Sep 26, 2014

Dukung | Babywearing

Assalamualaikum wbt..

Salam Jumaat..dan yay!!! ayah Danish dah selamat sampai malam tadi.. kemahen lena budak botak tu tidur sampai tak nak bangun bila kejutkan nak anta g taska.. hamboihhh.. 

ok..ni bukan cerita pasal buah dukung..tapi macam mana korang dukung baby korang.. maksud aku kalau korang kuar la.. guna baby carrier yang macam mana.. kat sini aku ada listkan yang mana dalam wishlist aku.. yela, anak bujang tu skang susah betul kalau letak dalam stroller.. kadang² stroller jadi troli.. sesekali kena dukung dia.. phewww..

ErgoBaby - yang ni duuuuulu aku berkenan.. siap nak beli even yang fake ponnn.. cantik satu, macam best pun ye gak.. tapi sekali ada nampak ada parents ni dukung anak guna ergo ni, macam kesian pulak dekat anak.. ok..ok.. bukan, sebenarnya mengenangkan kami suami isteri kategori tak berapa tinggi, jadi tak sesuai.. 

boba wrap - macam ketat dalam dakapan pulak aku tengok.. dahla Danish mula melasak.. kalau kepala tu boleh pusing 360 darjah, Danish dah buat dah.. hurmmm, macam tak sesuai..
boba 3g/4g -yang ni aku berkenan gile².. lagi² part yang dukung kat belakang tu, macam homey je.. tapi ngah fikirkan nak ke Danish duk dalam ni..

ring sling - yang ni pun sama.. gila suka sebab pernah try masa raya, kemahennn Danish siap tidur.. tapi bukan ring sling la, just guna kain batik lepas tu je.. lebih kurang je kan.. aku ngah order ring dia ni, target nak jahit sendiri.. moga tercapai la hajat nak jahit sendiri..lagi jimat dan puas hati..

Doomagic Baby sling - ni pun boleh tahan best.. gantung je kat bahu.. kalau ring sling tu leceh sikit kot.,api still best.. baby sling ni sama je dengan ring sling, bezanya baby sling dah upgrade tanpa perlu korang belit²..haaa, macam tu la lebih kurang.. 

baby sling dan ring sling tu aku rasa tahap keselesaan lagi syiok kot.. yang lain tu kan kena kepak kaki.. masalah Danish skang ni, dia tak nak kangkang.. aku punyala beria masukkan dalam carrier, Danish kapit kaki sekapit²nya.. bagus betul.. satu lagi, aku ni rendah, bila Danish masuk dalam carrier, dah paras peha dah Danish tu..pffttt, huduh jadinya..

Sweet Cherry Baby Carrier for RM75
skang aku pakai ni.. try and error dan memang Danish TAK NAK LANGSUNG masuk dalam ni.. paling Danish benci adalah part kangkang kaki.. dia punya marah, seram mak engko ni..


cer korang kabor, korang lebih selesa guna yang mana.. ok..sebenarnya baaaaanyak lagi spesis baby carrier ni..tapi yang lain tak ada dalam senarai wishlist.. sebab lebih kurang je fungsinya.. tq in advance untuk korang punya pendapat dan pengalaman ye.. 

10 comments:

  1. dulu kenan kat boba. tapi mcm lagi kenan kat iangle bila dah survey dan try d kedai.

    nina guna hipseater. heee. anak nina boleh ngam dengan bendelah ni. masuk dalam ni memang tak buat hal. layaannn jea sampai tidur. seat dia sesuai utk baby. ada ciri2 keselamatan. heeee

    http://danishninaaz.blogspot.com/2014/08/baby-wearing-review-i-angle-hip-seat.html

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum tina.. sheila pun dok cari yang mana satu sesuai dengan diri. sebab susah la nak dukung. kalau g beli barang dapur. haha nak angkut stroller macam tak sesuai je kat kedai runcit je pun. wakakakaaa

    ReplyDelete
  3. Salam jumaat yer ! dulu2 xde benda2 cenggini, skang mcm2 hehehe

    ReplyDelete
  4. Skrg bnyk pilihan, so pilih je yg mane2 kuikuikui ... Janji selesa nak dukung ... Mcm kt org pesen dukung manual guna tgn pftttt mmg penat.

    ReplyDelete
  5. banyak kat pasaran skang ni.. memang berguna.

    ReplyDelete
  6. Ai guna egrobaby alhamdulliah ok jer...easy to use plus best nk Jln kt tmpt sesak gituew...penting apa pun beli hat ori na..byk case baby jatuh sebab guna fake.

    ReplyDelete
  7. Mcm2 kan yg ada sekrang..cik mah skrng pkai yg hip seat n ringsling...ring sling t klasik rasa tp best..

    ReplyDelete
  8. aina tak pernah guna benda ni...ayahnya tak confident nak pakai, asyik fikir talinya tak kuat je..hehehe...last2 dukung atau duk dalam stroller je bila keluar.

    ReplyDelete
  9. Aku pkai yg murah mcm yg last tu.. tp sekejp je pkai. Beli pun dia dh besar..
    Yg last tu sesuai utk bby besar. Yg wrap ketak2 tu sesuai bby br lahir.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com