Sep 22, 2014

Aku ada kau tak ada

Assalamualaikum wbt..


hari ni Danish tak mo pegi kat pengasuh.. kemain peluk mommy.. anyonyonyo.. mengada sangat!!! mahap, tercerita pasal anak.. 

hati orang ni kan adalah yang paling susah untuk dijangka.. kadang² luaran nampak elok.. nampak ok.. boleh gurau sendaloka bersama singer.. tapi HAKIKATNYA TIDAK.. phewww.. 

kadang seboleh mungkin kite ni jaga pertuturan dan perbuatan dengan harapan tak akan menyakitkan hati dan perasaan pihak lain, tapi siapala kite.. pada kita, kita dah buat sesempurna mungkin.. tapi tidak pada orang tu.. 

iri hati..dengki..hasad.. kadang² kita tak ada niat apa².. tapi bila orang lain suka ambil terlalu berat akan sesuatu tu, jadila lain.. tak semua orang akan fikir positif.. ada jugak orang akan suka pandang dan fikir negatif dulu.. sebab tu akan timbul buruk sangka..

macam aku la..tetibe ada orang parking kereta bebetul depan pagar rumah aku padahal kami nak masuk.. terus membebel dalam hati.. padahal orang tu tumpang sekejap je..

tajuk tu macam tak ada kaitan je..wakakaka.. 

sembang pagi isnin..warm up dulu..



notakecik : bos tade..jyeah!!

3 comments:

  1. aku dulu ade sorg kawan baik cam tu ... tp tatahan la sbb kite je nk jg hati die .. tp xjg pun hati die ... so goodbye ..skrg jumpa pun aku buat2 tak nampak ... har har har

    ReplyDelete
  2. Memahami sgt situasi tuh..sbb skang nie tgh berdpn dgn manusia2 yg asyik la duk nak mencarik salah org..haihhhh..

    ReplyDelete
  3. kalau nak parking depan pagar rumah, mesti terpaksa ambil ruang depan rumah jiran sebab nak masuk betul-betul. tapi bila dah park, mmg tak sentuh dpn pagar jiran. cumanya, kadang2 jiran suka parking motornya depan rumah dan terasa susah nak masuk parking sebab padahal tak reti masuk direct.. hehe..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com