Sep 24, 2014

Tak Tabah

Assalamualaikum wbt..

Hari ni..aku mengantuk yang amat dahsyat.. sangat² dahsyat...penangan anak bujang yang tidak dijangka perangainya.. rasa nak nanges tepi katil je..

Ayah kesayangan Danish tak ada untuk 3hari 2malam.. kami berdua je la anak beranak..dah la semalam amik Danish lambat, sampai rumah buat itu ini yang wajib, tak sempat peluh hemak Danish nak kering, duk merengek² nak dukung je.. masak, basuh pinggan, makan etc..etc..semua tu sambil berdukung.. sikit hari lagi lengan mak ni kuar muscle.. ada masa aku buh dalam car seat a.k.a rocker Danish tu..tapi tahan jap je la.. pastu protes..

satu malam je lagi Danish iaitu malam ni, Danish doakan moga mommy bertabah.. kepada ayah yang berada di Kelantan sekarang, moga ayah kembali dengan segera.. dan moga urusan ayah dan Mok segera selesai.. mihmihmih..

daku usung car seat ke dapur dengan harapan Danish duduk dendiam sambil perhati mommy masak.. tapi tengokla pemberontakan yang beliau lakukan..

muka tak puas hati sebab mommy membaringkan beliau.. 

tak tabah weyhhh aku ni rupanya.. anak nanges, aku ikut nanges.. adesss.. nasibla tak nanges tepi katil sedu sedan macam bawang putih nanges tepi sungai meratap hiba pabila ibunya digoreng dan dimakan sedap sampai licin ke tulang temulang kendian kawen dengan anak raja menjadi permaisuri pula.. fuhhhh, penat merepek.. okbai..

17 comments:

  1. hahaha.. muka dia yg bawah kiri tu sangat muka protes ok.. rasa nak geget danish ni! adeh.. huru hara jgk ye kalau husband outstation. Nanti saya pun kena bersedia jgk la bersilat mcm ni..

    ReplyDelete
  2. orang tua2 kata, biarkan mereka menangis... jangan diendah sangat.... tapi..... tapi.... I pun tak boleh la kalau anak menangis, serabut stress apa pun tak boleh buat, so nak tak nak mmg akan layan anak dulu yang lain boleh tunggu. huhuhu bertabah la yer kamu.

    ReplyDelete
  3. La kenapa anak nangis emak nak nangis sama? Emak kena tabah ok?? Hehe, banyak lagi fasa demi fasa nak hadapi nak besarkan anak yea tina..Silalah tabah.

    ReplyDelete
  4. Hehe terbayang pula eka nanti macam manalah heheh

    ReplyDelete
  5. Emak2 mmg akn merasa la bnda2 ni dik..hehe..

    ReplyDelete
  6. eeee budak botak tu...bila nak mai umah umi eza nie....kak zara pon x dan nak dukong lagik...mai laa..mai laa...

    ReplyDelete
  7. hehe.. haa..nanti ada kaki. sekaki ngn emaknya di mana saja.. hehe..

    ReplyDelete
  8. Danish anak manja ayah..tu la pasal...kelakau je buat muka lucu camtu..hehe

    ReplyDelete
  9. mcm semua mak gitu je..nak2 lak kalau ayahnye tiadaaaa..huwaaa..double triple stress..been there done that..

    semoga bertabah ye..

    ReplyDelete
  10. Blh geng aryan umar ni danish.
    Lately ni cranky semacam. Pantang ltk bwh. Mmg tbh kn hati.hehe

    ReplyDelete
  11. Abang sulung aku pernah tegur yg cuak bila anak nanges...katanya ' tak pernah dengar budak meninggal sebab menangis'...hehe

    ReplyDelete
  12. Semoga bertabah DLM mnjga ank

    Muka danish pic bwh tue comel..gaya mimik muka dia

    ReplyDelete
  13. mula2 je kak. sbb sy masa awal2 pun stress bila anak nangis. risau kot dia sakit ke apa kan. akak layan je anak dulu. ..kerja lain tinggal dulu. sbb seriously baby cepat besar. precious time with them cepat sgt berlalu.

    ReplyDelete
  14. Hihi dia nk manja2 la tu.

    Lama2 nnt dia okey la tu dan pandai main sendiri. Baby klu kita letak je dia x selalu pegang nnt dia akan biasa.

    ReplyDelete
  15. dik rileks dik ... hihih lawak la ko ni ....
    slow ... nanti ko akan rasa kacang je mende ni .... pengalaman pertama biasa la tu ....

    standard la bila dah ade anak ni mkn minum mak mmg tak terjaga cam sblm ade anak ... anak2 dah besar ni pun aku mls mkn mlm klu anak x tido(klu aku masak kat rumah la) bg pak ngan anak mkn dulu .... mak die tu yg kurus tak gemuk2 ... huhuhu

    ReplyDelete
  16. Dia rindu ayah kot ... Kan ayhnya takda... Salu nmpk ada ayah ... Selimutkan dgn kain pelekat ayahnya .... Xpun mmg nak berdukunglah tu ... Nak perhatiannnnn .... Pandai danishkan hihihihi

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com