Mar 3, 2014

Bouncer, Rocker, Fisher Price

Assalamualaikum wbt...


yeay, 34weeks oledi!!! eksaited kemain.. yela, bila kengkawan sorang demi sorang dah deliver.. hepi uolsss.. moga kandungan aku sihat².. ada lebih kurang 6minggu lagi.. fuhhhh... yang pasti, makin kuat encik anak menendang.. gud job sayang.. teeeehehehe...


hari tu nampak adik ipar aku upload gambar anak buh dalam rocker, terfikir.."alamak, nape macam tecik je baby duk dalam tu..??".. actually memang ada plan nak beli natang tu.. tak ada la baby baring atas tilammmmmm je memedang.. kot² nak hangkut baby ke dapur, ke ruang tamu, ke bilik..macam agak leceh la bawa tilam je.. tapi masih dalam pertimbangan..

bila jenjalan kat web..kat IG barang baby..aku terrrpening.. ibaratnya pening masa mikio stroller jogger buggy bagai  tu.. sebabnya, bukan takat ada rocker, tapi ada bouncer, fisher price.. nama je kot yang lain, bentuk barangnya macam samaaaaa je..


yang ni macam best jewww...macam comel jewwww...tapi macam mahal jewww.. blerghhh


yang ni pun nampak menarik.. tajuk nate ni bouncer...kotttttt



yang ni lak bean bag..baby bean bag.. baru menular trend ni.. rasanya aku pun boleh tumpang sekaki.. tengok macam selesa je.. 



dua mende alah ni rocker fisher price.. tak tau mana satu yang betul.. rocker ke fisher price ke.. rege dia dalam RM160.. yang pink tu nampak mencomel.. 



ok..yang spesis ni memang sangat la mahal.. makan riban kot.. aku tak habis kaji lagi apa fungsi mende ni.. macam siap ada lampu bagai.. hurmmmm..


yang ni mencomel tahap dewa.. ada jual tak?? kekeke.. tapi macam untuk budak besar je.. baby tak sesuai la kot.. 


ok..penat aku menggugel mende² ni.. pada korang la, penting ke mende ni?? penting ke hah??!!!... hamboihh, bekeng.. LOL..baby pun tak kuar lagi khennn.. nenanti la fikir.. sesambil diskas dengan husband.. 


btw, kualiti udara makin teruk..aku duk terperap je kat umah.. amat tak sesuai untuk aku menghirup udara pada ketika ini.. husband pun tak bagi kuar.. dah macam kena kuarantin pulak.. pasrah.. beku gak kepala otak duk umah je.. tapi nak buat macam mana, untuk diri dan baby gak.. korang pun kena jaga diri dan kesihatan ye..




notakecik : tak suka dengan orang yang pentingkan diri sendiri.. haiyakkkk

14 comments:

  1. salam kak,,wah besnyer kejap je lagi kan, mudah2an akk n baby due2 sihat ye, amin

    hehhe saye pun jd rambang mate sekali ni, comel2 jek,,paling best bean beg lah, boleh sambil2 tgk tv feeling2 duduk situ,hihihi

    ReplyDelete
  2. Betol tu..dok diam2 kat rumah tau :P

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum tina. yang gambar pertama tu comel sangat! tapi memang mahal fisher rocker ni.. sheila pun ada usha2, tak tahu nak beli ke idak sebab sheila pantang kat kampung... rumah mertua. tina dah cari yang ada promosi dok? kalau ada terjumpa, gtau sheila sekali k. hehe ~~~

    ReplyDelete
  4. pada akak laa kan, yg nie x penting pon tina...sbb bila baby dah mula erti bergolek, bahaya tau boh depa dlm nate nie...tp klu duit byk, beli jelah...hik!hik!

    ReplyDelete
  5. better beli rocker fisher tu jek..sb itu berguna till dia lebih 2 thn...yg lain tu lepas baby dah berjalan mmg takkan guna dah..lagi membazir...

    ReplyDelete
  6. akak cuma ada rocker saja hehe..lain semua tak penting letak atas tilam ataupun coat saja ok...

    ReplyDelete
  7. X lm dh tu..sure x sabar nk jmpa bb kan..tp akak rs mcm x guna sgt semua ni. Ritu plan nk beli psl fisher price tu klau online plg murah leh dpt 150. But then x jd psl bila bb dh meniarap mmg x dok dlm ni dh...ritu adik ipar beli but then anak dia x nk dok juga..tp worth juga beli mn tau nnt lepas fasa meniarap ni dorang nk dok kn..tp for me, akak rs membazir..:)

    ReplyDelete
  8. kalau akk bouncer tu memang semua anak dok..hehehe..mudah nak bg tidur..

    ReplyDelete
  9. Salam... Just nk kasi pndangan...bg saya rocker ni berguna utk newborn baby till 4-5 months je..pastu jadi perhiasan laaa... Kalo dulu baby saya mmg guna habis habisan laa...kadang2 smpai tetido dlm tu...tpi once dia da mula golek2...mmg x guna dah...

    ReplyDelete
  10. Kakak cik mah ada jual rocker tu..try lah tgok kat my baby and kids online shop..,

    ReplyDelete
  11. Actually fisher price tu jenama/brand. Bukan sejenis rocker atau bouncer... Klu hat yg rocker fisher price yg byk org jual online tu bleh diguna utk baby newborn sampai budak umo 4thn. Tp kene pk gak la tahap kekerapan penggunaannya.. Baru rasa berbaloi atau x membeli.. Klu mcm zakwannayli ni jgn harap la nak dok lama dlm tu. Tido pun baring sblh mak je sbb bf. Baru angkat sket dah melalak..
    Belum lg bila budak dah merangkak, tak dok diam budak dlm tu kang hehe..

    Apapun, terpulang pd tina..
    Rasa nak beli, better tggu baby kuar dulu. Pinjam dari adik ipar yg ada tu. Tgk baby selesa atau tak. Rasa selesa, bleh la beli. Rasa idak, takperlu kot.

    Selagi bleh jimat kan..
    Apa2pun terpulang pd tina n hubby
    Just kasi pendapat je :)

    Sori ye, terpanjang plak :p

    ReplyDelete
  12. aku dulu ... guna rocker ke hape kena nama tah dah lupa plak ... cam car seat baby dlm keta tu klu nk bw baby ke dapur .. jimat boleh guna 2 dlm satu ... dlm keta bila nk drive dan baby nk tido ... kat rumah klu nk bw baby ke dapur ke ...

    sbb jrg sgt pun bw baby ke dprnye pun .. time baby tido br pi dpr ke mandi ke ... buat pepe la ...
    klu die jg aku jrg tinggal pun ...
    sbb baby ni 75% sehari tido je ...pas nyusu kompom tido ..ha time tu la buat kerja ...dan bila dah besar 4bln gitu bknnye boleh guna dah rocker tu sbb baby dah pandai mengiring .... die tak kan mau dok dlm tu dah .. lg pun bahaya klu baby dok dlm tu bila die asek nk mengiing meniarap ..mau terbalik ...buat rugi je beli ....

    ni pendapat aku ....

    ReplyDelete
  13. rocker tu nama natang tu, fisher price tu brand name...memang mahal2 natang ni..tu pasal akk tak beli, nak rocker, akk je yang pangku bby pastu jadi rocker... murah je...hehee... nak tinggalkan anak dlm rocker pun takut gak, terbalik nanti...

    ReplyDelete
  14. dua mende alah ni rocker fisher price.. tak tau mana satu yang betul.. rocker ke fisher price ke.. rege dia dalam RM160.. yang pink tu nampak ... fisherbouncer.blogspot.com

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com