Sep 20, 2014

Danish setia dengan Drypers

Assalamualaikum wbt...

sebelum mula, nak kabor awal², ni bukan iklan mahupun segmen tajaan ye.. cuma pendapat dari seorang hemak..satu lagi bukan nak kondem ye.. 

semalam aku cuba diapers yang dapat free dari hospital dan yang kawan bagi.. ada dua.. mamy poko pants dengan huggies yang kaler biru tu.. 


memula pagi tu pakaikan mamy poko pants.. oh my, sekejap je pakai.. tak sure berapa kali Danish membuang air kecik, dah banjir tahap berbahaya.. bocor dan habis basah baju dia.. huhuhu.. ni yang jenis pants tau.. terus aku reject.. mungkin Danish jenis yang membuang banyak, so tak sesuai untuk dia..mahap mamy poko.. 

pastu aku try pulak huggies.. ok tu ok..cuma bahagian pinggang tu macam tak menutupi penuh.. adala sikit bocor.. ke Danish ni kuat kencing.. entahla.. cuma siyesli aku rasa macam tak beri keselesaan kat Danish esp bahagian pinggang yang macam kurang kemas.. mahap juga kepada huggies..

mahap gambar tak berapa senonoh.. memang nampak ok..bahagian pinggang tak dapat lak amik gambar, dah macam ulat beluncas tak duk diam..


sejak Danish lahir tu aku memang beli Drypers.. beli satu pek je dulu nak tengok condition kulit dia.. yela, ada babies yang ruam.. Alhamdulillah Danish ok je sepanjang 5bulan pakai Drypers tu.. so, dari saiz NB ke saiz S dan skang pakai saiz M.. totally selesa untuk Danish.. kecuali kalau Danish bebe.. dahla dia jenis tak duduk diam.. baru bebe dah ke baju seluar dia punya yayik.. miahahaha.. engko ni Danish, baby lain kalau bebe terus tak selesa, dia boleh ilekkk je main berguling bagai.. grrrrrr...

sedang mentido..salin pampers pun wat lek je tido.. engko ni tak ada perasaan ke Danish??

ok..berdasarkan eksperimen semalam..aku berpuas hati dengan Drypers.. dan mungkin akan terus setia dengannya.. jenama lain?? mungkin akan cuba gak..tapi nak yang sample sebab free.. wakakak.. yela, kalau tak elok kang bazir je beli banyak²..aku kan kedekut.. LOL

okbye..selamat bercuti... *aku keje*

4 comments:

  1. assalamualaikum tina. adam pun suka drypers. penyerapan dia best kecuali part yeyak. maybe sebab baby kita yeyak cair kan. kalau da ketul2 mesti ok kot. hehehe love drypers ~~~

    ReplyDelete
  2. kena try n error kan....dats means danish ngam ngan drypers...hihi

    ReplyDelete
  3. imanlily pon dr kecik pkai pempes ni..yey!!
    penah gak aku try huggies bru tu tp pant la..die bocor ikut tepi peha..maybe sbb peha imanlily slim kot. hahaha

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com