Jul 1, 2014

Bulan Puasa tahun ini

Assalamualaikum wbt..

Salam 3 Ramadhan.. 

aku baru keje hari ni.. since Khamis lepas aku tak keje.. MC khamis dan Jumaat.. demam kekdahnya.. lembik bik bik badan sampaikan mandikan anak pun tak larat.. mujur mak aku ada.. kesian Danish.. huhuhu.. 

Alhamdulillah hari ni dah ok, boleh keje, boleh drive, boleh masak, boleh buat keje rumah.. letih gak badan ni, uruskan anak, uruskan umah.. baru nak buat keje sikit, Danish dah "ekkkk".. berlari² mommy monster engko ni Danish oiii... nengok macam dah kurus, tapi kat penimbang angka tuuu jugak.. apehal??!!

pagi tadi mujur sangat Danish mangun, sedar² dah kul 5.. mana nasik goreng yang aku janjikan nak masak untuk hubby?? tiada..wakakaka.. keji betul gelak gini.. kul 5 tu la nak susukan Danish, pujuk beliau..makan masa wooo.. buat ayor je la mampu ye papa.. hehehehe..

puasa tahun ni lain, tak macam tahun lepas.. berdua je.. tahun ni dah bertambah ahli.. jadinya, raya pun meriah la.. yay!! so, iolss hanya target kutipan duit raya je, voley?? panggg sekali.. 

hari ni bermulanya kelam kelibut.. punyela nak cepat, sampaikan barang mekap Danish aku tak bawa pegi taska.. nasib la susu bawa.. kunci rumah pun aku tak bawa.. dulu enbeg satu, skang berbondong².. 

macam biasa, bila ada gangguan masa menaip entry, jadinya entry pun tunggang langgang.. pffttt..


ok, lanje gambar Danish sekeping.. dah pandai isap jejari runcing beliau.. alahaiii, cepatnya dia belajar something, bermakna cepatnya la dia membesar.. 



notakecik : mula cari resepi berbuka puasa yang simple.. ada masa sejam je untuk masak berbuka..

20 comments:

  1. sama la tahun nie tahun first berpuasa beraya bertiga..seronokkan..hehe..

    comelnye lahai danish..geram betul tgk jari tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok n xsbr ni..hehehe..

      rs nk geget²..

      Delete
  2. Ya, ya. saya baca pun rasa kelamkabut itu.. ehehe..

    ReplyDelete
  3. comelnya awak isap jari. Die main airliur tak? Zara suka betul main air liur hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. harusla main..sembur² lg dik oiii..

      Delete
  4. Assalamualaikum tina. alahaiii sheila paham sangat keadaan tunggang langgang. hehehe sheila rini hantar anak pergi rumah akak ipar (read ; sebelah rumah) pun boleh terlupa banyak benda. hahahaha. pasrah betul. ni tengah menahan rindu setengah mati kat Adam Husni.. comellah danish pandai isap jari. hihiiii balik ni nak masak apa hemaknya?

    hehhee iolls belum boleh puasa ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam.. hahaha..kann, kalut sgt td,semua benda lupa.. sabar², hemak dah rasa kerinduan tu..


      alorr, xdpt puasa penuh la ni..

      Delete
  5. kak dah jadi mak mak sangat, sabar lah mak oiii hehe..selamat berpuasa kak.

    ReplyDelete
  6. kena plan masa klu dah ade anak kecik .. xleh cam dulu dah ... smeua kena plan ... tambah klu baby kecik lagi ...
    sabo je lelama hang mesti boleh adjust timing tu ...

    pas ni sahur msk memalam ... senang

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kak, pestime semua benda xtau.. kena belajar non stop.. skang dh blh sesuaikan masa dh..

      Delete
  7. Macam tu lah bila dah ada anak. Semuanya berubah. Dah merasa pon. Lagi huru hara bila dah 3 anak nih...ppffttt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg sy terfikir tu, bru anak 1 dh kelam kabut..blm anak ramai lg ni..

      Delete
  8. yer... memasak sesuati yang simple dan sedap adalah penting kepada kita kita, selamat berjaya hehehe. selamat berpuasa uols, meriahnya lebih kan walau kalut kelibut.

    ReplyDelete
  9. ALAH..budak tecik ni dah beshor,...hehe ..dah jadi mak, ank didahulukan suami diutamakan..hahah..eh betoi ke???

    ReplyDelete
  10. Bw :)
    Salam singgah dari irra
    New entry
    http://www.irrayyan.com/2014/07/garam-bukit-himalaya-diet-alkali.html?m=1
    Selamat berpuasa ^^

    ReplyDelete
  11. sm la...ibu baru.time kita bgn sahur time tu jugak anak nk bgn.haila...tp ada diorg br la meriah ckit.nti dh lama2 jd biasa smua2 tu

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com