Jul 24, 2014

Shopping last minute

Assalamualaikum wbt..


Salam 26 Ramadhan..

cepatnya masa berlalu..dah hampir bertemu penghujung Ramadhan.. aku akui, Ramadhan kali ni sangat mencabar..batuk nonstop..breastfeed..lapar doploh kali ganda rasanya..

malam tadi baru berpeluang nak shopping baju raya untuk hero² aku.. terpaksa hangkut je dak Danish tu.. ingat helok je la dia dah selalu bawa jenjalan.. duk dalam stroller tu memang dia akan feeling sampaila tertidur.. tapi malam tadi nape tah Danish cranky semacam je.. mommy monster ni sabar je la..

anak beranak terjah Aeon Jusco Equine.. jauh pulak rasanya.. padahal Alamanda ada.. sebab ramai kata baju baby murah.. Sogo?? idak la nak pegi, meraung nanti.. kat Aeon tu, dapat la baju untuk Danish 3 pasang, seluar jeans, diapers.. tu pun dah merengek² dak kecik tu.. aiyooo,nape anak? biasa awak suka je.. baju ayahnya dapat 2 pasang, pastu kami menyerah kalah.. ye, Danish menang..  hemaknya tak dapat pape.. kesimpulannya, jangan shopping last minute, banyak saiz dah habis.. ni aku tujukan untuk diri aku sendiri..

peringatan, jangan shopping last minute sebab kompom saiz, warna, pattern atau seumpamanya yang korang nak tu kompom dah habis.. tepuk dahi ye..

apakah entry ini?? entahla..serabut sebenarnya.. batuk tak elok²..kesian Danish, tidur dia dah hadam dengan batuk mommy dia ni... cakap pasal tidur, skang Danish tidur nak menempel bawah ketiak.. syurga sangat nak oi!! mommy suka angatttt..


erkkk, ni bukan gambar shopping malam tadi.. saje tepek.. cap tu aku beli kengkonon anak dah besar, rupenye gedobok.. ok, anak bujang iols halusss je.. 



notakecik : lemau betul nak buat keje bila duk mengira hari nak balik kampung.. wuwuwu

19 comments:

  1. alala tomeynyee.... tema apa tahun ni? memang le ..aku hengat taun depan nak stat awal persiapan..taun ni rasa kelam kabut..tapi aku memang suka soping last minit..sebab suka nengok orang ramai dok soping hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah tema pepel..tp xtau la menjadi ke idak..hahaha.. kannn, tp hazab utk diri sendiri pun ada..

      Delete
  2. Baby akak pun halus je, itu pasal kena beli spare baju kurung lain hehe, nasib la umur dah setahun tapi pakai baju kurung saiz 6 bulan ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..okla kak, at least ada gak bju kurung..

      Delete
  3. comel je danish..
    macam akk dak Aish yg bt akk pikir ribu kali nak berbuka kat luar
    nak shoppink beria2..uhuk..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum tina. hahaha comelnya danish pakai cap. sheila baru nak ajar Adam tidur bawah ketiak ni. hahahaha risau kena hempap je bila tak sedor dah masuk alam mimpi indah. ahahhahaa sheila beli online je yanggg, nak bawa anak jalan macam kesian je... tak ready sebenarnya. ahhahaha ;p
    klik dove sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam sheila..smla, tkt terhempap gak, tu yg asek terjaga je.. hehe, danish ni dh biasa jalan..tp mlm td la dia cranky.. penat kot..

      Delete
  5. 2 bulan lagi cap tu sure boleh pakai..

    ReplyDelete
  6. bila breastfeed mmg cepat lapo.lagi2 la bulan pose ni kan... moga batuk cepat beransur baek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..menahan je la lapar dahaga ni..huhuhu.. aminnn..

      Delete
  7. oshkosh la kan... amboi anak teruna awak ni dah pandai bergaya, tapi takmo mama dia bergaya hehehee. SAma la dua hari lepas sajer I bawak the girls ke mall jalan2, asal I pegang jer belek baju, dia merengek. jalan jer dia diam.. heishhh cancel mama shopping sale tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oshkosh tiruan je ni..hahaha.. nk buat mcm mn, anak kite selfish, xkasi mak² dia perabih duit agaknya..

      Delete
  8. tahun pertama puasa dengan anak pertama memang biasanya mencabar lain macam.. lagi2 breast feed kan.. :) neway... comey nye danish.. nanti raya sama2 nak.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kak..menguji fizikal mental sgt.. kena positif je wlupun kenkadang ckit stress.. hehe, mekaseh..blh je, jom kak.. :)

      Delete
  9. Omeynye cap tu. xpe nnt besar sket blh pki

    Laaa nape x roger akk dah smpi jusco tu. blh dating

    ReplyDelete
  10. baju raya untuk keluarga dah settle sebelum puasa lagi..... malas nak g shopping bulan puasa, tak leh makan minum..penat.

    ReplyDelete
  11. comel nya baby.. topi mahal yooo..esok2 muat la kat kepala dia.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com