Oct 3, 2014

Biarlah, itu anak kita

Assalamualaikum wbt...

Aku sebenarnya tak tau nak update apa.. ni cuma entry suka-suka.. tara suka kalu, tekan pangkah saja..

Anak suka menempel dengan engko?? Anak sangat mengada bila engko ada?? itu biasa beb.. aku ni memula duluuuuuuu, terkejut..tak biasa dan pernah terdetik dalam hati, "kenapa la Danish macam ni?".. Ya Allah, jahatnya otak dan hati aku..

aku ni skang, bila ada yang mengeluh kata anak asek nak mengempeng (menempel) kat emak je, sedih weyhhh.. anak ni cepat tau besar.. patutnya, masa baby la kita beri tumpuan sepenuhnya.. biarla nak menempal macam mana sekalipun, biar.....itu anak kita.. nanti dah besar, ko akan rasa menyesal sebab mengeluh..

aku ni bila tengok balik gambar dan video Danish masa merah, aku sebak.. alahaii, cepatnya la Danish besar.. masa kecik tu aku suruh sangat Danish cepat besar.. gila kan.. dah besar suh kecik, masa kecik suh cepat besar.. rindu masa dia merah..masa masih pakai mittens.. comel gila!! dan aku pernah pakaikan Danish mittens sebab rindu masa tu.. tapi Danish cabut..hahaha..

anak mengada² masa kite ada?? masa dengan orang lain ke, pengasuh ke..anak ok je?? tak apa.. biar.. ko tinggalkan anak kat pengasuh dekat 12jam.. ni untuk parents yang bekerja ye.. macam aku, sebelum kul 7pagi dah hantar, amik kat taska 6.30ptg lebih.. kirala, dekat 12jam kan.. kat umah tu la anak nak manja, nak mengada, nak dukung, nak meleset, nak bergurau..pastu kita marah kata,*contoh ayat*  "Mommy penat balik keje, awak buat perangai".. sadis tak?? kalau yang belum faham, kompom buat tak tau.. kalau anak dah besar, mesti kecik hati..

jujur, aku pernah cakap macam tu.. masa tu setan berjaya rasuk aku.. pastu terus sebak.. rasa bersalah sangat².. pastu aku nekad, jangan sesekali kata penat bila dengan anak.. anak tu amanah ye.. kalau ko dah mengeluh, bagi je anak tu kat orang lain..yang lebih memerlukan anak..

aku bukan nak kata aku emak yang bagus..tidak.. tapi aku sendiri susah hati nak tinggalkan anak aku even dalam rumah.. masak aku bawa, nak mandi aku tunggu dia tidur..sikit² jenguk.. jemur kain aku dukung.. sengal jugak la pinggang ni, tapi apa kisah..ANAK kann.. 

jangan mengeluh ye..anak kita tu..

ohoiiii..sebak pulak buat entry ni..

7 comments:

  1. akk kalau stress pun camtuh..uhukk..sedih kalau dikenang..kalaula masa tu blh diputar..:(

    ReplyDelete
  2. alamak kenapa mcm terasa je nieh..baru semlm mek xnk tido padahal mata die dh layu sesgt tp die lawan mata..hurmmm, selalu mmg layan je die..tgk upin ipin la ape la..tp mlm td tewas sbb sakit kepala ngan ngantuk plus arinie keje..hurmmm, pasnie xnk mengeluh dh..janji!

    ReplyDelete
  3. Tu feeling biasa la uols
    If bf rasa dekat sgt
    Nnt dh x bf mmg rasa jauhhhh
    Sedey ms tu

    ReplyDelete
  4. haipp...sama cam sy jerk...
    kekadang tue hangin jgk....serba serbi tergendala lau nk wat keje lau anak tak tido...*teruk kan...dan2 tue jgk mari teringat anak nie kan amanah Allah ..jaga sebaik mungkin* betul jgn merungut...bby sbenarnya tahu ngan mimik muka ibu mcmana (letih&penat)...dah nama baby kan...lama2 dh terbiasa ngan keadaan tue then skrg suka coz bby nk asyik nyempeng jerk...muahahaha...

    ReplyDelete
  5. ilek la mommy, jgn emo sangat..hahaha..lagi satu kan..anak ni bila kat rumah pengasuh kemain sopan lagi..tp bile balik rumah, huruhara jadinye(anak aku la tu)hahaha..

    nak dimarah takde salah, just marah bila dia membahayakan diri jela..selain tu lantak engko la nak..kalau rumah besepah nanti kemas jela balik..haha..

    ReplyDelete
  6. Bygkn orang yg beranak kembar....hmmm

    ReplyDelete
  7. terus neves nih.. cmana lah perasaan bila anak dah kuar nanti nih... huhu

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com