Mar 19, 2014

Aib | Dosa

Assalamualaikum wbt...


untuk si pengomen cik anon.. aku masih teringat kata² kau.. aku tak terasa..cuma aku sedih bila macam² ko tuduh aku dengan perkara yang tak benar.. ko tau ko sape.. aku rasa ko masih rajin baca blog aku.. nak korek segala cerita aku supaya senang ko nak sampaikan kat orang lain.. teruskan lah.. 



sekalipun aku berdosa, sekurang²nya aku berusaha untuk berubah..bertaubat.. anda bukan tuhan.. kalau anda masih dan selamanya nak berdendam dengan aku, itu urusan anda.. dendam lagi buatkan hati anda hitam.. terima kasih kerana masih tak putus² fitnah aku.. terima kasih..


anda dengan yakin canangkan cerita tak benar kepada orang lain.. anda buat tuduhan yang macam².. itu juga urusan anda.. fitnah la selagi anda mampu.. jika nanti mulut anda dikunci, jari anda kaku..mungkin tuhan tak izinkan lagi anda berbuat demikian.. teruskan la prasangka buruk anda..



anda tak pernah selidik hakikat cerita sebenar.. tapi rasanya tak perlu selidik sebab antara kita tak kena mengena.. tapi kisah hidup aku masih menjadi PERHATIAN anda.. walau dah bertahun², anda masih kejar cerita sensasi.. aku mengandung pun ibarat salah pada kau.. 



mohon anda fahamkan kata² ini.. kita takkan senang kalau masih berterusan memfitnah orang dengan cerita tak benar.. sudahnya nanti, anda sendiri terkena semula.. aku tak doakan yang buruk² untuk anda.. cuma berharap moga hati anda lebih bersih.. aku tak nak nanti anda merangkak cari aku hanya nak pohon kemaafan di mahsyar kelak.. 



sesungguhnya aku nak update entry baru pun susah bila mana ada manusia yang baik hati dan rajin yang kerap berkunjung ke blog aku semata² nak amik tau kisah rumahtangga aku luar dalam.. pukul canang cerita aku dan aibkan aku.. terima kasih.. aku kuat demi anak aku..


Jutaan TERIMA KASIH untuk anda.. =)



notakecik : Moga dijauhkan dari sifat begini..

17 comments:

  1. abaikan je org camtu Tina...kang makin dipikir, makin serabot pala hotak...skang nie fokus kpd baby yg nak keluar nnt...hal len, sila tolak ke tepi..lantak dia laa nak canang ape pon..janji, kita tau apa yg kita buat...allah sentiasa ada di sisi kita..ingat tu...

    ReplyDelete
  2. ok, tak kira siapa kita atau dimana, kita akan tetap ada haterz, tukar spender baru pon boleh jadi bahan fitnah, abaikan jer.. dan ucapkan terima kasih kerana telah sedekahkan segala pahala dia kepada awak... :-)

    ReplyDelete
  3. kak mungkin dia jeles dengan kelebihan yang ada pada akak, sabar jela ye :)

    ReplyDelete
  4. fuhh. tabah ye kak. rajin pulak orang tu nak selongkar entri akak satu persatu kan.
    moga-moga org tu terima hidayah lah.

    ReplyDelete
  5. Dugaan buat kita. Cuma situasi yg berbeza. Abaikan jer org mcm tu. Stalker org pastu mengata citer buruk. Kita ni memang sentiasa diperhatikan oleh org yg dengki ngan kita tina. Smoga ada balasan untuk mereka nih.

    ReplyDelete
  6. rasa2 org terdekat ke ni tina? kawan2 lama ke, kenalan2 ke... dah bertahun kot mengikuti 'perkembangan' tina..

    apapun, bersabar k

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum hemak. jangan emo2 tau. sekarang fikir bahagia je, tak lama lagi baby nak keluar dah. hehe. no tension-tension okey. biarlah orang tu nak bawa mulut. lama-lama2 nanti diam sendiri la tu. take care mak! selamat pagi, singgah sambil menabung sini ~~~

    ReplyDelete
  8. Sis..bykan bersabar ye...sis ada bb yg tgh bawak tu..abaikan je org giler saiko mcm tu..tc k

    ReplyDelete
  9. B strong k babeh..just ignore jer n yg berhak mnghukum kita hnya Allah SWT jer..

    ReplyDelete
  10. Let her / him be...nanti dgn sendiri dia akan rasa bosan..Ignore je..

    ReplyDelete
  11. rambut sama hitam, tapi hati lain2 kan.. sabo je laaa :)

    ReplyDelete
  12. mana2 pun akan ade org mcm tu kan..sabar banyak2 je la :)

    ReplyDelete
  13. abaikan orang macam ni,memang blog dah jadi tatapan umum sebenarnya.kalau ada perkara yg tak perlu dikongsi dan terasa tergugat elakkan.tapi kalau kita mmg suka sharing with other bloggers yang ikhlas membaca teruskanlah

    ReplyDelete
  14. sabar kak.

    akak tgh mengandung. Jangan biar emosi sekali pada baby kat dalam.

    sabar ye kak

    ReplyDelete
  15. kita pernah rasa down mcm ni tina. mase dpt komen anon.
    pedas nak mamposs n komen mcm annoying nak mampos. so sbb nak jaga hati kan, kite trs disable kan tuk anon.

    tak pyh ssh nk pkr psl diorg dah. keep updating dear

    ReplyDelete
  16. Hmmm... aminkan nota kaki u jugak, moga jauh dari sifat begini.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com