Sep 8, 2014

Kerusi

Assalamualaikum wbt...


Seorang emak mendukung bayinya berkeliaran dalam shopping mall..terlupa nak bawa stroller, maka berdukung je la bayi itu.. kerana terlalu lenguh tangan, emak ini kendian melilau cari kerusi.. emak ini dah target kerusi kat satu tempat.. dengan lajunya jalan dengan harapan boleh duduk dan merehatkan minda tangan yang lenguh..

sampai je kat kerusi tu, ada 2 orang tua  dan seorang kanak-kanak duduk..sorang satu kerusi.. yang pakcik bersama cucu, dah penuh satu kerusi sebab cucu ngah baring.. yang makcik lak, duduk sorang dia tapi penuh satu kerusi.. di samping makcik tu adalah barang dia hasil shopping.. 

hemak mengeluh kuat mengenangkan nasib.. punyela lama berdiri depan makcik tu, dia bagi jeling je.. ingatkan nak alihkan barang² dia bagi hemak dukung baby ni duduk, tapi harammm.. lagi dipaut barang dia adala.. woii makcik, aku tak hadap la kat barang ko, ingat aku nak curi ke?? aku cuma nak duduk la.. 

ya Allah..prihatin betul orang Malaysia ni ye.. tolong dengan "mata" je.. bagus betul perangai, serupa israel.. ko tau tak sape sudahnya yang bagi duduk?? tuuuu, yang pakcik dengan cucu dia.. aku rasa nak cocok je bijik mata makcik ni.. dahla jeling aku, ko susun barang shopping ko memanjang kat kerusi, pastu buat muka kerek nak mam@#%#.. 

tapi masa aku preggy dulu pun macam ni, buat checkup kat klinik, kerusi penuh..yang bapak² teman isteri tu tak de langsung nampak mak buyung ni berdiri lama sampai lenguh² kaki kat sebelah diorg pastu bagi duduk... pentingkan bontot sendiri je.. ko ngandung gak ke? dalam perut ko tu ada baby gak ke? kaki ko bengkak ke? 

inilah orang kite..orang Malaysia.. 



notakecik : bila anak dah start kerek..ati kecik mommy jadi sentap.. miahahaha

13 comments:

  1. hamboi makcik..kemahen ko makcik erk..tak penah mengandung ke makcik..haaaa..kan dah geram jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. makcik tu dh lupa pengalaman ms mengandung kot..hahahaha

      Delete
  2. lain kali pkai baju kaler orennn..bru org nmpkkk..hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menyerlah sgt tu, tkt makcik tu jd rabun sbb pancaran sinaran baju aku..kakaka

      Delete
  3. yg pasal checkup kat klinik, saya pun kena mcm tu jgk.. ada beberapa orang mak2 preggy perut sarat berdiri je sebab kerusi tak cukup (termasuk saya). yg bapak-bapak yg teman isteri pergi checkup tu kira bagus la kan...

    tp sangat tak prihatin dengan mak2 preggy yg kena berdiri je. pastu buat muka tak tau je, ngadap henpon main game. mcm la tak tau yg dia pergi tu klinik ibu dan anak..

    kalau bini dia yg kena berdiri tu, apalah perasaan dia agaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..skang ni klu hubby teman g klinik checkup baby, mmg xbg duduk unless dia yg dukung anak..so bergilir berdiri lak..

      spesis xde perasaan, apa yg dia tau,..huhu

      Delete
  4. mak cik.. mak cik.. (geleng kepala).. kalau macam tu tengok je dia. renung sampai nak terkeluar mata. kalau tak faham.. adoii

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh jeling dh...pastu dia buat call org pulak..

      Delete
  5. La yeker...masa cik mah naik train hari tu alhamdulillah..ramai yg bgn nk bg duduk...ramai juga sbnrnya yg xprihatin tgok kita dukung bby ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..bgsla klu mcm tgu, prihatin..ada gak sifat kesian kt kite.. yg ni x, kejam sgt..

      Delete
  6. benci bila macam tu...even mak cik pun...agak-agak la...bukannya tak boleh letak barang tu kat bawah..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com