Sep 4, 2014

Anak bujang

Assalamualaikum wbt..

phewww..akhirnya boleh update blog dengan senang hati..inventory dah habis, maka masa untuk goyang punggung kaki..

Nak cakap pasal anak bujang.. well, bila ada yang komen suh keep menulis tentang progress anak aku, terkinja² aku suka.. bhahaha..

anak aku nak masuk 5bulan.. tapi badan dia dah tegap, kuat, macam dah setahun.. aku seorang emak yang gelojoh..masa belum masuk 2bulan, aku dah "paksa" Danish mengiring.. boleh kata tiap hari aku ajar dia mengiring.. Danish lak bagus, pasrah akan kehendak mommy dia.. sudahnya 3bulan dah pandai meniarap.. skang dah mula angkat² bontot macam nak merangkak, tapi sudahnya mengundur ke belakang..wakaka..

hari tu aku "paksa" Danish duduk tanpa aku pegang..tapi aku sendal bantal kanan kiri.. see, penderaan ke atas anak kann..tapi harap maklum, Danish tak rasa ia membebankan.. dia suka.. pantang kalau dibaringkan, dia nanges macam kena lempang.. bila aku cuba hulur tangan, dia akan cepat grab dan cuba untuk bangun dari pembaringan dan duduk.. memang usaha kuat sangat.. berbaloi sangat usaha Danish tu..

"fokus mommy..fokus.. bantal ni lebih menarik dari mommy"



 menjadi gak keterpaksaan untuk duduk tu.. dan Danish lebih tertarik pada tv berbanding mommy.. booo mommy.. see, kena sendal dengan bantal kat kanan dan kiri untuk duduk helok.. xpela, janji awak boleh duduk sikit².. tazabar nak tengok Danish duduk, merangkak, tatih..


bosan lagi dengan mommy.. asek nak snap gambar je la..


tetibe selit gambar ni.. ootd Danish hari tu selepas memperagakan cap dan kasut baru (gambar sebelum) hasil paksaan mommy padahal masa untuk tidur..wakaka.. geng Danish adalah awek je, tu pun tak beramah mesra, takut berubah jadi gegirl tau playboy je nanti..


nak habiskan entry meraban ni pun amik masa... hukhuk..



notakecik : kadang hati tak terniat nak cakap macam tu..tapi tak tahan nak simpan, tercakap gak..rimas

17 comments:

  1. bukan sbb danish suka, tp sbb mmg dia redhooo je dgn apa yg mak dia buat, hehe.. nak cakap tak reti, nak kasi 'hint' kat maknya dia tak pandai lagi.. apa bleh buat? layankan aje la ye danish, hehe...
    hati2, tulang danish tak kuat lg nak duduk tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..skang kena redho..dh dpt kaki, akan ditolak maknya ni..wakaka..

      mmg xbrani sgt nk dudukkn dia sbnrnya..eheheh

      Delete
  2. geramnya tengok Danish...nak cium cium je rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh, blh je cium..maila umah akak.. :)

      Delete
  3. Comel danish..membesar dgn sihat ye danish cayang

    ReplyDelete
  4. mommy ni tak sporting lah..bagi la danish can sikit lepak dgn gegirl tu..hehe

    ReplyDelete
  5. geram tgk Danish pakai topi tu... otomatik tersenyum

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe..nmpk muka dia kelakar kan..

      Delete
  6. Comeynya danish...miss sgt2 masa anak2 sebaya danish ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.. yg skang pun sy dh rindu ms dia merah lg..huhuhu

      Delete
  7. Replies
    1. ehehe..mekaseh kak..bila la nk dpt jumpa akak ni kan..

      Delete
  8. Replies
    1. tula..mcm bru semalam bersalinkan dia..

      Delete
  9. omeyynya diaaa...siap pakai topi tuh! hehe

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com