Mar 28, 2014

Shopping di Pregnancy, Children and Baby Expo - PICC, Putrajaya

Assalamualaikum wbt...


Ok, kesahnya shopping tu hari Sabtu.. tapi sampai laaa ni, baru nak update cerita.. tak sempat la uols... bila tengok ada keywords yang melekat tu pasal review shopping kat expo tu, maka hemak pun nak share sikit.. tapi macam dah terlambat.. tapi ada aku kesah.. cuma kecewanya bila aku langsung tak dapat nak share gambar.. sebabnya, enpon ni tetibe gile bila tak leh connect dengan pc..

Memandangkan shopping hari Sabtu dan expo tu start hari Sabtu, rasanya macam banyak booth yang tak buka lagi.. macam sikit je lagi.. sampai je sana, kena berebut dengan diorg yang nak g pesta buku.. phewwww... berpeluh hemak.. rasa nak pitam.. dah la kena jalan jauh sebab parking tak ada.. gagah jua mendaki.. tau je la PICC tu kannnn..

1st kedai yang hemak nampak, baju-bajuan.. tidakkkk, hemak dah banyak beli baju, mitten, booties..even harganya sangat murah, hemak tak tergoda.. voley?? target nak cari drying rack, bantal karipap, breastpad, bengkung, breastpump.. tapi kecewa sebab breastpump cap Snowbear yang aku cari tu tak ada.. sedeyhhh mak.. drying rack yang aku beli jenis leh bawa travel.. tapi tersalah beli kaler.. kaler pink pulak yang aku rembat.. rupenya lebih kurang gini la..

ginila rupenya..aku teramik kaler pink.. harga murah gak, RM15..

pastu beli bantak karipap.. RM10 je.. beli bengkung tapi macam mahal sikit, RM50..yang breastpad tu aku tak paham berapa harga dia sebab ada dua label harga.. bayar je la.. beli yang jenama Autumnz..

beli yang ini sebab boleh cuci..tapi tak tau la tahan berapa kali basuh kannn...

tak ada la banyak sangat aku membeli belah kat expo tu plus kedai pun tak banyak.. pusing² seploh minit, dah habis pusing.. pusing sekali lagi.. tak de la best sangat.. siap membeli tu ke expo buku pulak.. walaupun kaki dah sakit, ku tahan jebat.. konon nak membeli jugak, tapi memandangkan beratur kemain panjang, mak kensel..

setakat ni barang semua dah ada.. cuma breastpump je la belum lagi.. ngah tunggu stok.. orang tu kata ujung bulan baru ada.. tak apa, mak tunggu.. semalam baru dapat tilam baby.. adiah dari akak aku.. mekaseh mak ngah!!! baby DE sukewwww tau.. tapi ntah bila baby DE nak baring atas tilam tu.. masuk 38minggu dah duk dalam perut mami ni..


kelmarin melawat adik ipar aku yang dah selamat melahirkan anak kedua dia.. baby girl.. Sumaiyah namanya.. alahaiiii, comel sangat.. masa dukung baby Sumaiyah, kemain baby DE menendang.. jeles ke nak oiii.. ayah lak jenis takut pegang baby, acane ni?? erkkk..




notakecik : nak cuti awallllll...tapi time ni la ada budak baru masuk.. sape nak training?? ok, pening!!

9 comments:

  1. Mmg berguna sngt washable breast pad tu...setakat ni bnyk kali basu okey lagi....en suami cik mah pun takut nk pegang..tp bila ada anak sendiri nnti..mestimmcm ne gayanya akan die dukung juga....take care dear...klau free jemputlah join GA cik mah,..

    ReplyDelete
  2. order breastpump kt ne??kite pun nk cari snow bear gak...gigih gak g picc hari tu..tapi cam suam2 kuku je exponye

    ReplyDelete
  3. Tak saba akk nk tggu bb sis keluar ni
    Semoga dipermudahkan

    ReplyDelete
  4. Bila due hya... Dah ada nama untuk baby ke?

    ReplyDelete
  5. Tak sabar nak tengok baby awak jer ni tina.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum tina.. bestnya dapat anak buah lagi. hehee sheila dah beli snowbear. awak nak link tak? beli harga baru la, sebab snow bear dah naik harga tapi dapat banyak free...kalau nak, pm sheila dekat fb tau.. sheila pun nak cari washable breastpad tu. hehehe

    ReplyDelete
  7. gigih mak buyung sorang ni. tak pe, akak kuat, ke mana-mana pon boleh. hehee

    ReplyDelete
  8. dont worry br 38 minggu ..ade lagi 2 minggu tu .. nanti dah cukup matang cam buah tu gugur la die cam tu la jg baby kite tu cukup matang keluar la die .. tp klu tak keluar lps due cepat2 pi spital

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com