Sep 12, 2014

Rokok celah jari

Assalamualaikum wbt..

Sebelum aku lupa, seeloknya cecepat aku update entry.. kalau ikutkan masih malas lagi..

otw ke tempat keje tadi, aku pasankan budak ni, nek motor honda wave kaler ijau.. no plat aku lupa.. kemain laju potong aku.. tapi aku sempat nampak ada rokok celah jari dia.. nampak macam dah dibakar.. 4 biji kereta sekali dia potong..waaa, dasat ko dik..

tapi sungguh la kesian aku tengok..gaya ada dah.. kemeja, kasut..tapi dia masih budak sekolah.. senang kata helok je pakai uniform sekolah tapi kat jari ada rokok.. bangganya ko dik.. dengan baju tak masukkan dalam.. bawa motor macam samseng.. rokok lagi.. ewahhh, kemain bangga pulak tu pus pas pus pas hembus asap rokok tetengah jalan tu kan.. ko nak jadi apa??

aku ingat budak kampung je perangai macam tu.. bukan budak kampung pun sama je perangai.. yela, aku kan orang kampung, sekolah kampung.. memang budak² sekolah aku dulu terjal gila.. main daun, hisap rokok, ganja, merempit, cikaro, pecah rumah, curi motor, ponteng sekolah, mabuk, etc..etc.. 

tapi siyesli, aku sangat takut kalau lalu area sungai merab tu bila sensaing dengan budak sekolah yang naik motor.. seram jadinya.. ok, ni tak ada kaitan dengan rokok



notakecik : menahan sabar+tabah = mentabah.. @_@

9 comments:

  1. aku mmg tak suka org merokok ... huhu bapak aku pun aku ceramah tiap klai balik kg .. huhuhu

    tu la budak2 zaman sekarang ni ... risau aku plak nenanti ...zaman anak2 aku dah remaja nanti .... mood risau

    ReplyDelete
  2. budak2 ni... T___T
    moga anak2 kita semua dijauhkan dr perangai yg camni..
    nauzubillah

    ReplyDelete
  3. budak skang umur 10 tahun pun ada yang dah merokok...huhu

    ReplyDelete
  4. Itulah budak2 skang..semoga anak2 kite nnt baik2 saje perangainye..amin3..insyaAllah..

    ReplyDelete
  5. budak2 sekolah skrg over berani..tp kdg terfikir bila nampak budak2 kecik mcm sekolah rendah bwk motor tu makpak dorang tak tahu ke atau buat2 x tahu..

    ReplyDelete
  6. risau tengok bebudak macam tu..risau juga dengan bakal anak nanti..semoga dijauhkan..

    ReplyDelete
  7. kampung ke bandar tahap masalah sosial dah sama level dah...

    ReplyDelete
  8. Haha aritu akk nk g open hse nmpk budak lelaki men rendah lepak kat bus stop. Walau x pki baju sek tp tgk muka pun tau budak sek dah salin baju. Siap ngan beg sekolah lg. kemain berlagak lagi menyedut rokok kat bus stop. Rasa nk lempang2 je. Dah la kau budak sek. Grrr

    ReplyDelete
  9. Kasihan...semoga segera sedar mudaratnya rokok ni...Astaghfirullah.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com