Jul 4, 2014

Bertabahla Mommy

Assalamualaikum wbt...

Dugaan dan cabaran betul puasa as a BreastFeed Mommy ni.. nengok makanan sesimple lempeng pun boleh terliur.. apakah???

terpaling mencabar hari pertama puasa.. Danish nak menempel je ke aku.. nak, hemak engko ni sahur air horlicks dengan kurma je nakkk oi.. i is tak sempat nak masak atau dalam erti kata lain, mangun lambat.. tak apa la, demi anak aku tak kesah pun.. sampaikan emak aku suh berbuka sebab kesian nengok.. aku tak mo sebab selagi boleh tahan, aku tahan la..

so, baru tau rasa macam mana berpuasa sebagai seorang ibu yang menyusu badan ni.. mencabar.. kalau kat opis tu, lepas pam memang kelaparan, kehausan.. wuwuwu.. sabar tina, sabar.. untuk anak.. tapi sedih bila stok tak ada la meriah mana.. nak cari milkbooster gak ni..

ehhh, satu perkara lagi yang mencabar adalah nak cari baju.. yang mesra BF.. tak kira la baju kurung ke, dress ke, jubah ke, blouse ke..aku nak cari gak.. puas menggugel, susahnya nak jumpa.. korang yang tau tu, sila la share ye.. mekasehhh..


notakecik : Danish semakin bijak..kuat ajak borak.. kuat gelak bila diagah.. tapi kalau nak record je, terus buat muka siyes.. haihhhh..

16 comments:

  1. assalamualaikum tina, sabar ye mommy! sheila biasa beli dress kat luar, cari yang ada button bahagian depan. so pakai pergi ofis atau keluar rumah senang nak bf anak. hihiiii kalau online, taktahu mana nak belinya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.. ngah sabar la ni..hehehe.. tula, sshnya nk cri baju ni..

      Delete
  2. Asik risau air susu x ckup kan... Nti anak x kenyang. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, btl tu sbb puasa kan.. huhuhu

      Delete
  3. Bertabahlah mommy. AKak dah rasa. Pernah buat tandem nursing dibulan posa lagi. Gigih tak gigih lah kan. Kalau boleh, sahur makan lah nasi, Akk makan ESP. Memang rasa kenyang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cayala kak.. 1st day tu je skip mkn nsi sbb xsempat dh..

      Delete
  4. Tak camera friedly mcm abg Rifqi kot hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye la kot kak.. suka buat kite hampa..hahaha

      Delete
  5. bila laa dpt tgk baby tina nie...

    ReplyDelete
  6. Baju bf masa kat kl dulu i sempat beli few, memang labuh dan longgar, very praktikal. dia jual online tapi sebab i rushing masa tu terus i ke kedai dia, kat area puchong kalau tak silap tapi I lupa la nama dia.. sorry. Nnt kalau i ingat i buzz u ok.

    ReplyDelete
  7. Akk dh merasa tahun lps sis..mmg dugaan yg besar la sbb anak menyusu n somemore kena perah lg..mcm skang ni aish minum direct je..akk dh xpam..dh campur sbb dh nak 2tahun pelan2 bg fm

    ReplyDelete
  8. Salam perkenalan. Kalau nak try milkbooster boleh try ESP & alfalfa. Kalau nak blh contact saya @0127747857

    ReplyDelete
  9. BF = breast feed uncle tak pandai komen.
    BF = best friend uncle pandai la komen kot...?

    hehe...

    ReplyDelete
  10. hai mommy :)
    hee..xpe2..tu normal utk bf mother tau :)
    ape2 pun just enjoy the moment..heheh...
    jubah, sy bnyk beli kt bellammara..calaqisya n imaan boutique :)
    mil boosters tu..awk mkn je pe yg awk suka.. :)
    nk minum susu pun ok..nk mkn kurma lg bgs..plg penting seimbanng :)

    ReplyDelete
  11. Akk rasa dua kali kot akk dlm pantang ms dlm ramadhan dan dua kali yg lain tu ank umur tiga bulan. Perghhh rasa pkl tujuh dah lapar giler

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com