Sep 29, 2014

Nasi ayam hitam hangit

Assalamualaikum wbt..

Semalam tak berjalan ke mana² pun..cuma pegi pasar je la cari lauk sayur mayur.. tu pun sebab aku kabor dengan husband nak masak spesel katanyaaaa... yela, asek masak lauk biasa² je, boring jugak perut husband aku kang..

apa aku nak masak?? baca tajuk pun tau.. nasi ayam.. alahhh, macam special sangat nasi ayam tu kann.. boleh la, bukan selalu aku rajin.. gigih beli ayam, salad, timun, lada besar..haaa, apa lagi?? lupa dah..

oleh kerana aku letak Danish kat umah akak aku sebab tak bolehla hangkut pegi pasar, konon balik dari pasar nak amik, tidur pulak anak bujang tu.. masak dengan senang hati la sikit.. bersilat perang segala aku kat dapur tu.. kalut sikit la sebab last aku masak nasi ayam masa reunion sekolah tahun 2006 kot.. hahahaha.. jakun!!

menjadi la jugak..husband aku kata lepas la kalau nak niaga kat bazar Ramadhan.. faham tak maksudnya?? hampeh betul..tapi dia kata sedap.. mihmihmih.. jamu la jugak kakak aku dan anak² dia.. okla, pasni kena improve lagi.. masak sensorang engko, baru kacau² nasi, lupa yang sos ngah tenggek atas api.. phewwww..

taraaaa...ayam madu hangit hitam manis cik abang sayang cik adik sorang katanyaaaa.. hitam sebab buh madu..tu pasal gelap ye..
tu je yang sempat aku snap, tu pun balance pas sesi membedal..yang lain habissss.. ayam ni pun aku bedal pastu.. tak dan nak amik gambar walaupun dah buh dalam pinggan dan susun cantik².. laki bini rakus makan..wakaka.. resepi?? cari je la kat google.. paling best, husband request suh tapau bawa pegi keje.. wahhhh, hati mak berbunga² mekar mewangi bak perfume mahal beli kat Paris uolssss.. 

ok..habis dah entry..

11 comments:

  1. Spnjg hidup akk nasi ayam je blm penah buat snediri..hahaha..sbb puncanya hubs tak makan langsung ayam..tu yg mmg xpnh berkira2 nk buat...uhuk..

    ReplyDelete
  2. Eka tak penah buat nasik hayam sendiri walaupun ni fav eka jgak ehehehe

    ReplyDelete
  3. nasi ayam paling mudah klu pala hotak ni beku nk masak pe on weekend .. kan kan ....

    ReplyDelete
  4. salam...madu kena perap lama sikit..or bubuh masa ayam hampir masak gituw..hehehe tapi ok la hubby dah kata sedap tu ok dah tu...

    i dah tukar link...jemput singgah yer

    http://bitttravel.blogspot.com
    http://bittbeautyrecipes.blogspot.com
    http://bittdoubleis.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. dah boleh masak nasi ayam ni dah special sgt tina ... kalau kt lah .. maklumlah masak koboi sokmo .. nasi² special ni mmg x berapa nak reti kuikuikui .. reti makan jer...

    ReplyDelete
  6. lau dh lapar hangit pn kita telan je..lebih2 lg air tgn sdri...nyummi shja hehe

    ReplyDelete
  7. Masak sendirik mmg sedap kan? Haaa ayam itam2 mmg akak suka. Lg lah klu ada madu dan kicap
    Manis lg lah gelap warna dia tp rasa umphh

    ReplyDelete
  8. Hurmm .sedap ns ayam.suami&anak2 suka.tapi sy kurang sket..itu yg jarang buat. Jemput tgk kedai sy..www.kedaisuplemen.com.my terimakasih

    ReplyDelete
  9. tak pernah lagi masak nasik ayam..tak tahu la apa jadi kalau saya yang masak..huhu

    ReplyDelete
  10. Eh i pun berasik ayam semalam.. buatkan sup ayam untuk jijah kan, pastu malas nak pk masak lain terus ketik ketuk tara... wahhh vangge.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com