Aug 8, 2014

Review stroller | Combi vs SCR

Assalamualaikum wbt..


tadi singgah blog cik puan Cujen,beliau ngah survey stroller..terfikir nak buat review sikit.. boleh?? untuk panduan kan..sebelum ni aku pun mencari, bila dah dapat, share la sikit..

Combi..aku ada..ni pun beli preloved punye.. nak beli hok baru?? setakat ni aku tak nampak kat mana² mall yang ada stroller brand Combi ni..


SUPER LIGHT WEIGHT COMBI WELL FLAT trifold strollerSUPER LIGHT WEIGHT COMBI WELL FLAT trifold stroller
sumber : bazariaonline

tuan punye badan, pinjam gambo ye.. ok, ni la rupe stroller aku..siyes ringan.. senang lipat.. cer nengok, senang kan.. nak buka pun senang.. boleh berdiri sendiri sebab ada stand dia.. okla, puas hati sebab ringan sangat..rasanya 4kg je kot.. cumanya, bila budak Danish dah makin melasak, besar, sebok nak mengiring, aku macam rasa stroller tak berapa muat.. 
ni masa Danish umur 2bulan lebih..masih ok lagi, belum melasak.. skang, nah kaki atas penghadang tu.. pastu sebok nak bergolek dalam stroller.. grrr.. pastu kurang best sebab aku tak leh facing dia.. cuma intai thru tingkap je.. tak puas kot sebab tak boleh tengok Danish buat apa.. eh lupa lak..boleh baringkan ye, so tak ada masalah kalau baby tidur..


pastu laki bini duk terasa nak beli yang besar sikit..yang nampak gagah giteww..SCR je la yang aku usha.. bajet beb..bajet.. wakaka.. yang hubby kenan SCR10, aku kenan SCR9.. tapi, aku yang menang.. sebabnya, terjebak dengan review dak Sheila.. wakaka.. gigihla ke aeon jusco tu.. 
sheila shahfiekry
psst Sheila, pinjam gambor, malas nk edit..kekeke..

waaaa..gembira hemak dapat belikan Danish kereta baru.. kelebihan SCR9 ni, boleh buat bucket.. anak golek² dalam tu.. aku macam tak sampai hati nak buckle up belt tu..kekeke.. siap boleh enjut² kengkonon macam buai, sedap lak Danish tidur dalam tu.. mahap tak ada gambo, tak sempat enterprame.. aku punye sebijik kat gambor tu la..tanya ada kaler lain ke tak, promoter kata tak ada.. habis ngape Sheila dapat kaler merah tu?? main² kerja hah!! oh ye, SCR9 boleh parents facing.. so, boleh agah² Danish..dia pun boleh la nengok hemak dan apak dia..

cume satu tu la..susah nak lipat, berat.. so skang ada dua stroller.. ringan ada, berat pun ada.. dedua best.. dedua ada kelebihan dan kekurangan.. bergantung pada korang la.. kalau banyak duit, beli la Quinny ke, Santa Barbara ke, Nuna Pepp ke, Cosatto ke, City Versa ke.. pape je la, korang survey la sendiri..

kesimpulannya, Combi ni sangat ringan dan flexible..kalau SCR lak, besar tapi berat.. sesuai untuk anak korang yang dah besar la..


happy survey and happy shopping uols..


notakecik : makan banyak...mata jadi kelayuan

23 comments:

  1. assalamualaikum mommy tinaaaaa. waaa bestnya danish ada dua stroller. jeles adam tau. hihiiii beli warna grey e? jj mana? adoiii kita kenan hok grey ni dpt hok merah pula. tukar stroller la jummm? jihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam sheila.. hehehe..jgn jeles adam, sila minta umi belikan kereta lak ye.. jj equine, kata merah xde.. kekeke,kalerfur stroller ni

