Sep 10, 2014

Sahabat

Assalamualaikum wbt..


Agak payah aku nak mulakan entry ni..banyak hati nak kena jaga.. pening nak susun ayat dan kata².. takut jadi pedih wooo..

6tahun aku keje kat satu company ni..macam² ragam kawan aku nampak.. memulau, dipulau, sakitkan hati, kutuk keji, umpat kata.. kalau setakat kata mengata biasa² tak apa..tapi ni boleh jadi kes serius sampai ada salah faham yang sangat melampau..

tau tak apa rasa bila ada duri dalam daging.. mungkin tak pernah rasa.. tapi pernah tak terkena selumbar? sakit kann.. kena duri sikit pun dah pedih.. macam tu la dulu kami.. aku cerita ni bukan nak aibkan sesiapa.. cuma nak ingatkan diri sendiri je, ikatan persahabatan ni macam ikatan persaudaraan..

bila sekarang semua dah kembali akrab, siyesli aku suka.. kadang² rasa nak nanges.. kami bukan BFF, tapi kami sahabat umpama adik beradik.. boleh tak kalau aku cakap kami mula rapat berpunca dari tudung AIDIJUMA?? yesss, itulah hakikatnya..

sekarang kan tengah in dengan bawal AJ.. memula just beli suka² sebab corak cantik..skang beli sebab nak pakai boria..yes, boria.. untuk hari ni je, diorg pakai AJ batik..aku tak pakai la sebab tak minat batik.. kenkadang tak sama pun, jenama mesti sama.. "korang, esok pakai AJ ye.." ni mesej kat wassap grup kami..

kami kutuk² pun dalam grup wassap.. kutuk situ minta maaf situ.. no heart feeling sebab semua dah besar, mostly dah kawen..matang dah memasing.. syukur sangat² bila kamcing balik.. even masih ada yang mencucuk jarum sebab JAKI dengan kami, kami buat booolayan.. biarla buntang mata diorg, biarla bingit mulut diorg, kami buat tak tau.. "syaitan" semua tu..

ini geng Batik..tapi bukan ular batik..aku tak ada sebab tak beli design ni.. tak kenan dengan batik, sowi uols...


yang sorang tertinggal pulak..aigooo..


jyeahhh..this is us.. minah kilang.. minah kaki bergambar.. minah selfie.. minah perasan cantik.. dan yang penting, AJ lovers.. kalau korang pandai, mana satu aku?? miahaha..gurau je la, xyah cari, tak penting sebab persahabatan kami lagi penting..

mahap kalau ada yang terasa kat entry ni..biarla benda dah lepas kita lupakan..yang penting sekarang ni.. we love each other walaupun tak la macam sayang husband atau boipren memasing..ahaks.. kepada akak² yang berhenti keje tu, dengan ucapan, mehla join pakai AJ gak, tak rindu kitorang ke..kekeke..



notakecik : mulakan dengan bismillah dan semoga apa yang dirancang terlaksana.. moga bukan angan kosong lagi.. dan moga semua dipermudahkan.. bangkit dari sakit tu memang perit..

20 comments:

  1. mizztina yg baju kaler pepel ke? eh ke silap? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar bwh ni yg tgh rasanya.. errr..betul ke salah? hehe

      Delete
    2. kak nad : hehehe..silap tu...

      kak ha : ye betul!! sy bg 4 bintang...

      Delete
  2. wah..nampak sehati sejiwa bila pakai tudung tu sama²

    ReplyDelete
  3. yang paling cute tu la miss tina. hiks

    ReplyDelete
  4. mizztina yang paling tecit, hehehehe
    seronok kan, bila terminat sesuatu pastu ada gang pulak. kami dulu kat office ada gang makan2 dan kanak2 riang. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tecit tu ada 2org tau..jaga²..kekeke...

      btl², mmg seronok.. geng makan²?? lg beronok² woo

      Delete
  5. Alhamdulillah...dah kembali akrab.

    ReplyDelete
  6. Bestnyer kwn ramai2 cmni kt tpt kerja..seyess jeles psl tpt sy majoriti adalah chinese. Kwn rapat ada cuma bknnya satu opis..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..alhamdulillah ada ramai kwn melayu.. yg C kt sini suka "cucuk"..

      Delete
  7. bestnye lahai ade kawan2 sebangsa yg rmai satu opis..rapat lak tuh..sekepala lak tuh..aii is jeles sbb dak2 opis majoriti chinese..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn jeles².. kami ni pun bernasib baik je.. sbnrnya xla ramai mn..

      Delete
  8. tina yg paling comey di tgh2 tu .. hihihi

    ReplyDelete
  9. Benci org kaki pulau dan jenis duri dalam daging. Mak aii akak dah rasa,3 bln kerja dgn org camtu

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com