Aug 29, 2014

Jadila lelaki sejati

Assalamualaikum wbt..



Situasi masa tunggu lif.. 
Aku berdua je dengan Danish.. Danish macam biasala duk dalam stroller gabak+berat dia tu.. hemak duk tunggu lif.. Tinggg (tipu sangat sebab tak ada bunyi tu pun), lif dah sampai.. ada 4orang lelaki dalam tu, semua kuar dulu sebab ikut rules macam tu kan dan aku tunggu untuk masuk..

dah kosong..giliran aku masuk.. baru tolak stroller, pintu dah tutup, terus kena stroller.. terkejut anak aku, nasib baik sipiiii je.. aku cecepat undur dan tekan butang TURUN.. sambil tekan, sambil mulut aku bunyi..

"SORANG PUN TAK NAK TOLONG TAHAN PINTU, NAMA JE LELAKI...BONGOK!!" 

hambek ko sedas aku bagi..sambil jeling kat empat² ekor tu.. diorang cuma mampu sengih kerang busuk kat aku.. tak tau tanda diorg minta maaf atau malu.. dah tau pintu lif spesis gelojoh nak tutup, mohon tolong la tahankan pintu.. dah jelas hemak orang ni menyorong stroller nak masuk, bagila PERTOLONGAN sikit.. kalau ada orang yang nak masuk tak apala, terang² hemak orang dengan anak dia ni je.. 



memangla kalau lif tu kita dahulukan yang nak kuar..aku buat dah.. tapi yang kuar tu tolongla tahankan pintu.. takkan keje aku gak nak tahan pintu.. mana nak tolak stroller, mana nak tekan button.. lenkali aku malas nak baik ati, aku sondol je diorg pakai stroller.. lantak!!



notakecik : masa bos aku ada tak nak tanya..bos aku cuti sebok nak tanya.. grrrrrr

20 comments:

  1. sabar2..tp betullah xgentleman langsung diorg tu

    ReplyDelete
  2. ni pesen lif gelojoh jgk ni.. geram je kan... xak cepat² tutup pintu... tp mmg yg kat dalam tu salah jugak x tekan butang bukak je pintu tu.. kan senang, bukan susah pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat tulang semua tu..sakit hati je..

      Delete
  3. sabor je la..bukan susah pun tahan pintu...

    ReplyDelete
  4. Tapi Tinn akak yakin kalau awak sorang je sure dorang tahan pintu lif tu..hehe..takpe Danish nti jadi pelindung mommy ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..klu tu sy seram kak.. insyaAllah jd pelindung..

      Delete
  5. Assalamualaikum tina... perghhh sedas keluar. padan muka. bengong. takda ke rasa belas kasihan tengok hemak sorong anak dalam stroller? kalau sheila bagi berdas-das kot. hahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam sheila..waaa, sheila mmg ganas sbb berdas² bg..

      Delete
  6. Replies
    1. mmg pun..rs nk luku² je kepala diorg..

      Delete
  7. sabor sis sabor. Selalu je jumpa dgn org pentingkan diri ni grrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu xsabo akak dh sekeh diorg dh..hahaha..

      Delete
  8. tapi berani la u bagi terus sedas, memang patut pun. kalau I... diam jer kot, sambil menangis hiba di penjuru lift sambil peluk anak.. heheheh boleh? chill dear.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..menanges hiba tu.. jgn, nt kena buli tau..kekeke

      Delete
  9. hahaha terbaikk!!! jom terjah tips hari2 malam pertama -->>>http://awabeautycare.blogspot.com/

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com