Aug 4, 2014

Salam Lebaran | Bertiga

Assalamualaikum wbt..

Rasa lemau gegila pas seminggu coti raya.. => ayat klise sangat

meriah aku nengok korang update cerita raya.. siap ada part² lagik.. engkorang tak bz ye masa raya? aku ni dah jadi hemak orang ke, masih bujang ke..biziiiii memanjang.. haihh la, beraya..beraya..beraya.. gitu je la selagi masih kat kampung.. meriah gak, tapi mengenangkan Danish masih kecik² cili padi, nak heret ke hulu ke hilir pun serba salah.. target harusla tak lebih 15 buah umah dalam masa sehari..

sebelum cuti hari tu iols tak sempat nak wish selamat hari raya.. so hari ni, di kesempatan ini..saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin.. pendek je, tapi cukup kann..

ootd Danish raya pertama.. baju melayu pepel tanpa sampin.. lipat² tu wajib ye sebab Danish baka hemak, rendang giteww.. wakaka.. bertahan untuk beberapa jam je, kendian tukar baju tanpa lengan bagi berangin sikit ketiak..

anak beranak.. apak, hemak, anak..payah betul dak Danish nak helok masa snap gambar.. sebok sangat 
dengan kambing dia tu.. grrrr.. baru pasan, sama lak tema dengan cat dinding umah.. wakaka


family besar aku.. akak aku salah masuk gambar lak.. hahahah.. tuleh pak uda, tapi pak udanya tade.. sebagai bukti, korang tengok Danish tu, cantekkk sangat perangai..

ootd dua beranak untuk raya kedua.. berbaju melayu sekali lagi dan bertahan sampai habis beraya, tak panas sebab masa tu hujan.. wakaka.. cranky tu biasala..

ok, sekian saje mommy monster Danish ni cerita pasal raya, tapi macam kosong je isinya.. so, sape nak jemput kami datang beraya, silala jemput ye.. bhahahaha..

apa pun, raya kali ni sangat mencabar.. Danish baru 3bulan, dah usung ke sana ke mari beraya.. dengan panas teriknya.. dengan Danish yang tak biasa dengan suasana hingar.. mercun, meriam segala bagai.. asek² kena dukung sampai dia letih.. belum kena gomol lagi.. aku sendiri yang tengok jadi rimas.. pastu depa pandai, Danish nanges mengamuk, pass kat aku.. sabar je la.. satu lagi, kalau rumah tu bertangga, aku surrender nak naik.. terkehel kaki ni..


notakecik : mana nak cari ketupat palas ni??

33 comments:

  1. Replies
    1. hehe..nmpk mcm seronok, tp tak pun..

      Delete
  2. Assalamualaikum tina. haha samalah kita. Adam baru 2 bulan dah beraya sakan. part kena gomol tu memang tak tertahan bila adam nangis, semua lari berterabur tinggal kita je dengan adam.. sadis sungguh. hahaha apapepun raya tahun ni meriah kan. ehh warna purple sama dengan adam ler danish ni. heheheee~~~

    selamat hari raya aidilfitri buat tina sekeluarga. mohon maaf sekiranya ada salah silap saya yeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sheila.. hahaha..sgt sadis kan.. tula, hri tu lg dh perasan sm kaler.. kekeke..


      selamat hari raya sheila.. sm la, mnta maaf gak klu ada salah n silap..

      Delete
  3. Takpe sis..
    Ajar je bg kental sikit danish..
    Hehe..
    Sng sis nti klu nk g memana..

    Selamat hari raya sis..
    Danish comel mcn mak dia jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula..mmg bw je g memana even tau dia sgt cranky..pastu suke bw dia jenjalan, kenal dunia luar..hahaha

      selamat hari raya kak..huhuhu..mekasehhh..

      Delete
  4. Tomeinya pakai baju melayu. Mesti danish banyak dapat duit raya kan.

    Tina, meh lah datang umah ☺☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha..blh la kak buat saham..

      btl ke kak..nt sy terjah ye, insyaAllah...

      Delete
  5. Replies
    1. hehehe..pasan taun ni ramai kaler pepel..

      Delete
  6. Assalamualaikum.. selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  7. selamat hari raya tina ... aloh² comelnya danish kemahin dgn baju melayunya lagi ... tuala di bahu dn ditgn itu biasa buat anak punya ibu².. dah menangis tu mmg ibu lah yg kena pass balikkan...

    adehh kita pun tercari² ketupat daun palas ni.. raya tahun ni tak merasa langsung makan .. xde sedara mara buat huhuhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hri raya masya.. hahaha..dh mcm kain lap lak bw ke hulu ke hilir..


      tau xpe..pas raya bru cri..

      Delete
  8. Selamat hari raya kak.. saya pun pakai purple tahun nie hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya awak.. sep, sama la kite ye.. :)

      Delete
  9. hahahaha sedondon ngan cat dinding lagi tu. haaaa kan depa2 ni suka betul ngan budak2 kecik kan, digomol gomol sampai melalak budak tu pastu pandai bgi kat mak dia, dah tau sangat dah. hehehehe

    selamat hari raya lagi skali la yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..rsnya taun lepas pun sm dgn cat gak..wakakaka.. normal la kan.. hemak tukang pujuk..


      Delete
  10. ketupat palas kena pi kedah la ... ai tak reti buat .. hihi

    ok la tu dpt jugak beraya ade baby...masyuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. alorrr, ingat akak reti buat..


      hahaha..masyukk tu yg penting..

      Delete
  11. selamat hari raya tina.. amboi tinggi beno KPI ko tina 15 rumah sehari.. kalau cikda mesti dah pengsan.

    maaf zahir batin ye andai ada terkasar bahasa sepanjang kita kena di alam maya nih.. lama cikda menyepi sampai danish dah beso dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya cikda.. hahaha..target kena lebih..


      hehehe..lenkali jgn lelama sepi..nt rindu tau..selamat hari raya, maaf zahir batin..

      Delete
  12. haaaa... baru puas tengok dak tecit ni pakai baju melayu... hehehe.. geram tau tengok budak2 montel pakai baju melayu camni... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..kan.. ms gini comel..dh besar nt comot.. erkk..

      Delete
  13. budak budak gitu le...susah nak posing elok2 time amik gambar

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe..lg satu, sbb diorg xpaham apa itu erti posing..

      Delete
  14. awk kecik saja rupanya.. hehe..
    terima kasih. belum try lagi idea Tina tu. tapi, nak simbah kat dinding toilet tu, sesuai juga ya guna garam?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha..kecik ketot ni kak ha..

      nt cer try test ye kak..

      Delete
  15. comelnya Danish pakai baju melayu kuning tu..kena gomol tu mmg lumrah la..naknya kalau dia je babay kat rumah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel mcm mami dia kan..kekeke.. tu la kak, kesian pun ada tgk..

      Delete
  16. selamat hari raya kak !
    omeynye danish. kasi peluk cium kat danish 1 dari kite ea. hehee

    ReplyDelete
  17. Meriahnyer raya..belum terlambat Diana ucapkan Selamat Hari Raya dan maaf zahir batin..

    ReplyDelete
  18. wah, Danish sekeluarga pn theme purple lah.. hehe.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com