Jul 3, 2014

Berpisah hampir 12jam dengan anak

Assalamualaikum wbt...


bukan cerita apa pun, cume nak cerita pasal tinggalkan anak kat pengasuh..

Hari pertama..aku nanges.. sehari sebelum anta tu dah nanges gila², padahal anak duk gelak², aku duk nanges.. propa sangat hemak engko ni Danish.. keluar je dari rumah pengasuh, nangessssss.. sampai sedu².. husband la yang kasi rileks.. siap cakap, "rileks la baby, bukan anta anak g mana punnn".. yela..

hari kedua sedikit bertabah..dan sampai skang, sangat bertabah even asek wassap pengasuh tanya Danish je.. mohon akak tu tak bosan.. paling best, pengasuh anta gambar anak untuk tak bagi kita risau..

sejujurnya, aku macam tak redha anta anak ke taska.. bukan sebab pengasuh tak jaga elok.. ELOK SANGAT!! serius, memang elok dan aku puas hati.. cuma aku rasa, masa aku dengan anak adalah sangat singkat.. aku balik keje 5.30pm.. sampai sana, dekat pukul 7.. masa ni memang masa tidur Danish..bangun dalam kul 8@9, agah² ckit..kejap je pastu tidur lagi.. bangun pagi, Danish masih tidur.. celik mata jap untuk minum susu, pastu sambung tidur.. kul 6.45am anta Danish ke taska.. sedih sangat.. kalau la kami ni berkemampuan, aku malas keje.. duk umah jaga anak dan uruskan rumahtangga.. kiranya 12jam gak la Danish dengan pengasuh yang mana waktu tu memang dia banyak main..gelak².. mohon Danish kenal siapa mommy dia.. tskk..tsk..tsk..

agaknya, ni la dilema yang korang semua alami kannn.. zaman skang kalau yang keje sorang memang payah.. macam² benda yang perlu gunakan DUIT.. haihh, bukan nak cakap pasal duit, tapi pasal ANAK.. napela company ni tak ada nursery macam gomen tu.. senang nak jenguk anak.. ni tidak, setiap kali nak tinggalkan anak, sayu je rasa.. dalam tempoh masa berpisah yang singkat tu, rindu ke anak bukan main lagi.. hurmmm.. "bertabah tina, bukan engko sorang yang rasa.."




notakecik : tak terkata..terdiam.. sebab aku mengantuk tahap otomen.. 

24 comments:

  1. Assalamualaikum tina, samalah kita..memang terasa sangat masa yang amat terhad. mohon anak kenal umi baba dia. huwaaa. 2 hari pertama hantar ke rumah pengasuh, sheila tak sempat nak mandikan Adam Husni pagi... so 2 hari tu takda langsung mandikan anak. terasa gila kurang bonding time. rini, daku niat nak bangun awal sebab nak mandikan dia. Yes, tercapai hasratku. Rasa sedikit gembira dapat belai2 anak sendiri masa mandi...skrg dah rinduuuu...

    nak berhenti kerja kalau mampu, nak jaga anak Y_______________Y"

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.. tula kannn, mohon sangat².. moment paling best mndi n susukan anak kan.. huhuhu..


      sama la kite, niat nk benti tu ada, tp tggu kukuh dl..

      Delete
  2. kan... xsume org bole paham. hee...

    ReplyDelete
  3. huwaaaaaaa..sgt memahamiiiii perasaan itu..

    ReplyDelete
  4. sabar byk2 tina...
    in shaa Allah danish anak yg baik.
    kita bukan taknak jaga, tapi terpaksa dek keadaan yg memaksa, cewah! huhu..
    sabar la banyak2
    gantikan masa tu time weekend. tumpu kan pd anak.. in shaa Allah anak2 paham

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mmg pun keadaan memaksa.. yes, mmg nk gntikan ms bonding dgn anak tu weekend..

      Delete
  5. mmg sedih, sebak semua ada.. jgn kata masa baby mcm danish.. skrg pun kt masih terasa tau.. singkatnya masa dgn anak... hujung minggu je blh layan sepenuhnya.. itu pun nak buat kerja rumah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl la..masa 24jam tu rs mcm xcukup kan..

      Delete
  6. Hmm..biasalah Tinn...lumrah skrg sbb semuanya perlukan duit..bukan sikit..pegi pasar 100 hinggit pun tak cukup..Akak dr dulu sampai skrg dok hitung ruginya masa dgn anak singkat sgt especially masa kecil sbb dia sgt perlukan perhatian kita. Bila dah masuk sekolah..dah menjangkau remaja rasa menyesal sgt sbb peluk gomol tak boleh buat mcm dia masih baby especially lelaki..tapi takpe..satu hari nanti dia akn fhm yg ibunya terpaksa bekerja pun sbb dia..Inshaa Allah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak ma..semua bnda berbayar skang ni.. nk xnk kena keje bantu husband.. hrp² danish nt mcm iqi..manje..

      Delete
    2. Hehe..Inshaa Allah..kita kan ibu ..lagipun anak lelaki tak 'putus' dgn ibu sampai bila2.;-)
      Danish pun dah nampak ciri2 manja comel dia tu..semoga dia jd ank yg soleh ye Danish Eshan..

      Delete
  7. mula mula mmg risau tapi bila dah lama lama ok je

    ReplyDelete
  8. saya yang kerja bape hari seminggu pun...sedih tinggalkan anak. apalagi akak yg isnin sampai sabtu. takpe kak. sabar yeah . terpaksa untuk cari rezeki. tp mmg sedih la nk pisah dgn anak. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la namee.. bukan niat nk tgglkn suka² kan.. nk cri rezeki..

      Delete
  9. takmo komen panjnang pasal ni kang bertambah sedih uols, apa yg dpt saya kta...bertabah la...

    psttt. takder nyer kami nk buat biskut raya muahahaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...selalu bertabah dh ni..


      cesss, ingtkn membaking dh..

      Delete
  10. hmmm meh join bisnes online .... free coaching .... inshaaAllah klu kita percaya sblm berjaya inshaaAllah berjaya ..janji kita yakin dengan rezeki Allah ....

    klu dah berjaya .... sbb keyakinan kite kite leh jd house manager .... hihihi

    sabo ye tina ... nk buat cam ne .... kita ibu yg berkerjaya kan .....
    sbb tu ai bg suggest join shaklee td ... hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...baekkk punye promot.. pape nt sy roger akak..

      Delete
  11. sabar ye kak..nak buat macam mana kan..kita ni bekerja...

    ReplyDelete
  12. bertabah la... hihi kite esok xtau la mcm mane... eh kalau taska kat gomen pun jangan harap dpt jenguk anak tu...diorang takkan bagi punye..

    ReplyDelete
  13. tgl anak dgn mak sendiri pun terasa ati. inikan pula dgn taska yg kita x kenal atau bru nk kenal... T___T sy fhm perasaan itu.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com