Jul 7, 2014

Danish Milestone

Assalamualaikum wbt...


Alhamdulillah my anak bujang dah pun 2bulan 3minggu.. sikiiiiiiit je lagi nak masuk 3bulan.. perkembangan Danish makin memberangsangkan... kuat ajak borak, suke menyengihhhh tanpa hala tuju, suka masukkan dua² penumbuk beliau dalam mulut, suka hisap jari, suka mengiring... yesss, mengiring tanpa bantuan..

haku perasan hari Sabtu lepas tu la..sebelum ni mengiring gak, tapi Sabtu tu kemain galak beliau.. dalam buai pun nak mengiring.. buat hemak engko ni seram nakkk oi.. dan terpaling best, Danish jarang sangat buat perangai even aku tinggal keje.. cuma kenkadang maybe Danish rasa kurang perhatian dari aku dan husband, dia akan nangesssssss... 

pernah one day masa husband nak pegi keje, macam biasa la bagitau kat Danish.. ayah dia hilang je, terus nanges tanpa henti.. bagi susu takmo, tidurkan takmo, dodoikan takmo..sudahnya mommy call ayah suh patah balik tengok anak.. kemain suka lagi.. dah terpaksa ayah hangkut mommy dan Danish g keje.. sepanjang otw ke tempat keje, mulut duk bising je.. entah cerita apa dia duk pot pet.. well, anak ayah kann..

ni gambar semalam.. tepat kul 5 pagi mangun..menyengihhhh je.. tak apa la, ikut sahur sama ye anak.. 






dua gambar ni tak lama pas siap makan.. dari elok² kat bantal, dah jadi melintang..sebok nak mengiring.. aku saje biarkan (dengan pemerhatian) nak tengok sejauh mana Danish punya effort nak mengiring tu...gud job sayang.. mommy suka..





erkkk..ini muka siyes beliau.. masa kamera tak ada kemain noooo gelak.. aku tala camera, sikit pun tak nak sengih... mahal betul senyum awak, nyampah..


syukur dan happy sangat dengan perkembangan Danish.. biarla orang duk sebok banding²kan, mommy tetap sayangkan Danish.. tak sabar nak raya bawa "enbeg" baru ni.. hahahaha...


notakecik : apsal la ekon ni sejuk sangat..batuk aku makin teruk jadinya hadap ekon ni.. grrrrr...


22 comments:

  1. Bijak Danish...be a good boy utk mommy n ayah ok...biar apapun org ckp..alhamdulillah aje..:-)

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum mommy danish.. alhamdullilah.. bagusnya danish. kita happy baca perkembangan dia. heheheee muka dia senyum tersangat manis. Adam Husni pun kurang senyum, garang adalah. hahaahhaa dlm tdo je dapat tgok dia senyum manis =___="

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam ummi adam.. mekaseh ummi adam.. agaknya baby lelaki mmg mcm ni kot kan.. kurang senyum sbb nk control macho..hahaha

      Delete
    2. agaknya lah, baby boy sungguh control macho. ahakksss

      Delete
  3. tengok gaya beliau macam "ringan" kata orang, haaa berkajearan la ngan mama kamu pasni. eh bagus nyer still pakai stoking, anak dara kami ni walau sejuk stoking pakai kejap jer tak sampai 5minit tah ke mana terbang. terpaksa pakaikan onesies kalau sejuk, takleh stoking..tension jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...skang pun dh start berkejaran.. ni pun kenkadang tertanggal gak.. rilek, jgn tensi²..

      Delete
  4. Wahh lama akk x ziarah sini dah ada baby rupanya. Rupa mcm tina. Cutenyaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..akak pun tau² ngah peknen.. mekaseh kak.. =)

      Delete
  5. comey .. best kan ade anak ... gini la aku memula ade fahim dulu ..kejap2 amik gambo .. bila ade 2 org makin kurang sikit amik gambar sbb kalut sikit .. nanti ade 3 tatau la cam ne .. heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. best giler kak.. ckit² nk amik gmbr.. apehal?? hahaha.. dh tmbh nt xtau la kak mcm mn lak..

      Delete
  6. comey danish..rindu lak nak gomol baby..caya la cakap aku, kejap je danish ni besar nanti, pastu ngko dah rindu kat baby kecik balik..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh gomol danish ni.. btl la, tetibe dh msuk 3bln.. skang ni aku rindukan time peknen.. hahahaha.. best lak perut boyot..

      Delete
  7. Assalamualaikum :) Selamat berpuasa dari Ros.. macam agak lama tak singgah ke sini.. Dah selamat melahirkan baby :) comeyyy...

    ReplyDelete
  8. comelnya dia...!
    beso sok nnt mesti ensem hehe

    ReplyDelete
  9. alolo..lama uncle stalker tak dtg,skli jenguk tina da ada anak terus :D tahniah. comel baby nya.

    ReplyDelete
  10. Wahhh danish encem dh pandai ngiring laaaa..clap2..cepat tuh..;)))

    Ambooii dh pandai nak ikut ayah gie work yeeee..;))

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com