Sep 29, 2014

Mengundur

Assalamualaikum wbt..


Hari Sabtu tu ari, mak kecewa.. ada offer Drypers kt Giant, kemahen mak terjah dengan hero² sekalian, nan hadoooo.. habis sudah.. pasghah.. rasanya awal dah tu kuar.. xde rejeki..

Heyy..nak kabor ni, sejak anak bujang pandai niarap..aku paksa beliau gerak ke depan.. maksudnya macam askar tu.. tapi hampa uolsss.. beliau angkat montot dan ke belakanggggggg pusing kekdahnya.. mengundurrrrr je tahuk.. makna kata,Danish cuma ada gear reverse.. tak apa la sayang,janji bergerak.. kang statik je ada orang kabor, "anak aku dah pandai lari-lari anak..nape anak ko belum pandai..kan beza sebulan je".. contohhhhh.. 


ni dah sampai celah tu dah..pastu suka duk main karpet bulu² tu.. 


seronok engko nak ye..mommy suh ke depan, lagi galak ke belakang..
dah buat muka blurr sebab dah jauh dari mommy..kendian nanges mintak tolong...

entahla..aku tak tau anak aku ni kategori cepat ke lambat.. Danish masih sebok meniarap..try angkat punggung sudahnya mengesot ke belakang.. belum ada tanda² nak merangkak walaupun kadang² dah berjaya buat aksi merangkak, tapi geraknya tidak.. tak apa sayang, mommy tak akan paksa awak..

rumah aku mostly berkarpet.. dan skang, makin kerap la aku vakum karpet tu.. jangan risau,sebelum ada yang tanya pasal tu, aku kabor dulu.. biasala, orang akan nampak yang negatif dulu.. ye dokk?? 

15 comments:

  1. Lain baby lain peelnye..baby2 yg dh pandai meniarap nie mmg semua akan reverse ke belakang dulu nyeah..qisya pun gitu gak dulu..sama ngan danish..dpt gear reverse dulu..sabar kayh mommy..kang dh dpt gear kedpn, abis semua tmpt die explore nnt..hehe..

    ReplyDelete
  2. Boleh dikatakan semua budk start mengundur.
    Ma aku kata, masa kecil2 aku ni jenis cepat jugak.. cepat bolh jln..cepat ke lambat, tidak lah aku lebih pandai atau grnius dr org lain pun..

    ReplyDelete
  3. "rileks mama, slow slow" - kata danish :-)

    ReplyDelete
  4. Ala tak kisah lambat ke cepat yang penting dah ada movement kan..Kita pantau je dia..Nanti bila dah start bergerak mencapai sana sini lagi tak terkejar tau, huhu cam akak sekarang nak masak pun terkejar sana sini

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum tina. hehe cute ahh danish ni. ok lah tu pandai gear reverse kan. Adam berat, takleh buat aksi lagi. tahu ngiring je. hahhaha bertabah je tengok. takleh nak expect apa2 kan. hihi ~~~

    ReplyDelete
  6. lain baby lain perkembanganya .. nnt letak barang kat depan mana tau cepat sikit dia maju kedepan cam askar .. tp kalau cepat sgt budak² berkembang, nanti kita rindu sgt dgn moment² camtu tau ... kalau blh biarlah satu² dah puas barulah beralih keperubahan lain... rasa cam teruja je ada anak kecik cam danish ni.. alahai comelnya.. kemahin bulat mata dia...

    ReplyDelete
  7. cer tanya nenek, mommy dia ni kuat ungundur kot masa kecik..hehe..
    ~biarlah org berkata-kata..janji dia ikut step..normal step for baby..;-)

    ReplyDelete
  8. mmg budak mengundur dulu .... jrg yg ke depan dulu ... aku rasa kiranuye cepat la ni ... dan skrg mata mak danish kena lebih peka .. sbb danissh akan lebih peka dr mata ko ni pas ni ... kutip masuk mulut ... hahaha

    ReplyDelete
  9. Hakak ku, mostly ank kwn2 ku mmg reverse. Nnti bru die tkr gear .hehe.

    ReplyDelete
  10. Jgn stress bab2 movement anak2 ni
    Baby ade yg cepat ade yg lmbt
    Asai sihat dah la
    Yeahhh x lama lg jenuh penat nk smpn brng plak anak start punggah ngee🙈😁

    ReplyDelete
  11. Ank akk semua ngundur dulu..jgn stress sgt sis..lain bdk lain pencapaian dia..lantak org lain nk bndg2kan ke apa..kita steady je k..hehe

    ReplyDelete
  12. cpt ke lambat ke xpe asalkan ada perkembangan...setiap bdk² lain perkembangan dia....

    note : seluor mana seluor..nak kena babab mommy ni..haippp

    ReplyDelete
  13. anak akk pulak ask maju kedepan jer.... skg dah sibuk nak merangkak pulak...

    ReplyDelete
  14. tina..baby dh bp bln?ank sy baru nak 4bln skg keje nak maju ke depan meniarap merangkap maju..

    ReplyDelete
  15. anak sy camtu juge dlu..dekat sebulan kemudian (read: sekarang) baru la dia bole kedepan, kiri kanan, tp ya Allah, abis semua ceruk nk dimasuknye..baik sabar2 dulu..;P

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com