap terjaga.. kul 2pagi..kul 3pagi.. kul 5pagi barula rasa nak lena.. tapi udah terlambat!!!

orang kata tidur biar mengiring ke kiri.. tapi aku puas dah try tidur gitu, macam sama je.. mengiring ke kanan, baby asekkkk la menendang².. bila kite usap² perut ajak tidur, baru la senyap.. ilang tangan dari atas perut, sambung main lagi.. ni nak memanja ke apa ni anak?

adakah ini perkara biasa bagi ibu² mengandung.. makin sarat, makin susah nak lelap.. nafas jadi pendek.. cepat mengah.. adakah benar belaka??



notakecik : kelam kabut kerja hari ni.. serabut..semak.. haiyakkkk

14 comments:

  1. Assalamualaikum tina, kesiannya tak cukup tidur. nak masuk 3rd trimester ni, cuak gak sheila. adoiii. tapi skrg ni suka tidur awal.. cepat mengantuk T__________T

    sheila tidur kiri, kadang kanan. depends la ikut keselesaan baby. kalau dia tak menendang, sheila statik tidur sampai pagi. hiewhiew ~~~

    ReplyDelete
  2. hehee..lain org lain ragam...3 anak tido ok je..

    ReplyDelete
  3. Biasalah sis, dah hujung² ni memang susah nak tido. Degan panasnya lagi kan.

    ReplyDelete
  4. masalah biasa bila dah masuk trimister 3... tapi alhamdulillah akk dulu ok je tido... ngiring ke kanan lah ikut sunnah rasul, kiri tu ikut omputeh...hhee

    ReplyDelete
  5. Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  6. I pun dah ingat2 lupa masa peknenkan JJ akan situasi tidur kami dulu, tapi buat masa ni I sangat la boleh tidur semahunya, siap tak sedar diri lagi ok. Mengiring menelentang I tak peduli, tapi I notis kalau more to kiri, mesti rasa macam karan karan kat area rusuk kiri tu, kenapa yer?

    ReplyDelete
  7. dah lama tak datang sini. kekangan masa yg melampau. hehe...

    ReplyDelete
  8. Biasa la tu..nanti dh ade baby xdela badan terkejut sangat kalau xdpt tido malam..ape2 pon gudlak sis.

    ReplyDelete
  9. syoknya suami bobok. hehhee macam baby2 ea kak. :D

    ReplyDelete
  10. SELALUNYA MMG MCM TU.. LPS TU MUDAH PANAS.. SIKIT² NAK MANDI.. TAU.. HADOILAH LAGI² MALAM... CUMA KENE CKP KERAP DGN BABYLAH.. NANTI CEPAT KELUAR YER.. MUDAH²AN.. JGNLAH NANTI DAH KELUAR BNYK RAGAM...

    ReplyDelete
  11. KAU DAH BERAPA BULAN WEH... HAHA... DAH PREGGY DAH KAU... TAHNIAH!

    ReplyDelete
  12. dh bersalin nt lg kurang tido T___T

    ReplyDelete
  13. Salam kenal mommy to be
    Dah 3rd trimester.tahniah..cr info ttg pregnncy kt sini.me too kurg tdo hubby jauh malam2 ank 1st nak susu n diaper change..mmg insomnia.nway gudluck n smoga dpermudahkn smua ;)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com