Mar 19, 2014

Pening cari pengasuh

Assalamualaikum wbt...


Berikutan entry tadik, ramai yang mintak aku ignore spesis manusia macam tu.. uols, no worry ok.. hemak ok je..hemak buat entry tu sebab nak kasi tau beliau bahawa memula je hemak terkesan.. kendian dah ok dan hemak hepi je.. lagi dilayan kang, lagi sakit hotak kau..


memandangkan dis week hemak dah masuk 37weeks ngandung, macam² ada dalam pikiran ni.. bersalin nanti sakit ke?? kalau sakit pun tak apa la sebab tak sabar nak jumpa my sayang lil caliph ni.. hari² duk menendang, so nak nengok perangai sayang hemak ni bila dah kuor nanti..

pastu duk pening nak cari pengasuh skang ni.. dah tanya dah kat 2orang kakak ni.. yang sorang tu memang nak jaga, tapi dia duk ngambik nganto anak dia g skul.. takkan nak hangkut baby.. yang sorang ni lak dah menjaga 8orang.. fuhhh, no..no..no..ramai sangat.. 

bila keadaan macam ni, baru la rasa kelam kabut.. kalau sebelum ni hemak pening nak cari bidan..skang pening cari pengasuh.. memula ada la diskas dengan akak aku dan husband aku nak hired bibik je.. tapi bukan bibik indon la.. pepikir balik,mungkin tu jalan terakhir la..

dalam masa sama, aku agak cerewet sebab tak nak pengasuh yang jaga budak ramai.. yang tak kenal.. yela, kalau pengasuh tu jaga budak reramai, tak tau macam mana dia bagi perhatian kat reramai tu.. so lil bit risau la.. 

ada la yang kata, "baby xkuar lagi dah sibuk cari pengasuh".. so what?? masalah anda ke?? 

mak aku lak senang je.. anta baby ke kampung.. jenguk sebulan sekali.. no..no..no..again.. ke sana ke mari hemak usung dalam perut, tetiba beliau duk kat kampung.. wuwuwuwu... 

apa pun, moga segala urusan aku dipermudahkan.. insyaAllah.. 




notakecik : BE nuffnang dah banyak..tapi tahap nak update entry tu makin kurang.. nape la time malas cenggini nuffnang baek hati sangat??

21 comments:

  1. Assalamualaikum tina. hehe bagus gak mula mencari pengasuh. nanti masa pantang takdalah pening2 kepala ye dok? hehe kesian kalau hantar baby balik kampung.. nanti takda bonding dengan hemak dia... mujur la sheila pun sis in law memang jaga budak. sorang jelah. duduk sebelah rumah sheila je. hehe mudahlah nak ngantor anak ke dia nanti. hihiiiii ~~~

    ReplyDelete
  2. Tinn...ujian sebagai ibu dah bermula tu..tak pe insyaAllah rezeki baby nnti ada la BS tu nanti. Nak ambik bbik ni kena yg betul2 kenal..

    ReplyDelete
  3. Sama laaaa..ahkak xpening nak crk bidan..pening crk pengasuh..ngan peel anak yg very the manja suke dera org..xnk baring nak melepet jeee..mmg a big NO NO nak anto kat sebarang org..end up nenek last minit kate nak jaga..alhamdulillah..nasib baik umah nenek die 2 minit jer..

    Pelan2 crk okayh..insyaAllah akan jmp jugak nnt..

    ReplyDelete
  4. dari sebelum bersalun la kene carii..iskk..

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudahkan urusan mencari pengasuh ye sis..

    ReplyDelete
  6. orang kata 5 bulan dah leh cari pengasuh..huhu..tp, bukan senang kan nak cari..sy pun tgh pening ni..hhu~

    ReplyDelete
  7. susah gak yeee skang nie..akak dulu pengasuh dok bwh umah jee...tp dia jaga zara sampai umo setahun jee..pastu akak letak kat pusat timang LPPKN...alhamdulillah, pueh ati dgn pusat timang tu...x mcm taksa yg dok ada skang nie..teruskan mencari yeee Tina ;)

    ReplyDelete
  8. nak antar anak ke pengasuh memang la cuak..kalo yang ngasuh ramai better xyah la..risao kot dier tak terjaga..
    uihhh nak antar balik kampung?? memang tak sanggup tu..mau menangisi hari2 jawabnya..rinduuu..dah 2 bln berkepit kan..

