Aug 28, 2014

Makin besar

Assalamualaikum wbt..

Akhirnya, habis jua GST training haku yang aku rasa langsung tak ada kaitan dengan skop keje aku.. wahhhh.. hari ni pulak macam semalam, tak cukup tidur.. Danish la ni.. ok, tak baik salahkan anak..

Anak dah 4bulan setengah dah..akalnya makin banyak.. makin bertambah sayang kat anak teruna aku tu.. dalam tempoh dari umur 3bulan nak menuju ke 4bulan ni, banyak perkembangan Danish yang aku nampak.. 3 bulan dah pandai meniarap dengan jayanya.. dah pandai pegang botol susu sendiri.. dah pandai minta dukung.. dah pandai gelak mengekek.. dah pandai buat muka poyo.. dah kenal mommy dan ayah.. dah pandai nanges kalau hantar ke taska.. dah pandai jerit kuat² tanda protes.. dah pandai makan guna sudu dan garfu (yang ni mommy dia pepandai bubuh, sila jangan percaya).. ok, pandai macam².. *entry penuh gambar, mohon jangan muntah ijau*

menggomol bantal polok sendirik.. kuat menggeget budak ni..


pening memikirkan masaelah negara kekdahnya.. dahla spesis kuku tajam, sekali menggaru, penuh calar kat kepala.. sero nok ikat tange tu..


see..see..konon macam dah besar.. pegang botol susu sendiri.. kalau time merajuk tak nak menyusu, ditepis²nya botol susu tu.. bagus sangat perangai anak bertuah ni ye..


hahhh, nengok ni..galok tehh ngekek dengan ayah.. kalau mommy agah, dia pandang sebelah mata je.. foine.. mommy klasifikasikan yang awak tak berminat dengan mommy..


gambar dari pengasuh.. niarap² pastu buat muka pelik bila ada kamera depan mata.. mata tu..mata tuuuu, tak payah nak besarkan sangat ye Danish.. sila abaikan kening berbedak tu, kalau kat taska memang mekap Danish tebal..wakakaka...


silang kaki adalah trademark beliau.. santai gitu.. dah macam kasanova mommy tengok kamu ni Danish.. 


mentido dengan mata tak rapat.. cer try senyum time Danish tido cenggini, kompom dia senyum semula.. dah macam acah² tido je mommy tengok sebab masih bagi respon kalau kite senyum.. hahaha.. kebijaksanaan dan kesusilaan..



muak tak?? muak tak?? dahhhh, aku tak tau nak cerita pasal apa..pasal anak je la mampu.. dulu pasal kucing, skang kucing tade, anak la jadi bahan.. satu lagi, tidur musti polok Danish.. lepas je tangan, menggagau Danish cari.. mujur la sorang, kalau kembar tak tau la acane.. moga jadi anak soleh ye Danish.. nanti mommy dengan ayah dah tua, dah tak larat nak jalan, dah rabun, dah ketar kaki tangan, dah nyanyuk, mohon Danish setia jaga mommy dan ayah.. jangan dilempar kami ke rumah orang tua ye.. 



notakecik : ada jamuan hari raya kat opis hari ni walaupun dah masuk 2 ZulQaidah.. reramai pakat pakai aidijuma.. ada pulak yang sentap.. ko dah kenapa?? hashtag akuyangpakaikoyang panas.. hashtag takpayahnaksentap.. hashtag macammacampulakbunyik.. hashtag naklempangboley??

17 comments:

  1. Assalamualaikum tina, comelnya danish ni. geram kita tengok. tak sabar nak jumpa awak Danish. nanti jadi bestfriend adam ye. hihiiii semalam baru ckp kat Adam, nanti besar jgn lupa jaga umi baba dia. hihihiii budak tu terkulat2 muka, macam paham je ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam sheila.. hehe, mekaseh kata danish comel.. yay, dh ada bf kekecik, sukaaaa.. ok, nt jd bf adam ye.. kakaka, blh kata selalu ckp mcm tu kt danish, dia besarkn mata je la..

      Delete
  2. Good job Danish...budak bijak sentiasa cari something yg membolehkan mommynya 'bekerja'..hehe..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha..good sgt ni kak sbb xleh tgk mami senang..

      Delete
  3. Gmbo bb kompem tak muak..akk rindunya bau bb bau syurga!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe..akak xmuak, tp tkt ada org lain muak.. btl tu kak, sedap sgt bau baby ni..

      Delete
  4. Comelya danish. Amboi dah makan pakai sudu hahahahahaha mommy kamu ni nak kena ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..saje bg gempak.. yela, org duk sebokkan hal dalam kain kite..

      Delete
  5. alaa comelnye danish..org kata budak tido mata xrapat, salunya budak tu cerdik !

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoh...yeke?? ok bagus.. hahaha.. mekaseh kata danish comel.. =) nt anak awk pun comel..semuaaa baby comel..akak pun comel..ehhh

      Delete
  6. alololo danish comey
    beso dah dia
    nape comey sgt ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. comey kannn..hehehe, perasan lak mak dia..
      beso dh kak..
      comey sbb ikut mommy dia, voley??

      Delete
  7. tlg citer pasal progress anak plis.. dont stop. hahaha.. boleh la letak dalam 'what to expect' untuk baby saya nanti.. hehehe... memang pakai panggilan mommy ke ngn Danish?

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh je, tp tkt org menyampah..hahaha.. yup, mmg pggl mommy.. amarekaaaa..kakaka

      Delete
  8. tina...dah lama saya tak jenguk sini, tup2 tina dah ada baby!
    ketinggalan sungguh

    ReplyDelete
  9. kuku dorang ni cepat tul panjang kan, si tipah ni tak sampai seminggu la kena potong, trademark kaki silang tu mmg style budak2 skang hahahaha. tapi danish nyer mata ni memang tak terlawan si tipah la, comel sangat mata besau gitu, walau bermekap tebal muahaha.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com