Sep 20, 2014

Pipi merah

Assalamualaikum wbt..

Gini ceritanya.. semalam kan aku cuti sebab pengasuh Danish tak ada.. niat tu nak 5s rumah.. dari pagi membawa ke petang, baru siap.. bukan pasal umah besar ke hape, tapi takkan nak vakum umah time anak tidor.. 

masa Danish celik mata la aku tungkus lumus buat keje.. sambil dukung anak, sambil tangan gerak.. wahh, supermom sangat.. dan masa Danish bangun tido tu, aku pasan something kt pipi kanan dan kiri Danish, pastu tangan dia.. alamakkkk, apakah ini..
tu kat pipi tu..tetibe naik merah.. tak nampak sangat sebab susah betul nak amik gambar yang elok, tak duduk diam tangan dak botak ni.. tengok sekali imbas macam kena lempang pulak pipi dia tu..

ni satu lagi.. macam kena ulat bulu.. merahhhhhh.. hadoi la.. tapi tak ada pulak dia garu²..

yang ni kat tangan.. berbintat tangan engko nak oiii.. hemak riso dah ngape.. 

aku syak ni musti sebab habuk.. alergik habuk macam mommy jugakkah?? tapi husband aku mungkin Danish alegi sepi.. pffftttt.. sudahnya aku mandikan Danish, sental kaw² punya.. Alhamdulillah dah ok.. sayang, janganla awak alergik macam mommy jugak..susah woooo.. 


notakecik : asal aku nak gugel something je, mesti lupa apa benda.. haihhh, faktor usia mungkin..

7 comments:

  1. baby mmg sensitif kulitnya..
    for most cases, tak perlu risau pun,akan hilang dgn sendirinya..Insya Allah..
    or maybe apply sahaja calamine lotion

    ReplyDelete
  2. eh sama la aunty pun Danish. Memang satu badan merah2 gatal2 kalau kena habuk, tu pasal umah everyday kena mop (malas vakum jimat letrik hahaha). Dulu masa bersih office sampai demam kena telan pil sebab allergik.
    Cepat sembuh yer Danish.

    ReplyDelete
  3. cian danish.....comel plak tgk dia ni...hihi

    ReplyDelete
  4. Boleh cuba Herbal Cream dari Shaklee dan boleh mandikan menggunakna Basic H.

    For my opinion :)

    ReplyDelete
  5. Aihh siannye baby awak. Seb baik takde pape. Btw baby Comellll sgt niii .

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com