Sep 4, 2014

Whatsapp dan nombor baru

Assalamualaikum wbt..

sebelum aku lupa isinya, baik aku curi update sebab bos aku ngah meeting sekarang ni..

masa menaip ni, ting tong ting tong enpon bunyi menandakan ada whatsapp (wassap je la senang eja) masuk.. pahtu, masuk jam ini, 2kali dah aku cas bateri enpon.. gara² group wassap..group BFF, group tudung aidijuma dan family ni la yang aktif setakat ni.. 

wassap ni ada gak la lebih dan kurang dia.. lebih sebab xde la share something tu berdua je..pastu riuh.. aku suka giler akan keriuhan, tapi bukan kebingitan.. kurangnya sebab, buatkan jari aku kebas dan bateri enpon cepat kong.. yela, kan guna tenet..

cakap pasal nombor baru dan wassap, aku ni dah berjuta kali kot tukar no.. tapi janji ni last.. no ni dah setahun 2 bulan pakai.. memula tukar tu, biasala ramai yang salah nombor.. tapi bila dah masuk setahun ni, rimas pulak aku..

aku yakin no aku ni dulu pomen yang pakai.. sebabnya, no aku ada dalam wassa group POMEN koooo.. bila aku on tenet je, berduyun² mesej masuk.. minyak itam la, ekzos la, belting la, tayar, enjin, etc..etc.. aku leave group.. dia add lagi, aku leave lagi, dia add lagi.. akhirnya,aku terpaksa katakan yang encik Husni yang diorg cari tu bukan aku.. pastu ada lagi dia add aku kat wassap group ex-STMI (lebih kurang la kot sebab lupa).. ni group sekolah.. makcik n pakcik semua hoiii.. cakap utara nuuu.. sekali lagi buat pengumuman aku bukan Husni..

tapi kami limitkan, sampai kul 12am je boleh pegi..lepas tu, sila tahan jejari uols dari anta wassap kat group.. tunggu esok je.. dan aku yakin kalau lelaki ikut suka diorg.. bukan kira waktu anta wassap kat group.. aku tau la sebab husband aku ada wassap group kawan bengkel dia.. 

so korang, rimas ke cane ada whatsapp ni??



notakecik :  cukup menyampah bila orang yang baru naik pangkat tapi kerek dia macam big big bos.. maki orang bawahan macam anjing kurap..too much!!

24 comments:

  1. xkisah ada wassap,janji jangan tengah malam buta pun orang nak berwassap jugak...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. klu grup pempuan ni memahami, lelaki kurang memahami..

      Delete
  2. agak rimas sbb asik msge msuk wpun xde kaitan ngan kita
    nak exit grup nnt x sampai hati
    huhu

    ReplyDelete
  3. AKk pon byk group wassup. Beratus2 beribu2 masuk. Tapi baca sekali imbas sbb tak der masa nak baca suma ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaa..giler pemes akak byk grup wassap..sy rimas klu byk²

      Delete
  4. nak no baru tina....
    wassap akak 0173213039. dah la tina kawen tak gi, dapat baby pun tak jengok2 lagi... huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok kak, nt sy wassap akak ye.. hehe, xpe je kak..

      Delete
  5. tak rimas..kasi mute lah.. bila free tgk.. kalau tak biarkanje..

    eh..cop.. nak join group adijuma boleh.?? hahhaha.. cikda baru minat kat tudung nih la

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu mute xmeriah pulak..kakaka..


      nk join? huhuhu..nt bosan lak sbb ni grup giler²

      Delete
  6. Kak, ngape tak blocked je.

    Kitorang pun wasap selalu masuk. Henpon fzi arrr. banyak nau group. Bingit.

    Henpon eka plak. kalau wasap group masuk, bunyi lain. Personal bunyi lain.

    Jangan tuko nombo lagi k hakakkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..akak dh sound dh,diorg x add lg..

      suh fizi mute kan.. akak pun buat mcm tu, sbb senang trace..kekeke..


      ehhh, tak tukar dh.. =)

      Delete
  7. tuh yg ssh kalau no yg kite guna tuh ade yg penah pakaikan..nasib baik xbyk group wassup..takat ade 4group je pun..itupun xactive mana..tp betul la..laki punye group wassup xkire pukul berapa mesti berbunyik..kalau time world cup lg laaaa..geram jeeee..kul 4-5 pagi duk rancak berbunyik...grrrrrr..

    ReplyDelete
  8. jgn join byk sgt group...kadang2 ada group yg takde manfaat pun..hihi

    ReplyDelete
  9. Akk dgn wasap group byk jd silent reader je..klu ngn personal aktif dgn menantu je..mcm bestfrenla..hahaha..

    ReplyDelete
  10. hahaha part termasuk dalam group bengkel tu kelakau. naseb nombor kite takde group so tenang sikit. cuma sampai sekarang orang still call and sms carik mejar azman. haha. pening.

    ReplyDelete
  11. tina, pm admin. ni blog dia.
    http://wifewillbe.blogspot.com/
    cer emel dia. kitorang slalu buat gathering. sonok tukar citer, masalah anak, mcm2 laaa...

    ReplyDelete
  12. susah gak camtu kan? akak pun pernah kena. belilah satu nombor ni. untuk broadband. agaknya owner dulu melanggan segala benda. hari2 ada je iklan masuk. kemudian terus tutup nombor tu.

    ReplyDelete
  13. aku dah pakai no skrg ni dah 11 thn dah tak penah bertukar
    dan tak tukar ...wlupun dh penah hilang HP dulu ... aku ttp pi maxis amik balik no ni ....

    ReplyDelete
  14. oo..macam tu ke kak boleh jadi..saya baru tau..memang dah lama sangat tak tukar nombor..10 tahun ada rasanya.. saya kalau group aktif ni, saya mute kan aje..hehe..nanti bila rasa nak baca baru bukak..

    ReplyDelete
  15. wassappppp.errrr i tak pernah berwassap, tolong la kesian.

    ReplyDelete
  16. Sy pun byk grup wassap...

    Yg penting je sy tgk...hihi

    Kdg silent trus bile nk tidurkn ank...

    Jom tinggalkn jejak di blog saya

    www.hanasihat.blogspot.com

    ReplyDelete
  17. Somtimes merimaskan tapi byknya mengujakan hihihi medium sharing of biz sesama biz partner ..
    Kelakar la bout no fon masuk grup bengkel tu!
    Siap dah out then gagah juga invite balik hihihi

    www.syirashahar.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. bak no...bak no...bak no..pon pon...ponponponpon

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com