Jul 17, 2014

Maafkan je la

Assalamualaikum wbt..


Kembali bekerja..semalam coti, jaga anak uolss.. Danish sakit mata pulekk..sian anak ambe tu.. hari ni pun macam berat hati nak anta ke taska.. moga Danish baik² je ye..

hurmm, pasal video CDM25 tu kann, siyesli aku tak nengok pun.. entah, macam tak penting plus takut aku termaki si Kiki tu lak.. so, better tak perlu tengok sampai la tengok berita malam tadi.. bukan main laaaama slot kisah dia tu.. well said, bangga kan malukan orang.. siap buat troll, page, dah jadi viral.. aku malam tadi tergerak hati nak buka page kerja kahwin dia tu.. sooo kesian.. komen semua nak maki dan mostly melayu yang komen macam tu.. malu..semalu malunya aku yang baca..

memang dia salah.. tengah marah, memangla perangai buruk haramjaddu semua keluar.. tapi bila dah trending satu Malaysia or maybe satu donya, dua kali lima je yang tengok sambil maki hina dengan Kiki masa marah² uncle tu.. bezanya, korang jadi keyboard warrior.. yang jadi pak ustaz dan mak ustazah segera pun kemain ramai.. vavava..maleis sangat!!

since UNCLE TU DAH MAAFKAN KIKI, apa salahnya korang as a malaysian yang tonton video tu maafkan jugak.. sampai ke radio Era.fm lagi.. Era.fm yang jemput Kiki tu.. memula memang aku ada marah sebab tak hormat orang tua.. yesss, tu sangat biadap bila kau mengasari orang yang lebih tua.. tapi bila hidup Kiki dah DIHANTUI dengan makian, keji, hina, caci, kutuk etc..etc..kesian.. bukan terpalit kat dia sorang, malah SELURUH AHLI KELUARGA dia.. 

dah, tak payah nak bagi ceramah kat Kiki tu.. masalah antara Kiki dan uncle tu.. biar depa selesaikan.. aku dulu memang ada kena sondol dengan kete belakang, bulan puasa gak, kete baru gak.. *perlu ke mensen kete baru..tapi sebab kes ni sama*.. bezanya orang tu yang biadap sebab langsung tak minta maaf.. aku biarkan je la.. 

MOGA HATI KORANG TERBUKA UNTUK MAAFKAN KIKI DAN BERHENTI SEBARKAN VIDEO TU.. INGAT, SEKALI KO TUTUP AIB ORANG, INSYAALLAH ALLAH SWT AKAN TUTUP AIB KALIAN JUGA.




notakecik : orang Malaysia ni mudah melenting..mulut je suka bunyi..paling nampak, jadi ustaz n ustazah segera dan keyboard warrior..

16 comments:

  1. yelar sis..akk jadi kesian snagat dekat kiki tuh..
    mana dia nak letak muka dia kalau camgitu sangat penangan orang layan diakan??
    tapi kisah ni betul2 jadi iktibar kat akak..
    peringatan utk diri sndiri jugak tuh supaya sntiasa bersabar

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..dhla nk raya ni.. mau ramai yg dtg umah dia untuk hentam je..

      yup...sabar tu penting

      Delete
  2. tu la .... salah die dan salah org rajin benor cr info ...pastu sebar nk jd 1st ... konon terer ... mula tu mmg nk update juga pasal minah tu tp tak sampai hati waktu memula video tu keluar

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kak.. same case la mcm artis meninggal, nk jd 1st, rupenya org tu sht lg.. xyah la kak, kang sekali sebar dosa lak..huhuhu

      Delete
  3. semoga jd pengajaran buat semua..terlajak kata buruk padahnya...kesian dia sbb secara tak langsung dia dah memalukan diri dia..pastu dimalukan lagi dek pembaca2 cyber..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula kak.. mmg dia salah..tp truk sgt kena hentam..

      Delete
  4. pengajaran, teladan dan pedoman buat kita jugak supaya tak terburu-buru ambil tindakan yg tak munasabah...

    ReplyDelete
  5. Hurmm x terlibat mana2 kes.. so moral of the story.. Chillax bersama Kit Kat

    ReplyDelete
  6. pun tak tengok. dan tak nak tengok.

    ReplyDelete
  7. MAlaysians kita ni menakutkan la kan... memang style "joyah kecoh2 kat kampung" tu masih segar bugar la tapi level up sebab canggih beramai2 mengutuk mencaci. nasib kau la kiki ek nama dia... she got caught on video kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..so, jgn la buat silap ckit..cpt sgt tersebar..behave..

      Delete
  8. Assalamualaikum tina, hehe sy tak tengok pun video tu. haha malas nak amik tahu. cukup la sekadar baca komen orang share. hmm viral sungguh semalam kan sampai masuk tv.. macam2 hal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam.. bc komen pun seram tau..

      Delete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com