Feb 20, 2014

Stroller, Jogger, Buggy, Bungee jumping..LOL

Assalamualaikum wbt...


Kepala otak aku memacam aku fikir.. nak bersalin kat mana? bila nak ada air? rasa nak mulakan bisnes.. rasa nak makan jagung.. rasa nak tidur.. tetibe terfikir barang baby ada tak setel lagik.. kendian jenjalan kat web yang jual barang baby, ternampak la stroller, jogger, buggy..pastu gugel salah eja, jadila bungee jumping.. blerghhh...


yang aku tak paham skang ni, apa beza ketiga² benda ni? try gugel, lebih kurang sama dengan je..

ini adalah Stroller
 jenama My Dear

 jenama Quinny

 
jenama Sweet Cherry



ini adalah Jogger
jenama Sweet Cherry


Quinny Zapp Rocking Black Jogger Single Seat Stroller
jenama Quinny

jenama My Dear


ini adalah Buggy
jenama My Dear

ok..dah la, malas lak tepek gambar banyak².. so, apa masalahnya??

 skang ni aku tak paham.. mana satu yang lebih ok.. jogger?? stroller?? buggy?? i is pening.. dan satu lagi, aku ni kedekut..ye, kedekut.. jangan korang suggest jenama memahal.. Quinny tu sesaje je aku buh.. ikutkan beli cap Sweet Cherry je.. tapi nanti la.. 

kang susah² aku pakai jarik je.. jarik tu bahasa jawa.. susah aku nak explain.. macam mak² dulu pakai, kain batik lepas, selempang kat bahu.. skang dah dimodenkan kan... RING SLING gitewwww....

hamboihhh...kemain cantik.. harga pun boleh tahan laaa...


ok..ok..stop dulu..bertambah serabut kepala aku..




notakecik : miss my kucen² yang dah dihantar ke kampung.. :(

20 comments:

  1. bungee jumping pon boleh kak. hahahaha

    kalau ikut kite, kite rasa semua tu samaaaaa je. macam nama je lain. hahaha tak de beza pon. :D

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum tina. sheila pun tak reti pilih. hold dulu benda ni, sebab fikir mungkin tak berjalan kot masa baby kecik lagi. hiewhiew. beli brand cikai-cikai kalau nak cepat. huwahuwahwauaa jangan nak bungee jumping hoii. sian baby ;p

    ReplyDelete
  3. Sama je kot Tinn, cuma jogger tu biasanya tayar 3 tp stroller tyr 4,buggy tu utk baby yg dah besar sikit sbb saiznya agk besar.

    ReplyDelete
  4. Akak beli stroller mclaren saja..Malas nak beli yang besar gedabak susah nak masuk dalam kereta..Beli yang ringan sudah itupun cam besar gak, tapi oklah..Cuma untuk baby tak sesuai tapi bila anak akak baby kitaorang jarang keluar pun...

    ReplyDelete
  5. Akk lbh prefer stroller sbb selesa bb nk tdo..klu dh besar sikit blh pkai sling ring tu kot

    ReplyDelete
  6. ade beza tu tina....dia ikot umoq baby..akak pon x bape reti sgt...az-zahrah dolu pakai stroller biasa jaa...zaman skang dah x wujud pon stroller tuhh..hahaha..tu pon pak sedara akak yg hadiahkan...tp ari tu akak beli kat anak alif, brand sweet chery...mahai gak wehhhh...tu kira akan diwarisi oleh anak² sedara lain la tu..bkn takat khalish jaa...kekeke..maklong kedekot..

    ReplyDelete
  7. Perghh..quinny mhl siut..dh pernah pakai sweet cherry ms kakaknya dulu tp ya rabbi, punya ler berat n ssh gak nk bw kalau time travel..x jimat space..aim mclaren tp mhl n x berbaloi psl nnt dh bsar bknnya nk dok sgt dlm stroller...

    Akak pon x pasti beza stroller, buggy ng bungee ni..lol.

