Sep 9, 2014

Jalan-jalan petang

Assalamualaikum wbt..

Lega sikit dapat buat entry kontot pasal tu dan mahap, tak leh komennn..kekeke..

Hari Ahad tu bawa Danish jenjalan kekdahnya.. tapi bukan jauh pun, taman area umah je.. aku ni puasla fikir ngape Danish merengek je.. kena tinggal dengan ayah dia satu hal, ngantuk satu hal..lagi satu hal tak tahu nape.. anak buah aku lak rajin, duk jejerit bagi salam rupanya dah ada kat depan umah.. lenkali kena buh loceng la.. pffttt..

Padahal Danish tidur dah..kakak-kakak Danish mai, bulat la bijik mata dia.. sudahnya, hangkut stroller dari stor, menyorong la ke taman.. hah, baru diam..hemak engko ni tak paham Danish, lenkali cakap la terang².. 

time ni berebut dengan aku nak tolak stroller..bukan aku tak bagi, tapi kereta kat sini spesis tak ada brek, takut la diorg ni lajak² tolak..huhuhu.. dan masa ni, Danish terus diam.. so kehendak Danish adalah nak jenjalan.. biasanya bawa nek motor.. ayah keje, so tak ada la round taman merempit..


jumpa Mama kat taman sudahhh..mama tu akak aku, panggil Mama instead of Mak Long... duduk satu taman je, senang la kalau pape.. tapi Danish macam biasala, buat muka poyo..

masih lagi poyo..aku pun tak paham peel Danish ni.. susah betul nak senyum.. Grrrrr

ni saja je sakat Danish.. geram sebab duk tarik² tudung hemak dia..siap buat lap air liur.. mommy buka tudung pastu sarung kat Danish.. baru tau erti penyesalan.. gambar ni tak ada kaitan dengan tajuk

Anak ni..kalau dah dibiasakan dengan sesuatu yang seronok, memang dia jadi mengada.. macam Danish la.. boleh kata tetiap petang round taman nek motor.. berdukung dulu usha jiran sebelah.. bila tak dapat, macam tak lengkap hidup Danish.. 



notakecik : kadang² bosan dengan life sendiri dan lebih suka tgk life org lain.. hurmm.. tak boleh la kan.. aku bersyukur, Alhamdulillah... Allah swt dah tulis.. =)

24 comments:

  1. Betul tu..setiapa org lain perjalanan hidupnya Tinn..ada kebahagiaan dan hikmah yang tersendiri..mungkin susah skrg tapi sng kemudian..inshaaAllah kalau kita redha ..

    ReplyDelete
  2. comeynya dia dlm stroller tu.. amboi, dah pandai ya dia request jalan2 ptg.. hehe.. akak mmg taknampaklah langit ptg. dlm jem adalah. sbb smpi rumah mesti dah makin gelap sbb jem..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pandai dh kak..sikit hari lg xtau la pndai apa pulak ni.. hehehe, sm la kak.. ni hri minggu je la ada ms..

      Delete
  3. pandai dah danish jalan2 ye.

    *saya ada jual inai daun, berminat whatsapp ye no ada kt blog :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..bsr dh dik, pandai mcm²..


      nt akak wassap..mcm best je..

      Delete
  4. bulatnya danish nie....
    kita bersyukur lah dgn hidup kita sekarang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt gmbr nmpk bulat, sbnrnya idokla bulat pun..hehehe..

      btl tu..aminn..

      Delete
  5. tu la dah datang tadi tapi tuan umah takmo "buka pintu" hihihi. bebudak ni depa dah tau tunjuk kemahuan hahaha macma si Tipah pun dah tau timing I hantar jj ke kindie, pandai dah dia buka mata sengih2 gedik2 kaki minta nak ikut.
    Danish memang kulit cerah kan, tipah lagi gelap dari Danish ha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..malu nk buka pintu.. tipah nk anta akak kesayangan dia tu.. tu yg gedik jdnya..

      cerah xla cerah mn pun..kekeke

      Delete
  6. baby bole rileks sikit tgk keindahan alam.kita yang dewasa pun suka.hehe

    ReplyDelete
  7. Comel sgt danish..mata bolat sgt!!handsome ni dh beso sok

    ReplyDelete
  8. amboi danish..kemain suka jalan..hihi..

    ReplyDelete
  9. Seronok lah anak bujang ni pepetang berjalan. Dapat plak kakak2 ada melayan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak, seb bek ada kakak² dia tu..nk hrpkn mommy mmg x la..hahaha

      Delete
  10. danish bosanlah moomy dok terperap dalam rumah je ... nak tiub udara segar kat luar tu .. hihihihi

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com