Sep 12, 2014

Nasib Aku

Assalamualaikum wbt..


Next week genap 3bulan aku kat main office.. perasaan?? bosan, menyesal, menyampah, kosong..

Mac atau April 2013, aku "dicampak" ke department lain atas alasan tak ada mainpower.. 2orang kerani berhenti.. yela, sape tahan kalau dikerah macam "hamba".. aku pun kena, tapi sebab masa tu nak kawen, aku cekalkan hati... duit nak pakai banyak.. big bos janji dengan aku itu hanya sementara.. paling lama adalah 2bulan..atau dia kata, lepas aku kawen aku akan ke tempat asal aku semula.. aku ikut je sebab malas nak bertekak..aku kawen Mei 2013..

sampaila aku dah kawen..mengandung..aku bertekak sebab mana janji "sementara" tu.. masa tu masuk 6bulan..melebihi tempoh yang dia janjikan.. lama² aku mula terima sebab itu je la punca rezeki aku..takkan nak resign semata² benda kecik bodoh macam tu.. aku pun dah selesa, serasi, seronok segala mala la..

April 2014, aku cuti bersalin dan akan masuk keje semula Jun 2014.. cuti bersalin 2bulan je.. masuk keje, tetibe big big wolf bos panggil masuk bilik meeting.. "Tina, mulai hari ni u duduk semula kat tempat u dan buat keje berkaitan system dan inventory macam sebelum ni".. Menggeletar badan aku..marah, sakit hati, benci..semua ada.. aku argue dan aku kata tak nak.. Dia tetap kata aku kena duduk main ofis, keje macam dulu.. "bukan niat saya nak campak u ke mana² dept bla..bla..bla..".. aku malas dengar.. aku fikir aku baru habis pantang la aku rileks, kang meroyan jadinya..

aku duduk tempat lama aku, sebelah budak² Eng... budak baru.. aku pulak KOSONG pasal keje lama.. SETAHUN aku tinggalkan..aku jadi blurr.. aku ibarat budak baru kat ofis tu.. melangutttt..berangannn..layan tenetttt.. macam orang bodoh dan sampai skang pun masih sama.. 

yang terpaling aku bengang dan sakit hati..monitor baru aku diorg sesuka hati bagi kat budak eng.. CPU aku letak kat orang lain yang kononnya dulu nak bagi balik kat aku kalau aku keje situ balik.. dapat CPU yang asyik hanggggg je.. tetibe autorestart.. pernah aku buat keje (excel), tetibe pc padam.. aku tak save lagi.. tak ada backup.. ko rasa?? aku carut dalam hati je..

sejujurnya, aku tak ada kerja.. kerja aku awal dan ujung bulan dan masa inventory sebab aku dan bos aku PIC inventory dan sistem.. aku zero bab IT, kalau network problem, cari bos aku dan aku..printer jammed, cari sos aku dan aku.. pc masalah, cari bos aku dan aku.. emel problem, cari bos aku dan aku.. so, buat je la, 6tahun dah keje sini, dah mahir sikittttt.. tapi kalau yang MEMANG AKU TAK TAU, aku akan cakap, tunggu bos ye.. bab tak ada kerja, memang TAK ADA KERJA.. aku dah minta keje, dia sendiri kata "u buat la apa² asalkan nampak macam u buat kerja".. LOL.. berkat tak gaji aku?? aku takut..kenkadang rasa nak nanges.. 

jadinya, makin kuatla perasaan ni nak berhenti keje.. sampaikan husband aku sendiri kata keje aku mengarut.. yes, mengarut.. ohoiiii, sedihnya!!! pity u tina..boooo




notakecik : mohon diri ini sentiasa sabar dan tabah

4 comments:

  1. eh... tak mengarut la.. lama jugak kan u kerja kat situ, 6 tahun... bersabar jer la, ini lah kehidupan... kata ku hihhi. eh jangan marah na... just wanna cheer u up tapi tak reti.

    ReplyDelete
  2. hurmmm...kes berat ni.

    yelah, ada yg tak kisah klu takde kerja asalkan gaji jalan... tapi gak yg memikirkan soal keberkatan gaji tu sebab duit gaji tu lah yg bagi makan kat keluarga,

    tapi klu dah nature kerjanya mmg kurang kerja..nak buat mcm mana kan?

    ReplyDelete
  3. sabar la dik.. susah susah cari job lain..

    ReplyDelete
  4. Sabar je la. Dah pernah juga kena macam ni.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com