Jul 14, 2014

Gilakan Arjuna...ehh, Aidijuma

Assalamualaikum wbt..

Salam 16 Ramadhan (cepatnya masa berlalu)

Sabtu lepas, bersamaan 11 Julai, ada jualan kat Aidijuma.. memikirkan ada anak kecik, berbelah bahagi nak pegi atau tak.. sudahnya minta husband jadi babysitter jap.. gigih ko dengan akak aku dan husband n anak² dia ke Seremban 2 tu.. bukannya dekat..

Sesampai je kat sana, nahhhh..manusia macam semut yang sedang menghurung gula.. hamboihh, macam Karam Singh Walia pulak.. kiranya kami lambat sejam.. haku tanpa berlengah, terus mencelah.. yang nyampahnya, enbeg aku asek sangkut je..

dalam pada menyelit, dapatla aku grab tudung AJ edisi Hello Kitty.. pastu grab lagi ke kaunter bekerjasama dengan akak aku, berpaut lengan tak nak bagi memasing jatuh.. nak ke kaunter tu pun makan masa ngkoooo.. yang mengecewakan, ada tudung yang dah habis stok.. kalau nak, kena tunggu pukul 3petang.. memang tak la...

sudahnya terpaksa "mengemis"  dengan diorg yang dah grab awal.. mengendeng dekat diorg yang ngah buat QC check.. diorg jual online, sebab tu ada cacat sikitttt je diorg reject.. kami ni beli untuk kawan yang mengirim.. moga terima la seadanya..

gini la keadaanya.. memasing ngah QC tudung memasing sebelum bayar.. hah, yang tunjuk² tu maybe dia ada tak dapat pattern yang dia nak, so tanya dengan orang lain.. begitula keadaan kat sana.. perkara biasa..


QC ni dalam proses terakhir check.. letey, peluh² ko.. mekap luntur.. ekon tak terasa.. tudung aku tercabut pin dia sebab terpijak tudung sendiri.. penangan!!!


dannnnn hasilnya.. bayar asing² sebab nakkan plastik AJ tu satu sorang.. sampai pening adik cashier tu.. kesiannnnn...

2orang pembantu..+ penyebok pun ada.. peninnnnnn


nahhh, ini la dia tudung Hello Kitty tu.. mencomel jugak.. menggunakan model hampagas..


ni baru model yang benerannn.. mencomel berkali ganda.. kaler yang ni cantik sikit..

puas rasa dapat memborong dan tolong belikan untuk kawan yang mengirim.. penat dan berbaloi even ada pattern yang depa tak kuarkan sebab permintaan tinggi, tapi stok tak ada.. kehampaan di situ..

Sabtu ni jualan Aidijuma untuk Black Label.. aku tak pegi la..keroje temannn..



notakecik : dah separuh perjalanan di bulan Ramadhan ni.. tak terasa pun..

36 comments:

  1. kesian Tinn..kalau akak mcm tu nak termunah la jwpnya...apapun jasamu ttp dikenang ye..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..xde hal la kak.. seronok sbnrnya..

      Delete
  2. Allhamdulillah... seronoknyer shopping raya...

    ReplyDelete
  3. kak aidijuma kt seremban 2??? kt mane??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, kt seremban 2.. kt bangunan mydin klu xsilap..

      Delete
  4. patut la ramai org kat kedai AJ itu hari..hehehe..

    ReplyDelete
  5. belum pernah walau sekali try tudung jenama ni.. :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. acu try test.. btw, sm je mcm bawal lain, cuma kali ni bawal AJ bercorak.. so xde la nipis sgt..

      Delete
  6. bestla dpt borong...senyum lebar...hhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe...lebar la jugak kak, pdhal tudung sendiri xdpt..

      Delete
  7. makin kurus ko dik ... hihihi
    lama lagi la nk gain weight balik ... haaaaaa cam aku ni tak tergain2 pun ...
    tp leh maintain sikit berat tambah2 bln posa ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mn xkurus kak, berkejar² je kt umah..pdhal anak blm pandai jalan.. akak mmg dh sedia kurus, mmg gitu je la..

      Delete
  8. mata tina nmpak sembab. lps beranak berjaga malam kot.
    bila nk gi tgk baby tina nie??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..tau xpe kak.. rutin wajib dh jd mommy ni.. raya pun blh kak, maila umah..

      Delete
  9. tu jari tanda peace atau tanda gunting...?

    ReplyDelete
  10. comeynyee weh tudung helokity tuuu..

    ReplyDelete
  11. kite malas nak bersesak.. bayo upah rm1 kt org, org lain belikan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..ni gigih pun sbb dgn akak.. klu sensorang, mmg tak laaa

      Delete
  12. meriah giler jualan dia, mizztina awak sangat kurusnya, memang selalu kurus macam ni ker.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg meriah giler..maybe sbb murah..

      iols mmg asal kejadian mengkurus cenggini..

      Delete
  13. model yg bawah tu comell lh

    ReplyDelete
  14. Amboi2...bnyknyer borong...seronoknyer shopping tudung..

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum tina. waaahhh shopping tudung aidijuma. lawa tu design diaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam sheila.. sgt lawa..smpi rambang mata mcm nk beli semua design..hahhaa

      Delete
  16. tau tudung adijuma popular.. tapi tak sangka macam ni eh.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak..dl org xheran sgt pun..

      Delete
  17. Koleksi takdela banyak sbb semua beli online je..blm pernja lg dpt terjah AJ by myself..uhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe..esok lusa mesti blh terjah sendiri.. hehehe

      Delete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com