      Delete
  2. kami pun perang stroller jugak baru ni, sebab yang chicco jj punya dulu elok lagi cuma tempat letak kaki jer tanggal, so I taknak la beli baru.. tapi bapak dia pulak cakap tak best la tak beli baru, kesian dak tipah... so ok la... beli la sebijik yang kaler itam tu, besar dan berat, tapi ok la nnt boleh buang baby basket tu pakai gaya biasa, tapi i so dar still prefer chicco jj tu sebab satu tangan pun boleh lipat menda alah tu, plus kami ni still nak kena usung turun naik tangga ke tingkat satu untuk lift nya. so I takat pergi dekat2 tak guna stroller, pakai kantung galas tu jer lagi senang. eh dah jadi review plak komen I ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbnrnya suke lg yg ringan kan..senang nk hangkut.. kantung galas tu danish xleh trima lak.. grrr..

      Delete
  3. combi tu ade kat alamanda tu .. modernmum ke hape tah ...
    ai beli buggy je .... yg besar2 ni tak muat keta ngan tak larat angkut

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOL, ada ke kak..pernah merayau kt situ, xpasan lak.. cis..

      Delete
  4. Ank dah ramai mmg jarang bawak stroller. Biasanya angkut buggy je. Jimat space. Berat pun ye gak nk angkut masuk kereta klu sorang2. X larat.. Sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..nt ckit ms lg sy beli buggy gak..

      Delete
  5. memang saya tengah survey stroller kak..hehe..thanksss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmm..mcm ada sesuatu je.. ke akak yg lmbt

      Delete
  6. Bestnyer ada dua stroller..najlaa pon ada dua. Satu sweet cherry akanya punya dulu yg allignmt dh lari n beli lain ferrari merah halford tu. Tp kn now dia gigih nk berdiri kt atas tu instead duduk. Oh no! Nk beli brand combi yg ada galang dpn tu mcm tkut nnt mmg cfm dua x nk duk kan naya..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..dh melasak tu kak.. sy ni pun xtau Danish blh bertahan duk dlm stroller smpi bila

      Delete
  7. eh awak punya combi takleh revesible handle ke? sbb tgk brand combi ni banyak yg boleh reversible handle.. combi ni ade showroom sendiri kat sunway pyramid.. tp blom penah pegi lagi... tadi survey2 kat mudah ade org nak jual combi urban walker..murah gak la..esok baru nak pegi tgk hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni yg xleh, ada je yg boleh..hehehe.. jauh pulekk nk g sn..kekeke..

      Delete
  8. assalamualaikum,dan selamat hari raya..amboi sempoi blog tuan empunya blog ni..harap keadaan blog ;-) saja mai blogwalking ja dari blog MiaLiana ;-)

    ReplyDelete
  9. tina cari yg ringan dan senang nak handle...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh terbeli yg berat, bru jumpa yg ringan n senang handle, brand yuyu baby ke baby yuyu mcm tula...

      Delete
  10. sepanjang ngan qaleef..akak pernah beli 3 stroller.. yang fes tu berat.. dan makan space..jadi akak jual.. yang 2nd akak beli bentuk payung jer.. memang senang ringan dan mudah nak hangkut gi mana2.. tapi tak ley baring kan nak tido.. jadi akak beli lagi satu pon ringan gila dan kecik..heheh.. akak memang suka yang kecik2... senang nak hangkut..paling penting yang ke tiga ni boleh baring duduk giteeww.. dah ada dua..akak letak dalam setiap kereta..agagaga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..untungla qaleef kan.. sy ni kete penuh stroller anak je sbb dedua buh dlm kete..

      Delete
  11. stroller anak saya brand mamalove... nak duduk boleh, nak baring pun boleh. tapi berat nak mampuihhh..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..ni pun ada ckit rs menyesal beli yg berat..

      Delete
  12. suka brgan scr walaupun berat berbalo² tahan lasak.. tahan lama... sbb ank dulu dr stroller sampaikan walker semua scr ada lg sampai skrg bg kat sepupu dia.. mmg sesuai utk bdk badan besar, tp kalau danish comel lg elok beli yg ringan mommy tina dia yg comel pun senang nak hangkut kikikikiki

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com