Aug 19, 2014

Wilayah semakin mengecil

Assalamualaikum wbt..

Sekarang Danish tidur makin buas.. baru 4bulan kot.. malam dah tentunya tak mo tidur dalam buai.. dulu, biasanya tidurkan kat buai.. dah lena baru angkat dia.. skang kalau masukkan dalam buai, dia punye protes tu kemahennn.. mula nak mengiring, meniarap, pastu buat muka seposen.. tak pun, mengiring, tangan gentel kain buai tu.. feeling merajuk tahap sailormoon..

gini la lebih kurang rupa budak protes tak nak tidur..hemak pasrah..


skang tidur dengan kami.. tapi memang dari dulu pun tidur dengan kami.. aku tak senang hati kalau anak tak ada kat sebelah.. suka yang hamat kalau dia duk bawah ketiak aku.. tapi bila tidur dengan hemak apak, kemahen danish nak menguasai.. mommy is sad hokey.. space mommy makin kecikkkk sangat..


rasanya Danish tidur gaya no.1..bezanya ke bawah sikit..kaki tak la menendang apaknya.. space apaknya makin luas, space hemaknya makin tecittt..kendian, mengiring.. gaya no.3 tu, aku suka tengok sebab dulu aku suka buat macam ni atas katil.. wakaka..

ni dah macam hape dah.. suka menyelit ke hemak beliau..


satu lagi..akan mengiring ke hemakkkkk je.. ke apak tak mo pulak.. kalau setakat mengiring, mommy tak kisah, ni makin lama makin minta mommy tepi sikit...tepi sikit..tepi sikit...

satu lagi, mommy kena tidur mengadap dia je..peluk dia je.. mengiring arah lain, mula la mengamuk.. va..va..va.. pandai ye kamu skang.. 

ehh, hari Danish ada kawan baru kat taska..kalau sebelum ni dia sorang je baby, hari ni datang lagi sorang.. bagusla, tak ada la manja sangat.. maklumla, semua tumpukan perhatian kat dia.. datang bersambut.. balik lak bergilir² yang cium peluk dia.. untunglaaa ramai yang sayang..



notakecik : mengharap keajaiban.. ^_^

31 comments:

  1. dia dah mula melasak ... nak meniarap agaknya sampaikan tdo kemahin lena mengiring mcm tu...

    ReplyDelete
  2. haloh haloh chumelnyeee lahai..gambo yg second last tuh tingat qisya..mmg baby2 suke tido gitu nyeah..chumel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknya la..maybe selesa mcm tu kot..

      Delete
  3. Assalamualaikum tina, samalah dengan Adam. petang tdo buai dengan pengasuh. malam macam takmau. letak tdo setilam dengan kami, kejap je hanyut. ahhaha pastu mak bapak tdo meringkuk macam udang kena masak. ahhahahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam sheila.. hahaha..anak lbh menguasai.. blm bsr lg tu.. atoyai...

      Delete
  4. assalamualikum.. 1st time jejak sini. Bambamnya anak gram...anak saya stakat ni dah beransur ok lah time tido n mood nak tido die cuma kadang2 over xnak tido sygkan main dari tido

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam..trm ksh sudi dtg cni.. sm je la dgn anak sy ni.. dia punye tahan mata smpi merah²..

      Delete
  5. hahaha..nak perhatian mama dia la tu..

    ReplyDelete
  6. Singgah dari segmen url blog kak mia.
    Jom singgah blog mommy Irra => irrayyan.com

    ReplyDelete
  7. Akk ni lagi lah tina. Tido ngan anak² yg 3 orang tu. Termasuk apaknya. Silalah bayangkan posisi memasing...ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..msti semua mengecilkn bdn kan..

      Delete
  8. makin buas... klu tido atas katil kena extra alert... takut bergolek jatuh ke lantai... baby aina pernah jatuh sekali dulu dan ajaibnya dia tak menangis. Alhamdulillah takde apa apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, btl tu.. klu nk tggl, sesiap pasang tembok bantal.. bahaya klu jtuh katil ni.. alhamdulillah baby aina xde pape ye..

      Delete
  9. kat mami die nenen mesti cari mami ...
    aku lagi suka anak2 himpit aku ... rsa cam dihargai je ...sbb diorg pulun nk himpit mama .. wlupun time bgn tido sakit bdn tak leh pusing kiri kanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak, sbb tu cri mami.. btl kak, rs seronok sgt.. lg la klu anak peluk kite.. wuwuwu

      Delete
  10. hehe mmg anak kecik kita tido kena peluk dia saje, kurang la peratusan nak kena peluk ngan somi ya hehe

    ReplyDelete
  11. Singgah dari segmen "Senarai URL blog Mia Liana

    jemput singgah blog Wawa - KLIK

    ReplyDelete
  12. wah...kemain lentok lagi danish..bagila dia satu katil..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe..klu bg satu katil, xdpt peluk dia lak

      Delete
  13. KAmi sekarang dah pelan2 tendang Jelita keluar katil, dia dah boleh tidur sendiri tapi datang pulak si Tipah, kalau letak kat katil dia sejam dua jer tidurnya, tapi kat katil kami... sampai esokpagi baru bangun, sebelah emak tu dia sorang2 mak pak kena kongsi sebelah yang cenonet tu. pastu bila I komplen pasal anak2 ni, bapak dia cakap now u know how i feel sleeping with u uwaaaagh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaa..kasar bunyi, tendang ehhh..hahaha.. agaknya baby mmg mcm tu, suka bau badan hemak dia ni.. ahaha,skang dh tau nas tdr ganas rupenya..

      Delete
  14. Hehehe..sm dh gaya ng azwa..gtu juga...amboi2 kawasan die lagi lebih dr kita ni kan..hehe..mak n ayah tdo sempit2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpela, mak pak mengalah..jnji anak xnanges kann..hehehe

      Delete
  15. heheheh..tu memang biasa tu... akak dulu nak setahun lebih macam tu..makin lama makin dasat..sampai laki kene tidur bawah sebab tak tahan anak makin lasak tidur kaki naik ke muka.. huhu..last2 hadiah besday 2 tahun akak beli katil letak sbelah..puas hati akak...ngeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..dasat sungguh dh tu.. nt la, dh umur setahun lebih bru nk belikan katil..kekeke

      Delete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com