Jul 22, 2014

Double Happinessssss

Assalamualaikum wbt..

2 3 hari ni langsung tak ada mood nak menulis.. duk fikirkan MH17, Gaza.. kesian.. 

cerita pasal anak lagi.. yela, anak baru sorang kann.. dari minggu lepas dah nampak effort Danish nak meniarap.. tapi aku tak nak over excited.. just dendiam dan perhati Danish.. nak tengok sejauh mana usaha dia.. memula meniarap separuh badan je.. bahu tak lepas, sangkut maybe.. 

kendian boleh dah sikit²..sampaikan kat dalam buaian pun sebok nak mengiring meniarap.. nampak je macam tu, memang aku kuarkan je la.. tak nak amik risiko.. kalau dah buat perangai macam tu, memang tak nak tidur la jawabnya, ajak main.. ok fine, mommy menyerah kalah..

pagi tadi, punyala awal dia bangun.. kul 4pagi kooo..gigih layan dia menyengih, borak.. mommy kunci jam pun tade guna sebab jam comel mommy dah kejutkan.. masa solat, memang baringkan dia depan tv.. dah siap, bagitau danish nak lipat telekung jap, kuar dari bilik, hamek kauuu.. dah meniarap.. baringkan semula, tinggal masuk bilik pakai tudung, meniarap lagi.. homak ekau dah jejerit tahuk sebab ekau sensorang yooo depan tv tu haaa.. kemas barang masuk dalam kete, meniarap lagi.. hemak ko ni dah pasrah.. suka ati la Danish, janji tak nanges.. 

tau tak betapa gumbiranya mommy.. bulan Julai ni adalah bulan rezeki kami anak beranak.. syukur Alhamdulillah.. yess, kami susah sangat dulu.. bergolok bergadai ibaratnya.. dan Alhamdulillah, rezeki melimpah ruah bulan ni.. berkat bulan Ramadhan dan Syawal yang bakal tiba.. rasanya bukan double, tapi berdouble² happines.. Terima kasih Allah swt untuk rezeki dan kegembiraan yang tak ternilai ni..




ni la anak bujang beta.. baru 3bulan nak oiii, dah banyak akal ye.. macam superman dah mommy tengok gaya meniarap tu.. yang penting, "tangkal" tu tak tanggal ye.. wakakaka.. love u cayang..




notakecik : kemengantukan.. keje tade..bebuat je ada keje.. 

15 comments:

  1. wah. double happiness? bestnya..
    tahun ni raya balik mana tina?

    ReplyDelete
  2. Tahniah danish. Alhamdulillah...rezeki dibulan ramadan yer tina.

    ReplyDelete
  3. Cayok danish. nnti aryan mnyusul.hehe

    ReplyDelete
  4. yeayy..dah meniarap...comelll..

    ReplyDelete
  5. tahniah bb danish..caiyok2..
    semoga membesar dengan sihat

    ReplyDelete
  6. wahh..rezeki berganda tu...big apple satu kotak please...;-)
    Go Danish go..jap lagi merangkak pula..jd lps kudung la mommy ...hehe

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah..
    tumpang gembira..
    rezki anak jugak tu kot kan..
    syukur..

    ReplyDelete
  8. yeayyyyyyy!!!..dh boleh niarapppp..alhamdulillah rezeki bulan baik..rezeki anak..;)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum.. wahh danish dah beraksi. tgu Adam menyusul yaaa...

    ReplyDelete
  10. Tina. Menjawab pertanyaan pasal florentine cookies. Akk potong pakai pemotong pizza tu. Pakai pisau pon boleh. Akak lebihkan kertas alas tu. Akk angkat. Pastu letak atas pemotong ikan. Kena potong panas² sbb kalo dah sjuk sket pon dah susah nak potong. Tak hancur pon sebab kekacang tu melekat ☺

    ReplyDelete
  11. Danish dah beraksi ni kak. hehehe

    Semoga akak sekeluarga dimurahkan rezeki inshaAllah

    ReplyDelete
  12. Dah TIGA bulan, dah...?!

    dah boleh ada gelpren dah ni... hehe

    ReplyDelete
  13. cepat la die meniarap ..cam alisha dulu 5 bln kot ... hebat ni

    ReplyDelete
  14. apa la uncle gedek. dah nak siap ada gelpren bagai. haha

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com