Mar 4, 2014

Hujan...Jerebu

Assalamualaikum wbt..


Sejuk pagi ni..Alhamdulillah.. dan oleh kerana aku ni spesis tidur tak berapa nak lena, sedar la hujan kul brape.. dalam kul 4pagi gitu.. dap..dap..sejuk je..

semalam balik dari keje, cuaca len maciammmmm je.. jerebu ke..mendung ke..macam sama je.. yang pasti jerebu la.. siap dengan angin lagik.. lalu bawah pokok, diiringi dengan daun² berguguran.. dah macam musim luruh kata kooooo.... lalu lak kat kawasan kubur kat Putrajaya tuuuuu..wuwuwu.. apakah??

rupenya hujan pagi tadi adalah hasil pembenihan awan.. Alhamdulillah, berjaya gak..kat taman aku hujan, kuar taman jalan kering.. okla tu, bagi aku sejuk sikit..

tapi jerebu tetap menang.. kuar rumah je, hah..hidu la ko asap.. dengar kat berita pagi tadi pun kawasan Banting boleh tahan gak teruk jerebunya.. yela, rumah aku kan dedekat je dengan Banting..

petang ni balik keje kena pakai mask.. nek motor la katakan.. dah sesiap cilok 3ketul mask dari akak aku..


moga jerebu ni cepat berlalu dan berganti dengan hujan.. rindu bau hujan..cewahhhhh...



notakecik : banyak betul keje hari ni..tak sempat bersosial.. 

11 comments:

  1. Assalamualaikum tina. sheila pun tersedar waktu hujan lebat tu... terharu betul, tidur pun semakin nyenyak. hehee. ehh tina, awak beli breastpump dah? jenama apa?

    ReplyDelete
  2. preggy mommy kna guna mask kalo kluar musim jerebu ni..

    ReplyDelete
  3. akak x sedar koi bp ujan tp rasanya 4 lebey la kot sbb tjaga koi 3.30 tu blom ujan lg...alhamdulillah, kurang la sket jerebu kat putrajaya nie...kul x, xde langsung cahaya matahari...bau asap jee...take care dear ;)

    ReplyDelete
  4. Laaaa...hujan sbb pembenihan awan ker. Tapi pagi tadi kat bangi memang lebat. Angin pon kuat.

    ReplyDelete
  5. Bole bagi email x ? Terima kasih

    ReplyDelete
  6. followed, feel free to follow me back :)
    http://nurwaniehussin98.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. preggy mom naik moto lagi? bahaya tu.... dah sampai masa naik kereta , biar jem asal selamat :-)

    ReplyDelete
  8. uik uik naik moto lagi ... hey hey ... dik sila naik keta biar pun jem .. bahaya le yang oi ....

    ReplyDelete
  9. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  10. sangat bahaya tau naik moto...be careful n take care yaaa

    ReplyDelete
  11. hati2 kak, lagi2 naik moto tuu. di bawak sendiri ke naik moto dengan en.suami ?

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com