Oct 8, 2014

Cuba-cuba masuk air

Assalamualaikum wbt..

Puas dah aku gelak pasal ramuan nasi kangkang.. LOL...

Memandangkan Raya Haji aku tak balik kampung, maka berjimba bershopping..syurga uols sebab lengang.. Isnin lak bawa askar mandi kolam.. port biasala, tempat keje husband.. aku memang dah ada niat nak reg Danish untuk kelas renang.. waaaa, advance sangat.. sebabnya, aku tengok dak Danish ni adalah suka sangat time mandi, suka main air.. 

Masa dah bawa askar² mandi kolam, Danish cuma perati je budak² mandi kolam.. sepupu aku dukung la, usha air.. pastu akak aku try masukkan kaki.. memula macam tanjat boboi gitu.. lelama terkuak² pulak kaki dia.. hamboihhh
cilok je gambar dari IG..maleh nak edit²

kemain suka dapat pegang air..pastu cepuk² air tu..percik kat muka, terus gelabah.. masukkan badan, terus kuak², muka ada senyummmm.. 

tapi yang tak bestnya, malam tu batuk²..puncanya, tertelan air.. hurmmm, ada la budak² kat situ suka lak nampak Danish.. tak kisah pun nak dekat² agah Danish..tapi bengang bila dia tepuk air tu terkena muka dan masuk mulut Danish.. menangisla si Danish tu sebab pedih air masuk mata..tertelan air lagi.. nak marah, anak orang pulak.. Grrrrrrrr... sudahnya, hangkut Danish naik terus.. semalam Danish memang batuk teruk.. dalam pada batuk teruk tu, kahak habis kuar.. legaaaaa..

12 comments:

  1. yeayyyy!!..boleh swimming ngan mek..

    ReplyDelete
  2. waa..bagus2 danish x takut air.. mmg perlu kelas renang ni.. cujen pun niat nak mel pandai berenang..tp laki iols mmg instructor renang pun..so mmg wajib ajar anak dia.. jangan jd cam mak dia ni ha..langsung x tau berenang...kalau mandi kolam pun dok tebing2 je..hihi

    ReplyDelete
  3. Pernh bawa luth sekali kat water world masa family day.. masa tu dia br2 star bertapak.. seronok sungguh dia main.

    ReplyDelete
  4. kalau i sound jer bebudak tu tepuk2 air ke muka, i meant have to let them know its not allright to do that.. budak2 kan kadang tak tau, ingatkan tak apa.

    ReplyDelete
  5. bestnya dapat main air.....kalu ajar baby berenang masa awal2 ni bagus gak kan....

    ReplyDelete
  6. Bagusla tak takut air..aish takut air..ngis klu bawak..sbb akk xbiasakan dia dr kecik kot..huhu..

    ReplyDelete
  7. baru nak ckp dik ... dulu besar2 ni la ai letak fahim dlm pool ... sampai skrg ni asthma ....

    si alisha aku dah amik ikhtibar .... tak brani nk letak dlm pool peringkat awal gini ..alhamdulillah xde lelah ... tp pelik jg nape ank omputeh umo 6 bln diorg dh campak dlm pool biar berenang sendrik takde plak dgr kate kena asthma bagai

    ReplyDelete
  8. takpe pengalaman tu lebih mahal. batuk2 cubalah suplemen apa yang elok untuk anak2.

    ReplyDelete
  9. lahai cian danish ... seronoknya suka dgn air.. dah makn besar danish mcm muka tina tau ..

    ReplyDelete
  10. elok belikan pelampung kat leher tuh..konfem dia suke nnt..

    btw Salam perkenalan dr saya ;)

    ReplyDelete
  11. Azwa takut air klau bnyk2...comel je danish..mmg payahkan klau ank orng..nk marah xsedap pulak..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com