Sep 18, 2014

Nyamuk Paya

Assalamualaikum wbt..


Masa nak masukkan Danish dalam kereta pagi tadi, berkejaran nyamuk ikut masuk.. rasa macam dah usir mereka.. tapi rupanya aku bawa sekali.. biadap betul..

sudahnya, sepanjang perjalanan aku dari Dengkil ke Bangi, aku berperang dengan nyamuk.. mujur tak terbabas.. 

aku berjaya lempang 2 ekor nyamuk.. lagi sekor masih ada dalam kereta.. kebetulan jatuh kat area yang sama..hahaha

nyamuk paya ni macam lain macam je kalau gigit.. dia punya gatal tu, perghhhh.. geram pulak.. Danish tu entah berapa juta kali kena gigit nyamuk.. nyamuk lak pandai, aim kat kepala je.. sembunyi celah rambut Danish, aku tak nampak.. tau² merah je kepala.. hadoila..

segala ubat nyamuk macam tak memberi kesan je.. semua dah try kecuali yang melingkar tu.. idok ler aku nak bakar, mau sesak napas nanti..

nyamuk, andai ko masih bernyawa aku balik nanti, siap kau!!!

9 comments:

  1. mmg sakit ati kalo nyamuk msk dlm kete..
    nk drive pon xtenang.. diganggu nyamuk.. huhu

    ReplyDelete
  2. baru tau ade kategori nyamuk paya..

    tp mmg tau...kalau dlm kete tetibe nmpk nyamuk dgn lenang berterbangan kan rase gerammmmmm je kannn..

    ReplyDelete
  3. Nyamuk paya ni cam kelabu2 sikitkan sis..mmg geget sakit..aish mmg sentiasa kena pakaikan patch nyamuk tu..kalau x asik jd mangsa nyamuk durjana je

    ReplyDelete
  4. Klu nyamuk masuk keta, mmg geram, smpi ble ber Kung Fu nyamuk kat dlm keta

    ReplyDelete
  5. 1st time dengar nyamuk paya. Cer beli buglock...gelang halau nyamuk tu.

    ReplyDelete
  6. Jenis nyamuk kecik2 nie.. Gatai nie

    ReplyDelete
  7. Acik panggil nyamuk rumput..sama ke tak agaknya?

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. letak la limau dgn cengkih tu..hehe..

    ReplyDelete
  9. stress kalau nyamuk ada dalam kete.....grrr

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com