    Yg penting sesuai utk bb dh ler..beli halford jer n murah sket kalau beli online or time bb fair..dlm 300+ dh leh dpt n yg penting jimat space..:)

    ReplyDelete
  8. tak tau pun ade beza rupanya..ingatkan sume sama je...hihi..

    stroller pilihan sy, Babyzen Yoyo. Sebab stroller ni ringan sangat dan kalau lipat jadi kecik je...so tak makan ruang banyak..lagipun stroller ni je yang boleh masuk cabin kalau nak travel naik kapal terbang.. harga pun rasanya cam ok..yang terbaru stroller ni boleh pakai dr new born sampai umo 4 ++.. paling murah pernah survey RM1999. Tapi lepas beranak baru beli.. babu dah dua bulan baru beli kot...

    ReplyDelete
  9. saya pun tak paham benda2 ni..tapi kan saya anak dua tak pernah beli pun sebab suami tak bagi letak anak dia dalam tu..kalau jalan2 kemana2 dia la dukung anak..hahahah..dia kata bahaya...kalau ikut saya memang saya nak je beli..:p

    ReplyDelete
  10. hahaha kalau nk bersalin mmg gitu lah.mcm mcm nk pk.tp bila anak dh besar ni buat x tau je semua.

    ReplyDelete
  11. Eka pun baru tahu ada banyak2 jenis ni.

    Yang eka tahu, kete sorong budak je. Ingat sejenis. Hahahahaha..

    Ingat nak bagi hadiah kat adik. Tapi tulah, tak tahu nak pilih yang mana gak

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum mizz...semuanya mcm sama kan tapi harga berlainan ada mahal ada murah ...:)

    ReplyDelete
  13. macma sama jer semua, nama jer kot lain. I yang JJ punya tu pun ada lagi and mmg takkan beli yang baru, cuma sayang la car seat dia I tinggal kat Malaysia dulu, skang malas ah nak cari, mmg plan nak pakai kain kelek anak bawah ketiak jer senang.

    ReplyDelete
  14. tina bila due ni. excited sgt shopping brg baby
    #sorry lama tak komen sini sbb skrg tukar unit keje. mmg bz lorr. windu kt tina..

    ReplyDelete
  15. kalau anak akak stroller beli sampai dua.. tp tak guna sgt. dia bkn nak sgt duduk dlm stroller nak2 dah besar boleh berlari ni. masa kecik tak blh jalan pun tak nak duduk.. last dalam stor je simpan. stroller ni kalau rasa nak jimat beli lepas lahir la.. manatau ada org hadiah ke. kekekeke

    ReplyDelete
  16. aku ade buggy & sroller tp dedua tak guna sgt pun ... anak berdukung je ... tah la...lebih mudah bg aku ...
    zaman fahim beli pastu zaman alisha beli .. tp tak guna sgt pun ...stroller tu lgi la ..dah la berat besar plak tu ...
    buggy ringan dan mudah simpan tp tak seswai utk newborn ...

    akak lebih prefer bila berjalan berdukung ... tp bila nk shopping tmpt org tak sesak br bw buggy ke stroller ke ...
    klu baby tido br bw keluar stroller ... bg die tido ngan aman mama die mkn ... tp slalunye bw keluar je ... tp baby atas riba jugak sbb time mama mkn time tu jugak die nk menetek ...so menetek sambil mkn la slalunye.... sy tak malu NIP .... sbb org tak prasan pun .. hihi

    ReplyDelete
  17. sgh follow sini...klu ikut khndak mmng akn plih quinny...hihihi...tp klu kmmpuan sy juz pki s.cherry..tp sy plih y blh lipat mcm payung...coz nk jmt space....klu y 3 tyr gedabok tu....klu pki kte bsr blhla pki....

    ReplyDelete
  18. tak faham jugak istilah semua tu. tau stroller je. tu pun ihsan kwan2.
    kalau duk fikir2.. mesti x jadi beli nya.

    ReplyDelete
  19. dah mengandung dah rupanya akak ni, last sy stalk akak masa akak single tuuu. hehe selamat pengantin baru n selamat menimang cahaya mata kak tina :)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com