    ReplyDelete
  9. lamanya tak datang sini. hehehe. 37 weeks. wahhh dah nak bersalin. bestnyaaaa. kikikiki. kite pulak yg eksaited. haritu melawat baby kawan alahai comelnya x sabor nak kawen. tp preparation hampeh satu pon x buat lagik :P

    akak take care k. dah bersalin inshaallah dtg melawat. akak kite pon bulan depan bersalin. heheh

    ReplyDelete
  10. ehhhh membe2 kite 5 bulan dah bebel suh cari pengasuh..cari pengasuh bukan senang...kite pun dlm proses mencari lg ni..pening kepala

    ReplyDelete
  11. saya dulu dah survey dan jumpa face to face dgn hampir 5 org pengasuh barulah jumpa yang sesuai.

    ReplyDelete
  12. muehehe oh no no no la kan kita duk ngusung selama ni macam menatang perut yang penuh, takkan la nak take for gtranted pulak bab pengasuh ni. Can only wish u all the best dear.

    Belum baca kisah sebelum ni, nnt nak terjah.

    ReplyDelete
  13. Suka sangat baca blog awk =) Saya pun ada blog, jemput singgah dan follow blog awksweetgitu.blogspot.com =D

    Support each other =)

    ReplyDelete
  14. Bab cari BS/Nursery ni lah yag payah sket. Smoga berjumpa BS yg berkenan di hati ☺

    ReplyDelete
  15. ok la time ni dah mencari pengasuh ...

    bg pendapat akak la ... sbb dah ade 2 anak dan ade 2 pengalaman berbeza utk setiap anak ... fahim dok ngan pengasuh alisha plak dok taska

    bg pendpt akak ... taska lebih baik ...
    cari yg bebetui la .. cek dulu berdaftar x... sebelum pilih ye ...

    pengasuh ni diorg bkn nk jg betui sgt pun .. klu yg betui nk jg tu ok la ... klu jg sbb duit mmg anak ank kite ni ..tatau nk ckp la .. phm sendrik la ...

    klu taska ... ade ramai pengasuh ...diorg saling membantu .. diorg boleh tgk2 kan anak bwh jgaan pengasuh lain .. bila anak2 jgaan diorg dh tido ke ...

    perkembangan budak adalah lebih baik ... alisha indepedent budaknye .. fahim plak sbb dr awal pengasuh byk2 marah2 takutkan die sampai satu masa die asek nangis tak mo pi rumah pengasuh ... hantar je menangis memalam mengingau ... bila besar .. keyakinan diri die kuarang .. ade prasaan tkt dlm jiwa die ... berbeza sgt ngan alisha ...

    pendpt akak la klu tina tkt nk antar ke taska waktu baby ni ... bg mak jg dulu atau hire bibik sampai umur 6 bln lbh br hantar ke taska ...

    ini cuma pendpt akak ...

    ReplyDelete
  16. hai mommy to be :)
    sy dulu pun cmtu..jiran yg jaga..alhamdulillah ok..tp skng aisy kt taska..kt nilai impian...alahamdulillah..teachers sume baik2 n best2..bby pun xbyk sbb dorg xmo amik sbb nk untung..dorg pentingkan quality :)

    all d best..cr awl lg bgs :)

    ReplyDelete
  17. memang kena cari pengasuh awal2.nanti dalam pantang kita tak payah pening kepala nak fikir dah.habis pantang terus hantar je.

    ReplyDelete
  18. mmg kena cari org ngasuh siap2 sblm bsalin.sng nk kompemkn.xyh nk pk2 dh lps bsalin tu

    ReplyDelete
  19. Assalammualaikum...sis...sy aida dr taman alamanda parit imam....umo 24thn...ank sorg pmpn 3thn...klo sis msh mncari pngasuh..insyaAllah..sy blh jaga cz sy pn xbuat ape...pape whtsapp sy 0178926994

    ReplyDelete
  20. Tumpg ikln-saya ada sediakn khidmt mengasuh area ppr kg baru air panas setpk k.l,jika ada yg brmint sms-0132304557..off shj-isnin-jumaat

    ReplyDelete
  21. Tumpg ikln-saya ada sediakn khidmt mengasuh area ppr kg baru air panas setpk k.l,jika ada yg brmint sms-0132304557..off shj-isnin-jumaat

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com