Aug 16, 2014

Meriahnya Dataran Putra

Assalamualaikum wbt..

Salam Sabtuday semua.. malam tadi bawa anak² jenjalan.. tak ada tempat lain yang terdekat dengan rumah selain Dataran Putra.. lebih kurang pas isya ke sana la kami.. yang aku tak pahamnya, si Danish petang tak tidur, dalam kete tak tidur..lagak macam orang besar nak "saturday night fever".. cerah molek biji mata..

sesungguhnya, dah berkurun aku tak lepak Dataran Putra waktu malam.. dedulu ada la neman husband keje kat sewa beskal, itupun siang hari.. rasa ajaib sungguh bila sampai tu.. dulu depa takat jual mende apa tah yang lastik ada lelampu.. skang siap ada sewa kereta menan, roller blade, skate board, skuter, beskal comel, men bubble, juai rojak buah, juai air..meriah uols.. dah rasa macam Eliz in Wonderland gittew..

jadi, bila dah terlalu banyak khidmat sewa tu, bersepah la bebudak main.. no safety yang penting.. berdesup² laju men benda alah tu semua.. maka, ramai la yang tersembam, terlanggar, tersondol, tertiarap, terjatuh segala..aku yang berjalan sambil menolak stroller anak pun ngeri seram je rasa.. takut kena langgar..

jalan² keliling dataran sambil tengok setiap "kedai".. ada satu tu jual mickey mouse nek beskal, duk pusing² je.. comel pulak aku tengok.. 





hah..nampak tak rakan² sekalian.. meriahnya.. aku gerammmm je nengok kete menan tu.. nak suh Danish naik, tecit lagi.. tunggula dah besar nanti.. grrrrrrrrr...


 "driver" Danish.. budak Danish akhirnya tewas jua.. tidur dalam dukungan pak long dia.. terus buh dalam stroller.. phewww.. 


feeling² pelancong amik gambar berlatarbelakangkan masjid.. padahal nak anta kat omak den.. saje kasi ilang rindu kat anak dan cucu dia.. Danish ni pulak tidur jap je.. nak balik tu mangun pulakkk.. macam tau je ayah datang amik n lepak mamak.. ayoooo


ok..sejujurnya pada aku tak la best mana sebab jadi sesak yang hamat.. dengan mat motornya yang bawa motor macam NATES.. kau tau tak tu masjid.. pastu dengan budak² yang main tanpa kawalan..berlanggar sana sini.. sedikit bahaya kalau ko nak bawa anak² kecik jalan kecuali ko bawa stroller macam aku.. sedikit selamat.. ehhh, pastu ada pulak sewa kereta kuda.. tak sempat amik gambar.. tak sure harga brape.. untuk engkorang yang sukakan suasana bingit, datang la lepak.. 


notakecik : semalam ramai sangat share gambar baby kena buang dalam longkang tu.. aku nanges tau tak.. dah la, jangan share lagi.. kesian la kat baby tu.. plsss

6 comments:

  1. Dah lama tak pegi Dataran malam2 cam gitu..dah crowded sgt..nk parking pun kdg tu susah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt crowded kak.. rs menyesal pun ada g sn..

      Delete
  2. Waa.. macam best.. nak pergi gak.. hujung benua :3

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum tina.. lebih kurang cam kat dataran merdeka ni. hihiii ...sian Danish, letih sangat tu sampai tertidur. gambar baby ? huwaaaa jgn post la. sedih gila kot hati hemak ni tgok T_____T"

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam sheila.. yela kot sbb xpernah lepak dtrn emrdeka..hehehe.. letih+ngantuk terhamat sangat.. kann, sedih gila tgk..tp ramai je yg share..

      Delete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com